בלונדיז שוקולד לבן עם מערבולות פטל

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 הצבעות, ממוצע: 3.50 מתוך 5)
Loading...

יש 2 קינוחים שאני מכינה בקביעות – עוגת שוקולד בחושה ובראוניז. את שניהם מכינים ב-5 דקות בקערה אחת ואת שניהם אפשר לשדרג למיליון קינוחים אחרים.

קחו למשל את הבראוניז – אפשר לפזר מעל שברי אוראו או עדשים צבעוניות. אפשר לעטר בתלוליות של נוטלה או חמאת בוטנים. אפשר לחתוך לקוביות קטנות או למלבנים ואז לזלף מעל קצפת או גאנש מוקצף עם חצאי תותים. ואפשר גם להפוך את הבראוניז לבלונדיז עם שוקולד לבן במקום מריר.

ואם כבר שוקולד לבן, אז הכי טעים בעולם לשדך לו פטל קצת חמצמץ וקצת מתוק עם צבע משגע ששובר את הבהירות של השוקולד.

למי מכם שאין מיקסר בבית, או לא אוהב לשטוף המון כלים כמוני, אפשר להכין את הבלונדיז האלה גם ללא המיקסר ופשוט להמס את השוקולד עם החמאה ואז להוסיף את הסוכר ומשם להמשיך הלאה.

בלונדיז שוקולד לבן עם מערבולות פטל

מצרכים:
1/3 כוס מחית פטל – קונים מוכן או מכינים מפטל/קפוא טרי (הסבר מתחת למצרכים)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – רכה אבל לא מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה – חום בהיר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
250 גרם שוקולד בלונדי בכל טעם שאוהבים (קרמל מלוח/קוקוס/שקדים)
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן רגיל

להכנת מחית פטל:
טוחנים ביחד כוס פטל טרי או קפוא (מומלץ להפשיר קודם) ביחד עם כף אבקת סוכר. מסננים היטב מכל הגרעינים הקטנים, בעזרת מסננת, ומשתמשים רק במחית שנותרה. ואם אין פטל? אפשר לטחון אוכמניות, דובדבנים, פטל שחור או תותים.

אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות כל פעם וערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק. מניחים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה ו-2 סוגי סוכר ומקרימים במשך 3 דקות על מהירות בינונית עד שהחמאה והסוכר מתאחדים לקרם.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
– מוסיפים וניל ושוקולד לבן מומס ומערבבים עם לקקן.
– מוסיפים קמח ומערבבים בעדינות עם לקקן עד שכל הקמח נטמע בבלילה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב (עדיף לשים נייר אפייה בתחתית) ומניחים ממחית הפטל בשלל מקומות בעזרת כף. עם הצד השני של הכף (המקל) יוצרים שיוש בבלילה כמו שמציירים את הספרה שמונה כמה פעמים כשהמקל של הכף נכנס לתוך הבלילה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי יציב אבל מעט רך.
– מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ורק אחרי שהבלונדיז קרים לגמרי ויציבים חותכים לקוביות. שומרים במקרר.

הפתעה מתוקה-חמצמצה בכל ביס

הערות ושדרוגים
– במקום מחית פטל אפשר להוסיף לבלונדיז תלוליות של נוטלה, ריבה שאוהבים או חמאת בוטנים. באותה כמות ובאותה שיטת שיוש.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הבלילה, לפני הכניסה לתנור, פטל טרי/קפוא ואפשר לפזר מעל גם קוקוס קלוי.
– חשוב ממש לתת לבלונדיז להתקרר כמה שעות טובות במקרר לפני החיתוך אחרת החלק הפנימי יהיה רך.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

13 תגובות

  1. אוסנת says:

    תודה על המתכון! נראה נפלא! האם תרכיזי המיץ של פריגת יכולים לשמש תחליף למחית פרי שקונים בחנויות הקונדיטוריה

  2. דניאל says:

    נראה משגע!
    אין צורך באבקת אפיה בכלל?

  3. אופה חובבת says:

    האם להכניס למקרר מיד כשהבלונדיז יוצאים מהתנור או שצריך לחכות שיתקררו לטמפ’ החדר ואז למקרר?

  4. נופי טופי says:

    האם ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מריר?

      1. רחלי says:

        כמה חתיכות יוצאות?

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר לחתוך לכל גודל שרוצים. אני חותכת יחסית קטן אז יוצא לפחות 20

  5. הילה says:

    נראה מדהים! האם אפשר להשתמש בתערובת פירות יער כולל פול בסירופ שמגיעה בקופסת שימואים? ולהשאיר חתיכות פרי?

  6. הילה says:

    נראה מדהים! האם אפשר להשתמש בתערובת פירות יער כולל פול בסירופ שמגיעה בקופסת שימורים? ולהשאיר חתיכות פרי?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי, אבל שימי לב לא לשים הרבה מנזולים. אפשר קצת, אבל מעט, אחרת זה ישקע פנימה וירטיב את הבלילה יותר מדי

  7. קרן says:

    היי רחלי!
    אז בעצם בהתחלה צריך להמיס את ה 100 גר שוקולד לבן ו250 שוקולד בלונדי יחד?

  8. דנית says:

    באיזו גודל תבנית הכי מומלץ? שלא יצא נמוך מדי?:)

  9. עדי says:

    היי!
    עוגה מעולה!
    איזה גודל תבנית מומלץ?
    נאלצנו לאלתר…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend