בניצה גבינות ותרד שהיא הכי בורקס מים

Posted on
בניצה שהיא הכי בורקס מים

ספק בורקס ספק פשטידה – הבניצה היא לגמרי אחד המאפים הכי טעימים שאני מכירה. שילוב מופלא בין בצק פילו דקיק, גבינות נהדרות ותרד (אפשר גם פטריות או בלי בכלל).

לרוב אני נוהגת להכין אותה בדרך קצת שונה אבל הפעם החלטתי לגוון ותקשיבו – יצא בורקס מים! מלא שכבות דקיקות של בצק רך שסופג את כל נוזלי הגבינה והחמאה ובין לבין נקודות קטנות של תרד מתמסר.

והכיף הגדול? הבניצה לא דחוסה אלא אוורירית וקל ממש לחתוך אותה לקוביות יפות.

בניצה שהיא הכי בורקס מים
בניצה שהיא הכי בורקס מים
בניצה שהיא הכי בורקס מים
שילוב גבינות אדיר

בניצה גבינות ותרד שהיא הכי בורקס מים

מצרכים (תבנית בגודל 20X30):
1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
2 כפות חמאה
1 סלסלה עלי תרד
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 מיכלים (400 גרם) יוגורט 3% ומעלה
1/2 קופסה (125 גרם) בולגרית או פטה
1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
3 ביצים L
120 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:
– קוצצים את התרד לרצועות ומטגנים עם 2 כפות חמאה, מלח ופלפל שחור עד שהתרד מתרכך ולא שנייה יותר. זה לוקח בערך 2-3 דקות. מוציאים לקערה ונפטרים מהנוזלים.
– בקערה גדולה מערבבים יוגורט, בולגרית, טריו, ביצים וחמאה מומסת. משאירים ממש מעט חמאה בצד להבריש את הבניצה למעלה.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– משמנים את תחתית התבנית ומניחים עלה פילו מקופל ל-2 בתחתית כך שכל התחתית תהיה מכוסה בבצק.
– לוקחים עלה פילו נוסף ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר שרוצים לזרוק לפח. מניחים את העלה המקומט על עלה הפילו שבתבנית באחת הפינות.
– מקמטים עוד עלה פילו ומניחים ליד העלה הקודם. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שנוצרת שכבה של קמטוטי פילו. חשוב לא לדחוס אותם יותר מדי אלא להשאיר אותם עם כיסי אוויר בתוך העלים המקומטים.
– מניחים מעל עלי הפילו את התרד בשלל מקומות.
– מניחים מעל התרד מחצית מתערובת הגבינות.
– מקמטים שוב עלה פילו ומניחים מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שכל הגבינות יכוסו בקמטוטי פילו.
– מניחים מעל את המחצית השנייה של הגבינות.
– מכסים את הגבינה עם עלה פילו נוסף שמקפלים ל-2 ומניחים מעל בצורה ישרה.
– מברישים בחמאה מומסת את כל החלק העליון ומעבירים לתנור. אופים במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב יפה.
– מצננים מעט ורק אז חותכים.

בניצה שהיא הכי בורקס מים
בניצה שהיא הכי בורקס מים

הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר להקפיץ פטריות עם קצת שום וחמאה ולהניח בתוך הבניצה.
– אם לא אוהבים תרד אפשר גם בלי בכלל.
– במקום טריו אפשר מוצרלה מגורדת או פתיתי עמק.
– אל תוותרו על החמאה המומסת בתוך תערובת הגבינות. בצק פילו הוא בצק יבש והוא חייב שומן כדי להתרכך. זה במקום להבריש כל עלה בנפרד בחמאה מוסיפים אותה לתערובת והיא כבר תחלחל לבצק.
– עדיף להשתמש פה ביוגורט עם אחוזי שומן גבוהים יחסית. 3% יהיה מהמם אבל גם גבוה יותר זה מושלם.
– לא צריך לשים מלח בתערובת הגבינות הבולגרית או הפטה מלוחות מספיק וגם התרד כבר מלוח מההקפצה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

12 תגובות

  1. תהילה says:

    יש לך רעיון לתחליף לביצים?

  2. חיים says:

    מה מידות התבנית?

    1. רחלי קרוט says:

      20X30. תודה על ההערה זה התווסף גם למתכון.

  3. ימית says:

    איזה גודל של תבנית?

    1. רחלי קרוט says:

      מלבנית 20X30

  4. אביבה says:

    נראה לי ששכחת לרשום בשלב השני של עלי הפילו המקומטים לשים את המחצית השנייה של הגבינות, ומעליהם להניח את עלה הפילו העליון…

    1. רחלי קרוט says:

      את צודקת לגמרי. תודה על ההערה זה תוקן במתכון.

  5. עלמה says:

    אפשרי שמן זית במקום חמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן! ואיזה כיף שאפשר. לרוב זה בעייתי אז שמחה שפה זה כן אפשרי 🙂

  6. רחל says:

    הי
    האם ניתן להכין יום לפני ולאפות ביום ההגשה – או לאפות מיד בתום ההכנה ולחמם לפני ההגשה?

  7. שושי מאיר says:

    הי רחלי
    שקית תרד 400 גרם זה בסדר?
    אפשר לשים תרד גם עם המחצית השניה של הגבינות או שזה יותר מדי?

  8. אביב says:

    היי, האם יש אפשרות להכין להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend