בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים לחגיםמתכונים לט"ו בשבט עוגיות ביסקוטי בציפוי שוקולד

עוגיות ביסקוטי בציפוי שוקולד

מאת רחלי קרוט

מצרכים:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גרם (כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת דק על פומפייה
3 ביצים L
כוס תוספות: משמשים מיובשים, פיסטוקים, אגוזי לוז, אוכמניות מיובשות, חמוציות, אננס מיובש

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן צמחי

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, עד שנוצר בצק רך ודביק. אין צורך לחתוך את התוספות או לקלות אותם קודם.
– מוציאים מהקערה חצי מהבצק, עם ידיים רטובות כי הבצק דביק, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעצבים לצורת כיכר לחם. חוזרים על הפעול עם החלק השני של הבצק.
– אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מעט מזהיב והכיכר יציבה מבחוץ. זה בסדר אם היא לא קשה לגמרי.
– מצננים בחוץ במשך חצי שעה או במקרר במשך 20 דקות.
– פורסים עם סכין לחם לפרוסות דקות (או עבות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד שהביסקוטי מזהיבים ומתקשים.
– מצננים לגמרי לפני שמצפים.
– ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים לכוס גבוהה.
– טובלים כל ביסקוטי, עד 1/2 גובה, בשוקולד ומנערים מעט כדי להפטר מעודפים. מניחים על נייר אפייה ומעבירים לכמה דקות למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
– מעבירים לקופסה אטומה.

עוגיות ביסקוטי

שחקו עם התוספות בכל פעם מחדש

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לגוון עם התוספות ולשים 1/2 כוס פירות יבשים ו-1/2 כוס אגוזים או לשים כוס רק מסוג אחד. והכי כיף? לשחק כל פעם עם התוספות.
– כמובן שלא חייבים לצפות את הביסקוטי בשוקולד אבל הוא מאוד מוסיף (ואפשר גם שוקולד חלב או לבן).
– אם רוצים לשדרג את המראה, מפזרים מעל השוקולד קוקוס, פיסטוקים קצוצים, ברס (אגוזים מקומלים וקצוצים) או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– אם בחרתם לצפות את הביסוקטי וחם בחוץ, מומלץ לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר. בחורף אין בעיה שהם יעמדו בחוץ.
– תוספת של ליקר שקדים או אגוזים (2 כפות) ישדרג עוד יותר את העוגיות.

אולי יעניין אותך

5 תגובות

נטלי 7 במרץ 2017 - 8:42

נראות מעולה!

השב
אורית 4 באפריל 2020 - 11:29

האם את מחלקת ל2 תבניות?
או את פעולת הכיכר אחד מעל השני.
לא הבנתי😊

השב
אורית 23 במאי 2020 - 7:43

שבת שלום, האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר? אשמח להמלצה וכמות.

השב
עגמי ריקי 1 בדצמבר 2020 - 9:42

האם אפשר במקום קמח לשים קמח מלא?

השב
יפעת 23 בינואר 2024 - 19:57

יצא טעים אבל מתוק מדי לטעמי
אפשר להפחית ל- 3/4 כוס סוכר או סוכר חום

השב

השאר תגובה

Send this to a friend