טפיוקה עם תותים – מלא תותים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (8 הצבעות, ממוצע: 3.00 מתוך 5)
Loading...

חג פסח הוא חג בעייתי מבחינת קינוחים. לא רק שצריך קינוח שאין בו קמח גם מומלץ קינוח פרווה (בכל זאת ארוחה בשרית) ועדיף שיהיה קליל כי הארוחה כבדה. שלא לדבר על יפה, קוצר מחמאות, מחזיק זמן במקרר וכזה שלא צריך לבלות שעות במטבח כדי להכין אותו.

סך הכל בקשות די הגיוניות.

מזל שיש טפיוקה!

כבר שנים שאני מכינה קינוחי טפיוקה לאירועים חגיגיים וכבר שנים שכל מי שטועם את הקינוח הזה בפעם הראשונה מופתע מהטעם המדהים שלו ו”איך זה שלא הכרתי את זה קודם”.

מה שכייפי בקינוחי כוסות האלה, פרט לטעם הקליל שקצת מזכיר מלבי רק בלי המי ורדים, זה שהוא פותר את כל הסוגיות שכתבתי למעלה.

זה יפה ומרשים, אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר, מאוד קל להכנה, אין בזה גלוטן וגם לא מוצרי חלב (יש כאן משקה שקדים שגם מוסיף טעם וגם חלביות עדינה) ובגלל שמדובר בקינוחים קטנים שחצי מהם פרי, אז הקינוח הזה גם מאוד קליל ומרענן אחרי ארוחת ליל סדר.

ואגב, אתם ממש לא חייבים להכין את זה עם תותים. אפשר גם מנגו, קיווי, אוכמניות או פטל.

טפיוקה עם תותים – מלא תותים

מצרכים ל-12 עד 20 כוסות. תלוי בגודל:
1 כוס גרגירי טפיוקה קטנים – נמכר כמעט בכל סופר במחלקה האסיאתית
1 ליטר משקה שקדים תנובה
1/2 ליטר (2 כוסות) מים
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל אחד
3/4 כוס סוכר לבן (אפשר להפחית ל-1/2 אם רוצים פחות מתוק)
1 סלסלה תותים אדומים ויפים

לקרם תותים טריים:
1 סלסלה תותים אדומים ויפים
2 כפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור
1 כף סוכר לבן

אופן הכנה:
– בסיר גדול שמים טפיוקה, משקה שקדים, מים, וניל וסוכר ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות או עד שגרגירי הטפיוקה הופכים שקופים (מרימים עם כף ומציצים לראות שהם לא לבנים יותר). התערובת צריכה להיות די סמיכה, כמו ג’לי. מצננים בחוץ במשך 10 דקות.
– בינתיים חותכים את התותים לקוביות בגודל 1 ס”מ ומניחים בכל כוס.
– מניחים מעל התותים שכבה של טפיוקה עד שמגיעים ל-1/2 ס”מ מתחת לסף הכוס. מעבירים מיד למקרר כדי שהטפיוקה החמימה לא תרכך את התותים.
– קרם תותים: חותכים את התותים לחצי וטוחנים, ללא העלים, ביחד עם מיץ לימון, קורנפלור וסוכר. עד שנוצר רוטב חלק.
– מעבירים את הרוטב לסיר קטן או מחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-8 דקות או עד שהרוטב מסמית. מצננים כמה דקות בחוץ.
– מוציאים את קינוחי הטפיוקה מהמקרר, מניחים שכבה של רוטב תותים עד לסף הכוס ומחזירים למקרר עד להגשה. למי שרוצה, ניתן לקשט מעל בחצאי תותים.

הערות ושדרוגים
– ניתן להחליף את משקה השקדים במשקה אורז או שוקו סויה (לגרסה שוקולדית).
– במקום תותים אפשר לשים מנגו, פטל, אוכמניות או קיווי. בדיוק אותם שלבי הכנה.
– חשוב להקפיד לשים את הטפיוקה רק אחרי שהיא מצטננת מעט אחרת היא תרכך את התותים שמתחת. מצד שני אם תחכו יותר מדי הבלילה של הטפיוקה תתייצב ויהיה קשה להניח אותה בכוסות. לכן, 15 דקות בחוץ ואפשר למלא.
– את רוטב התותים מניחים מעל רק אחרי שהטפיוקה התייצבה.
– ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים ורק לקשט עם תותים מעל כשרוצים להגיש.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

9 תגובות

  1. Carmela says:

    רחלי, זה ממש מהמם ביופיו. האם אפשר להשתמש בחלב במקום משקה השקדים?
    תודה.

  2. שני says:

    נראה ממש טעים!
    אפשר לוותר על הסוכר? או שיש במשהו בריא יותר להחליף?

  3. טל says:

    וואו נראה מהמם!! אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום? חשבתי שאולי יהפוך את הקינוח לעשיר יותר (בגלל האחוזי שונם הגבוהים)

  4. טל says:

    וואו נראה מהמם!! אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום? חשבתי שאולי יהפוך את הקינוח לעשיר יותר (בגלל האחוזי שומן הגבוהים)

  5. לימור says:

    לכמה כוסות מספיקה הכמות בערך?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 15 קטנות

  6. הילה says:

    ידוע לכם האם הטפיוקה כשר לפסח כי לא רשום על האריזות

  7. עדי says:

    הי רחלי, מה עם חלב קוקוס? לא עובד פה?
    מפחדת שלא יאהבו בגלל טעם הלוואי של השקדים…

  8. אורטל says:

    ניתן גם להכין עם חלב שקדים של אלפרו?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend