בצלים ממולאים (וגם עגבניות) של עדן דוד

Posted on

את עדן דוד, אחת הנשים המיוחדות והמוכשרות, פגשתי לפני כמה חודשים כשהיא השתתפה בתכנית משחקי השף (מי זאת המלכה הזאת שהגיעה לגמר?). לקח לי בדיוק 10 דקות כדי להתאהב בה. במקצועיות, בתשוקה המטורפת לאוכל ובעיקר בלב החם שלה.

לפני קצת יותר משבועיים היא חזרה מחו”ל ולכן נכנסה לבידוד ואנחנו זכינו בכל יום לקבל לייב מהמטבח שלה שם היא הכינה מלא אוכל טעים. הנה, שלא תגידו שלא יוצא משהו טוב מהקורונה הזאת 🙂

אז הפעם לא מדובר במתכון שלי, אלא שלה, ואני נותנת לה את הבמה לספר איך מכינים, מה הסוד של המתכון ולמה כדאי לכם להכין אותו. אני כבר בדרך למטבח.

אפשר למלא בצלים, אפשר עגבניות ואפשר גם וגם. צילום: עדן דוד

“היום זה יום לממולאים! ככה הרגיש לי כשקמתי וכל אלו שעבדו איתי באייבי יעידו כמה אני אוהבת בצל ממולא.

הסוד שלי הוא לחלוטין עגבניות ונענע במילוי, וגם לשים רכז רימונים ויין ברוטב (אם אין לכם בבית כתבתי למטה אופציות נוספות) עפה על זה ברמות.

כשהבנתי שנשאר לי גם מילוי החלטתי למלא גם עגבניות, כי אם יש בצל ממולא יהיו גם עגבניות ממולאות”.

כמו תמונת אמנות. צילום: עדן דוד

עגבניות ובצלים ממולאים

מצרכים למילוי:
3/4 כוס אורז (אני השתמשתי בבסמטי)
1 עגבנייה גדולה
1 בצל לבן, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 צרור עלי נענע
4-5 שיני שום, כתושות
1 כף בהרט
1 ו-1/2 כפיות מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור

רוטב:
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן
3-4 כפות רכז רימונים (תחליפים למטה)
1 כפית מלח
2-3 ענפי טימין – לא חובה
מים עד לכיסוי של הבצל

ירקות למילוי (הכמות תלויה בגודל הירק):
4 בצלים או 10 עגבניות או גם וגם

אופן הכנה:
– משרים את האורז בתוך קערה עם הרבה מים למשך רבע שעה ומסננים מהנוזלים.
– קוצצים את העגבנייה והבצל של המילוי לקוביות קטנטנות (אפשר גם לגרד בפומפייה) ואת הנענע קוצצים דק.
– מרתיחים את הבצלים (4-5 בצלים) כמו שהם למשך 10-15 דקות ומוציאים. אפשר גם לחרוץ מראש לפני ולהכניס למים.
– מורידים את הראש והזנב של הבצל ועושים חתך לאורך הבצל עד לחצי.
– מוציאים את הגלדים בעדינות ושומרים על שלמותם. אם נשארו לכם גלדי בצל שלא השתמשתם בהם, קוצצים אותם דק ומוסיפים למילוי.
– מערבבים את מצרכי המילוי וממלאים את הבצל בחלק התחתון. מגלגלים לבצל סגור ומסדרים בסיר רחב ונמוך (סוטאז) בשכבה אחת. חשוב שהסיר יהיה כזה שאפשר להכניס לתנור (שאין בו חלקים מפלסטיק).
– אם משתמשים בעגבניות, חותכים את החלק העליון של העגבנייה לרוחב כאשר נוצר מעין כובע עם העוקץ של העגבנייה ומרוקנים את תוכנה בעזרת סכין וכפית. ממלאים עד 2/3 גובה במילוי (כמובן שאפשר לערבב עם העגבנייה שהוצאנו את המילוי) ומסדרים בסיר ביחד עם המכסה שלהן למעלה.
– מפעילים את האש מזלפים את השמן זית ונותנים לבצל ו/או לעגבניות להצרב מעט מלמטה מספר דקות.
– שופכים מעל הבצלים או העגבניות את מצרכי הרוטב, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.
– מניחים נייר אפייה לכיסוי הסיר ומכניסים לתנור למשך שעה על 120 מעלות (אפשר גם שעה וחצי-שעתיים).
– עוד אופציה היא לבשל את הממולאים רק בתנור ואז אופים במשך שעתיים שלוש בטמפרטורה של 120 מעלות.
– אם אתם רוצים טעם מעט מקורמל למעלה, ניתן להסיר את הכיסוי ולאפות ב-200 למשך 5-10 דקות כדי לקבל צבע.

העגבניות שותות את כל הרוטב וטעמי המילוי. צילום: עדן דוד

הערות ושדרוגים
– ניתן להמיר את רכז הרימונים בדבש/סילאן/מייפל עם מיץ לימון.
– אפשר להשתמש בכל אורז שיש לכם בבית רק חשוב להשרות אותו קצת.
– ואם אין יין לבן? ממירים בציר ירקות או מים.
– ואם רוצים מילוי צמחוני? מוסיפים למילוי, במקום הבשר, 2-3 גזרים או קישואים או גם גם. מגורדים בפומפייה.

5 תגובות

  1. נטלי says:

    אוף זה נראה כל כך טוב!

  2. יעל מורד says:

    אם אין תנור.. איך עושים הכל בסיר על האש?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק. מבשלים עוד חצי שעה על האש עד שהאורז מתרכך. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מים רותחים.

  3. שרה says:

    היי רחלי,
    פשלה שלי, הכנתי קילו ולא חצי קילו בשר, ולא נשארו לי בצלים….
    האם אפשר לעשות פשוט עם המילוי קציצות ברוטב?

    תודה!

  4. דנה says:

    היי רחלי, אם יש אורז ריזוטו זה יכול להתאים? או שעדיף אורז בסמטי/פרסי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend