אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית

Posted on
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית

הסיר הזה נולד מכמה כרובים קטנטנים שחיכו לי בארגז בבית והתחילו להתרכך. קניתי אותם לפני שבוע, בעודם יפים וכל כך מתוקים וקטנים, ופשוט לא מצאתי זמן להתעסק איתם. בהחלטה של רגע שמתי אותם בסיר כדי להכין את המתכון האהוב עלי לכרוב נמס תוך עצמו וברגע שהם סיימו את האפייה הארוכה בתנור ידעתי שאני חייבת להוסיף לסיר הזה גם אורז ולהפוך את החגיגה לשלמה. כזאת שהופכת את האורז לחום בזכות הקרמול של הכרוב שנוזליו יוצאים אל האורז. כזאת שמייצרת ביס שכולו רכות.

כרוב שמתמסר, אורז רך וריח שאין שני לו.

אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית

אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית

מצרכים:
1 כרוב גדול או 2 קטנים או 8 מיני כרוב
5 כפות שמן זית
1 כפית אבקת שום או שום גבישי
עלים מ-3 ענפי טימין
4 כפות מייפל או 5 כפות סילאן
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לאורז:
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
3 ו-1/2 כוסות מים רותחים
3/4 כפית מלח
2 כפות אבקת מרק בצל
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לשמיניות או רבעים – תלוי בגודל שלו. אם הכרוב קטן חותכים לרבעים ואם גדול חותכים לשמיניות. מעבירים לסיר כמה שיותר רחב (סוטאז) כשהצד החתוך כלפי מעלה.
– מזלפים מעל הכרובים שמן זית ומייפל ומתלים בשום, טימין, מלח ופלפל שחור.
– סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום. ממש חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב והאדים לא יברחו אחרת הכרוב לא יתרכך לגמרי.
– אופים ב-185 מעלות במשך שעתיים.
– פותחים ובודקים שהכרוב רך רך וחום. אם הוא עדיין לבן אפשר לאפות עוד קצת. בשלב הזה חשוב שהכרוב יהיה כבר רך.
– מפזרים את האורז בין הכרובים, משתדלים שלא יהיה אורז מעל הכרובים אלא בעיקר בין לבין.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הנוזלים: מים, מלח, אבקת בצל, בהרט, פפריקה, שמן זית ופטרוזיליה.
– שופכים את הנוזלים לתוך הסיר. אם יש גרגירי אורז שנתקעו בחלק העליון של הכרוב הנוזלים עכשיו ישטפו אותם למטה. מנערים בעדינות את הסיר כדי עד שהאורז יכוסה לגמרי בנוזלים.
– סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום ומקפידים שיהיה סגור לגמרי. אם יהיו חורים והאויר יברח האורז לא יתבשל.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 40 דקות. פותחים ובודקים אם האורז רך. רק במידה והוא רך כבר מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כמה דקות עד הזהבה (אם הוא לא רך סוגרים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות). אני אוהבת בשלב הזה, אחרי הסרת הכיסוי, להעביר לחום עליון בלבד לקבלת צבע זהוב.

אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לסיר, בזמן הוספת האורז, גם 1/2 כוס צנוברים או 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים.
– במקום אורז עגול אפשר אורז בסמטי או יסמין או פרסי.
– במקום אורז אפשר להשתמש בבורגול עבה או בקינואה.

31 תגובות

  1. איילה says:

    אורז עגול , הכוונה לאורז לסושי?

  2. דבי says:

    שלום לך,
    אפשר פתיתים או משהו אחר במקום אורז?
    תודה !

  3. היל says:

    ממליצה על ארבוריו או סושי או סתם אורז קצר.

  4. חניתה says:

    מה זה לכסות סיר בנייר אפיה ורדיד אלומיניום? מתחת למכסה הסיר עצמו?

  5. אושרת says:

    עשיתי! יצא פצצה! הכנתי בסיר יציקת ברזל אז לא הייתי צריכה לסגור בניירות אלא רק במכסה עצמו. השתמשתי באורז בסמטי כי זה האורז שיש לי בבית תמיד. היה לי כרוב ירוק קטן אז הוספתי כרוב ניצנים של סנפרוסט כדי להשלים לכמות ויצא ממש ממש טעים! מה שכן היה חסר לי מלח אז הוספתי וערבבתי עשזה עוד חם ככה שזה ישתלב יופי! בקיצור תודה! מומלץ מאד!

  6. אורלי says:

    כל המתכונים של קרוטית מוצלחים!!!!
    היא פשוט אלופה!!

  7. לבבית says:

    צריך להרטיב את הנייר אפיה?

  8. אפרת says:

    אפשר לבשל על הגז במקום בתנור??

  9. דורית says:

    כמה חשוב סילן? יש ביעות סוכר במשפחה

    1. אורלי says:

      מדוע לא מספיק לכסות את הסיר עם המכסה שלו?

  10. אחינעם says:

    וואו נראה מדהים!
    אפשר עם אורז מלא אם מאריכים את זמן הבישול?
    ולמה בעצם לכסות בנייר אלומיניום ולא במכסה?
    תודה

  11. ענת says:

    היי,
    נראה מעולה!
    אפשר להכין את המתכון גם עם אורז מלא?
    תודה

  12. הילה says:

    נראה מדהים! אין עליך!!
    האם את אופה באפייה רגילה (שני פסים) או אפיית טורבו (שני פסים עם מאוורר)?

    והאם אפשר לוותר על אבקת המרק או להחליף בתבלין אחר?

    1. הדר says:

      האם ניתן להוסיף בשר? אם כן, מה הכמות ועל איזה סוג נתח את ממליצה?

    2. טלי says:

      אפיתי בטורבו, ויתרתי לגמרי על אבקת מרק והוספתי גרגרי חומוס. יצא מושלם!!!

  13. הדר says:

    האם ניתן להוסיף בשר? אם כן, מה הכמות ועל איזה סוג נתח את ממליצה?

  14. inbar says:

    אפשר להוסיף טופו פנימה?

  15. לא אוכל את זה says:

    זה נראה דוחה!!!
    מה יש לאנשים עם כל החמין, טביט, צולנט ??
    זה מסריח, מגעיל עם ריח של אוכל מקולקל ששכחו ממנו.
    שלא לדבר על איך שכולם מפליצים אחר כך.
    גועל נפש!!

    1. לא מקובל עלי says:

      וואו. רמה…

      כנראה של’כל האנשים’ האלה יש משהו שלך אין…
      אולי סובלנות? אולי הבנה (דקה?) שלא בי מתחיל ונגמר העולם?
      אולי הערכה. למישהו שמשקיע כדי לפרגן לאחרים?
      או סתם פתיחות וגמישות?

      והנה. קיבלת את מה שכל כך רצית. יחס.
      שיהיו לך חיים יפים.
      ויום טוב.

  16. לא מקובל עלי says:

    רחלי.
    תודה
    אין עליך

  17. שני says:

    יצא פצצה, לא לוותר על הסילאן, ממש טעים

  18. מירה says:

    יצא ה צ ג ה !!
    הכנתי לארוחת שישי אתמול. הוספתי צנוברים לאורז. הכנתי מכרוב,גדול.. .וישש!! נשאר לי גם להיום )יותר טעים היום, כל הטעמים מתמזגים( וגם למחר. עם סלט סלרי ועלים ירוקים….אש!!

  19. תמי says:

    האם אפשר להכין יומיים מראש? כיצד מחממים לפני הגשה?

  20. ע says:

    תודה, יצא נהדר! השתמשתי בבסמטי כי זה מה שהיה, ולכרוב נדרש יותר משעתיים (כנראה כי לא ממש הקפדתי עם כיסוי הסיר בצורה הדוקה). הוספתי גם קוביות קטנות של גזר, סלרי אמריקאי ותפודים- לדעתי גם קוביות טופו מעושן יוסיפו המון.

  21. דניאל says:

    עשיתי בנינג׳ה פודי כדי לקצר זמנים ויצא מדהים !! אפיה +אדים ( הוספתי חצי כוס מים אולי אפשר פחות) ב175 מעלות למשך 30 דק (לבדוק שלא יישרף) מוסיפה את האורז ועוד 2 כוסות מים והתבלינים מבשלת בלחץ גבוהה 4 דק . יצא טעים 😀

  22. joon says:

    ממש רציתי שיצליח, אבל שום דבר לא הלך לי… הכרוב נשרף ברובו, האורז סירב פשוט להתבשל וגם פספסתי את הקטע של ידית המכסה החמה מהתנור וקיבלתי 3 כוויות באצבעות… (זהירות!)
    בעסה כי התמונות מעניינות…

  23. דורית says:

    חייבים אבקת מרק בצל? מה אפשר במקום?

  24. דניאלה says:

    נראה מעולה, במה אפשר להשתמש במקום אבקת מרק בצל?

  25. איתן says:

    יצא כל כך טעים! הארומה והטעם פשוט כל כך מיוחדים!
    ממש תענוג היה גם להכין וגם לאכול את זה 🙂

  26. נועה says:

    הי רחלי
    הכנתי את המתכון ויצא נהדר! מדוייק וטעים מאוד, תודה!
    הפעם ביקשו אותו בלי הכרוב, רק האורז. איך להכין? שתי התערובות של התיבול יחד? לשנות משהו בכמויות? אשמח לעזרתך (:
    תודה

  27. שרון says:

    תודה על המתכון! לא צריך להשרות את האורז קודם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend