חלת תלישות במילוי גבינות ותרד

Posted on
חלת תלישות במילוי גבינות ותרד

את החלה המושלמת הזאת, שתולשים הישר מהתבנית, הכנתי לפני חודשיים ומאז אני חולמת עליה. יש בה שילוב אדיר בין גבינות מעולות שנמסות באפייה, תרד שהוא החיים ובצק רך מבפנים אבל זהוב מבחוץ.

שיטת העיצוב של החלה, שמזכירה דפים של ספר, מביאה איתה גם בונוס נהדר – לא רק שאפשר לתלוש עלה עלה, ולכל אחד מהם צמודות גבינות ותרד, אלא שהמילוי נשאר רך מבפנים והוא מקיף בצורה מושלמת את הבצק. במקום שתקבלו פה ושם מילוי ומסביבו הרבה בצק, כאן יש יחס מעולה בינהם.

יו יו יו זה יפה ומגרה כל כך. ותראו כמה מילוי!

למטה כתבתי לכם שלל הערות ושדרוגים ואני מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם. ואגב, שימו לב שאפשר להכין את המאפה בתבנית אינגליש או בתבנית קוגלהוף.

אחת הגבינות האהובות עלי (שימו לב שיש גם 5%)
חלת תלישות במילוי גבינות ותרד
תולשים וזוללים

חלת תלישות במילוי גבינות ותרד

מצרכים לבצק (ל-2 מאפים בתבנית אינגליש או קוגלהוף):
500 גרם קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
4 כפות סוכר לבן או מייפל/דבש
1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח

למילוי (שדרוגים ושינויים למטה בהערות):
1 שקית עלי תרד קפואים (או מדליוני תרד) – מופשר
1 קופסה פטה כבשים 20% פיראוס (אפשר גם בולגרית)
1 גביע (220 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
70 גרם גבינת רוקפור COLLECTION (החלפות למטה בהערות)
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינת עמק מגורדת)
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 ביצה L – להברשה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים במשך 2 דקות על מהירות 1. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות על מהירות 2 עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות.
– בינתיים סוחטים היטב את התרד מכל הנוזלים, אחרי שהופשר, ומעבירים לקערה גדולה. אם קניתם עלי תרד מומלץ קצת לחתוך אותם גס.
– מוסיפים לקערה את כל הגבינות ומערבבים היטב היטב עד שנוצרת תערובת דביקה וטעימה.
– חוצים את הבצק לחצי וכל בצק מרדדים, על שיש מקומח, לריבוע או מלבן בעובי קצת פחות מס”מ. אני אוהבת שכבות דקות של בצק אז אני מרדדת ל-1/2 ס”מ.
– מורחים בעדינות מחצית מהמילוי על כל ריבועי בצק כך שהמילוי יגיע לכל מקום ובנדיבות.
– חותכים את ריבוע/מלבן הבצק לפסים ברוחב 8 ס”מ בערך. אם התבנית שלכם נמוכה אפשר גם יותר נמוך ואם יותר גבוהה אפשר גם יותר גבוה. הדבר היחיד שחשוב פה זה שהפסים יצאו פחות או יותר באותו רוחב.
– מרימים פס בצק עם מילוי ומניחים על פס בצק אחר וכך בונים שכבות של פסי בצק עם מילוי מכל ריבוע בצק.
– את פס הבצק הגבוה שנוצר חותכים לריבועים ומניחים בתבנית משומנת היטב כשהחיתוך כלפי מעלה (כנסו לסטורי שלי יש סרטון עם כל השלבים האלה). חוזרים על הפעולה גם עם ריבוע הבצק השני כך שיווצרו לכם 2 מאפים.
– מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים. מומלץ ב-5 דקות האחרונות להעביר את התנור למצב אפייה תחתונה כדי שגם החלק התחתון יאפה כמו שצריך.

מאוהבתתתתתתתת

הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב רוקפור אפשר לוותר עליה ולהוסיף עוד קצת גבינות משאר הגבינות במתכון למילוי.
– במקום תרד אפשר למלא רק בגבינות ואפשר גם לפזר למרוח על הגבינות ממרח עגבניות מיובשות, פסטו, חצילים קלויים או קונפי שום שעובד כאן מדהים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 1 כפית שטוחה אבקת שום.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין בהיר או להמיר חצי מהכמות בכוסמין מלא ואת השאר להשאיר לבן.
– במקום פטה אפשר לשים גבינת חמד או בולגרית בכל אחוז שומן שאוהבים.
– במקום גבינת שמנת אפשר לשים קוטג’ או ריקוטה.
– אם אתם שמים הרבה פטה או בולגרית לא צריך להוסיף מלח למילוי. אם החלטתם לא לשים אז תקפידו להמליח.
– המתכון בשיתוף תנובה.

10 תגובות

  1. אביה says:

    רחלי תודה רבה על מתכונים מדהימים!!!

    המיקסר התקלקל ומאוד רוצה להכין. אפשרי ללוש בידיים? ♥️

  2. ענבל says:

    היי רחלי,
    אפשר להשץמש בתרד טרי במקום הקפוא?
    אם כן כמה גרם צריך?

  3. תמר נתיב says:

    אפשר לאפות בטורבו?

  4. ליליאן says:

    היי אפשר את הסרטון?

  5. מורן :) says:

    היי
    נראה מעוווולה.
    יעבוד גם עם תרד טרי?

  6. פרי says:

    היי אפשר בבקשה בגירסה טבעונית?

  7. יוליה says:

    אפשר להכין יום לפני ורק לאפות למחרת? באיזה שלב לעצור?

  8. מאיה says:

    איך מגיעים לסרטון בסטורי

  9. אדית says:

    שלום רחלי, איך מגיעים לסטורי?

  10. תמר says:

    מתכון אגדה. הצליח מעל למצופה (:
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend