לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף ובצל מטוגן

Posted on
לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף ובצל מטוג

אוכל הוא דרך של אדם לספר סיפור – על ארץ המוצא, על השורשים, על רגעים ומועדים מיוחדים.

קחו לדוגמה את הלביבות האלה שמלוות את המשפחה שלי כבר שנים.

סבא בוריס נהג להכין אותן בחנוכה, אבל לא רק, ולרוב הן כללו רק תפוחי אדמה (וקצת גזר). עם השנים, כשהכנת הלביבות עברה לאבא שלי, הוא שדרג אותן לא פעם עם עוף קצוץ שנותר מהמרק והפך אותן למעין ארוחה קטנה. אגב, את אותה שיטה אבא שלי נוהג לעשות גם עם אטריות דקות שהופכות בין רגע למעין לביבה גדולה במילוי עוף קצוץ עם מלא בצל מטוגן – מבטיחה מתכון בקרוב.

אגב, אם אין לכם מרק שאתם יכולים לקחת ממנו את העוף להכין את המילוי, שווה לבשל את העוף במיוחד עבור הלביבות האלה. זה מה שעשיתי הפעם והיה שווה כל שנייה שחיכיתי שהעוף יתבשל במים.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות (05.12.2018).
לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף ובצל מטוגן
לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף ובצל מטוגן. הכי ריח של בית

לביבות תפוחי אדמה במילוי עוף ובצל מטוגן

מצרכים ל-10 לביבות:
3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 גזר בינוני, קלוף
1 ביצה L
1 כף גדושה קמח לבן
1/3 כפית מלח
1 כף שמן + שמן לטיגון
1 בצל לבן, קלוף
3 חלקי עוף (כרעיים, שוקיים כנפיים)

אופן הכנה:
– בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את העוף במשך 40 דקות או עד שהוא מוכן לגמרי. מצננים.
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד הזהבה.
– בינתיים מורידים את העוף מהעצם וקוצצים לקוביות. מוסיפים לבצל המטוגן וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.
– מגרדים את תפוחי האדמה והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה. ממתינים 5 דקות.
– סוחטים היטב את תפוחי האדמה והגזר ומקפידים לשמור על הנוזלים האלה בקערה נפרדת.
– מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה והגזר כף גדושה קמח, ביצה ומלח ומערבבים היטב.
– מוסיפים 2-3 כפות מהעמילן שנקווה בתחתית הקערה עם הנוזלים. אם לא נוצר לכם עמילן לבן בתחתית הקערה פשוט מוסיפים 2-3 כפות מהנוזלים עצמם ומערבבים.
– במחבת רחבה מחממים שמן עד ל-1/2 ס”מ גובה.
– מניחים כף גדושה מתערובת הלביבות ומשטחים מעט בעזרת כף.
– מניחים באמצע הלביבה כפית מהעוף המטוגן עם הבצל ומכסים בעוד כף של תערובת הלביבות כך שהצדדים של החלק העליון יגעו בצדדים של הלביבה התחתונה.
– מטגנים על אש נמוכה-בינונית עד הזהבה מ-2 הצדדים.

מדור לביבות | זמנים מודרניים - ידיעות אחרונות | 05.12.2018
מדור לביבות | זמנים מודרניים – ידיעות אחרונות | 05.12.2018

הערות ושדרוגים
– לגרסה צמחונית ממירים את העוף בסלסלת פטריות חתוכה לקוביות. כל השאר נשאר אותו דבר.
– לגרסה טבעונית נשארים עם מילוי הפטריות ומורידים את הביצה.
– במקום עוף מכובס קצוץ אפשר להשתמש ברצועות פרגית או עוף טחון שצורבים ביחד עם הבצל המטוגן.

3 תגובות

  1. שרון says:

    מתכונים נהדרים. האם ניתן לאפות ?

  2. מירב says:

    מצטרפת גם לשאלה, האם ניתן לאפות?

  3. עמית says:

    נראה מעולה !!
    האם אפשר לאפות בתנור ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend