מאפי פילו במילוי גבינות ותרד

Posted on

כשאני רוצה להרשים וגם לחסוך בחיתוכים, התעסקויות ומיליון אנשים שהורסים לי את העוגה או הפשטידה עם חיתוך עקום (מי אמר או סי די) אני מכינה את האוכל או הקינוח בגרסה אישית.

לרוב, מאפים או קינוחים אישיים נעימים יותר לאכילה וגם מאפשרים להכין כמות יחסית מדויקת שאפשר לשמור את חלקה במקרר עד להגשה או לאפות רק חלק כשהאורחים מגיעים.

וחוץ מזה, נסו לחשוב על מאפה בצק פילו גדול שצריך לחתוך ל-16 אורחים. כשתנסו לחתוך אותו רוב הסיכויים שהבצק ישבר ויתפזר לכל עבר, הפרוסות לא תהיינה ישרות כמו שצריך ובכלל, יהיה לכם די בלגן.

ואני? אני הכי בעייתית עם בלגן.

מאפי פילו במילוי גבינות ותרד
גרסה אישית לשבלול הגדול

מאפי הפילו שלפניכם הם גרסה אישית לשבלול פילו גדול שאני מכינה בדרך כלל למשפחה. במקרה של השבלול פחות מטריד אותי הבלגן (הוא לא בבית שלי) וגם החיתוך העקום (המשפחה שלי אוכלת עם הפה לא עם העיניים). אבל הפעם, הפעם אני מארחת ולכן צריכה משהו שגם יראה מגניב וחגיגי וגם ישאיר בחוץ את עניין החיתוכים.

מאפי פילו במילוי תרד וגבינות
חגיגיים ומרשימים לאירוח לצד סלט ירקות טריים

רק כמה מילים על המאפים האלה – קודם כל, והכי חשוב, הם טעימים ממש, ויעיד על כך אבא שלי שזלל 3 מהם למרות שבכלל לא היה רעב. שנית, הבדלי המרקמים בין הבצק הסופר פציח וזהוב למילוי הרך, אך יציב, פשוט עובדים נהדר. וחוץ מזה, שילוב של גבינות ותרד תמיד אהוב עלי ותמיד מנצח (אם תרצו יש בהערות למטה רעיונות נוספים למי שלא אוהב תרד). ואגב, המתכון הזה הוא השלישי בסדרת מתכונים שהפקתי עבור השף הלבן והוא עושה שימוש בגבינה החדשה שלהם לאפייה (9% שומן) שהיתרון הגדול בה הוא העדר נוזלים והעובדה שהיא מאוד ניטרלית בטעם.

>> למתכון הקודם בפרויקט – עוגת גבינה קרה עם קרם לימון ודובדבנים

טוב, קדימה, מסיימת לקשקש ושולחת אתכם להכין את המאפים האלה. ואל תגלו, אבל הם נהדרים גם לארוחת ערב או לאירוח באמצע שנה ולא רק בשבועות.

חג שמח!

מילוי גבינות ותרד
מערבבים את הגבינות עם התרד וממלאים את קעריות הפילו

מאפי פילו במילוי גבינות ותרד

מצרכים ל-16 מאפים:
4 עלי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן זית/חמאה/קנולה
2-3 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
2 שיני שום, קלופות
4 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
300 גרם (השקית שמוכרים בסופר) עלי תרד
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
150 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפייה 9% השף הלבן
100 גרם (1/2 גביע) קרם פרש (מהדורה חדשה ומיוחדת לשבועות של השף הלבן)
1 ביצה

אופן הכנה:
– מכינים את המילוי: חותכים את התרד לרצועות דקות (אם יש גבעולים עבים אפשר להפטר מהם) ואת הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
– מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
– מוסיפים את הבצל הירוק והתרד ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על הצבע הירוק. אם אתם לא בטוחים, פשוט תבשלו אותו קצת פחות ממה שנראה לכם, הוא גם ככה יכנס לתנור. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים מעט על השיש (כי אוטוטו תכנס ביצה ואתם לא רוצים שהחום יבשל אותה).
– מוסיפים לתערובת התרד גבינה בולגרית מפוררת, גבינה לאפייה, גבינה צהובה וביצה ומערבבים היטב.
– פורסים עלה פילו על השיש ומרססים היטב מכל הכיוונים בתרסיס שמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב מרססים.
– חותכים את 2 העלים ל-8 ריבועים וכל ריבוע מניחים בתוך תבנית שקעים משומנת. מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית וחותכים שאריות בצק אם יש. חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הבצק הנותרים כך שיווצרו לכם 16 ריבועים.
– ממלאים כל שקע בצק בתערובת המילוי, כמעט עד הסוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפים זהובים לגמרי. המלצה שלי: 5-10 דקות לפני סיום האפייה מעבירים את התנור למצב של אפייה רק בחלק התחתון (פס אחד נמוך בסקלת התנור שלכם) ואופים במצב הזה עד לסיום האפייה. למה עושים את זה? כדי שגם הבצק בפנים שצמוד לתחתית ולדפנות יהיה קריספי וזהוב ולא רק החלק העליון.

קעריות בצק פילו
מהדקים את הבצק לשקעים וממלאים

הערות ושדרוגים
– במקום גבינה בולגרית אפשר לשים כל גבינה לבנה עם טעם חזק כמו גבינה כחולה למשל.
– במקום גבינה צהובה אפשר לשים פרמזן מגורדת דק.
– במקום בצל ירוק או במקום הבצל הלבן אפשר לשים כרישה, חתוכה לטבעות דקות (רק החלק למטה – הבהיר).
– במקום תרד אפשר לשים ברוקולי קצוץ דק או פטריות חתוכות לפרוסות.
– רוצים להעשיר את המילוי? מוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה + ביצה נוספת.
– ניתן לפזר מעל המילוי, לפני האפייה, שומשום לבן או שחור.

אפשר להקפיא אחרי האפייה ולחמם בתנור כשרוצים להגיש
  • לשתף זה כיף

26 תגובות

  1. אלון says:

    למה אי אפשר לחתוך בבת אחת את 3 עלי הפילו לריבועים?
    ליתר קריספיות אני ממליץ להפריד בין העלים גם בשכבת ספריי שמן כמו שרשמת ובנוסף קצת פירורי לחם.
    נ ב: מת על המתכונים שלך.

  2. רותם says:

    היי רחלי, לצורך הפשרת 4 עלי פילו- את מפשירה את כל החבילה ואז מקפיאה אותה שוב? אני תמיד קצת בהתלבטויות לגבי מה נכון/ לא נכון לגבי בצק פילו…

    1. רחלי קרוט says:

      זאת השאלה הכי טובה אבר, ומצאת את מי לשאול כי אני לא זורקת ולא פותחת סתם חבילות 🙂
      אז ככה, ממה שנשאר לי, אני מכינה בניצה שזה אחד המאפים האהובים עלי בעולם. פשוא מקווצ’צ’ים את העלים ומפזרים מעל גבינות וביצים. הנה מתכון שהעלתי מזמן באתר אחר ואפשר לשחק לגמרי עם הגבינות שיש לך בבית:
      http://www.foodpage.co.il/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA/

      עוד אופציה היא להכפיל כמויות של המילוי ולהכין יותר קעריות פילו ממולאות ובפעם האחרונה אפילו לקחתי את כל שאריות הפילו שחתכתי מהריבועים (הקצוות) וערבבתי עם קצת גבינות מסוגים שונים וביצה או שתיים ושמתי בשקעים של מאפינס. יצא אליפות 🙂

  3. Carmela says:

    נראה נהדר, ואני בהחלט מכינה היום. שאלה אחת קטנה-במה אפשר להחליף את הגבינה לאפיה שאין להשיג היכן שאני גרה?

    1. רחלי קרוט says:

      כל גבינה יבשה יחסית (מבחינת אחוז נוזלים) כמו גבינת שמנת תעבוד כאן

  4. מור says:

    הייי
    האם אפשר להכין יום לפני או שעדיף שלא?

    1. רחלי קרוט says:

      מה שאני עשיתי זה שהכנתי את המילוי בקערה יום קודם ואז כמה שעות לפני ההגשה רק חתכתי את הפילו, הידקתי לשקעים ואפיתי. לא ממליצה לאפות יום קודם אלא אם את מקפיאה את המאפה המוכן ואז מכניסה לתנור לחמש דקות כדי שיחזור לעצמו.

  5. רונית says:

    הי. תודה על המתכונים המעולים שלך ?
    שאלה לי, יש לי תבנית מאפינס עשויה סיליקון. האם לדעתך ניתן להשתמש בה או שחייבים להשתמש בתבנית מתכת כדי להגיע לקריספיות הנכספת? ? תודה וחג שמח.

    1. רחלי קרוט says:

      הממממ שאלה טובה 😉 עדיף לאפות עד שזה כמעט מוכן, לחלץ מהשקעים ואז לאפות עוד חמש דקות בלי התבנית כדי לקבל את הפציחות המעולה של הפילו. כשמשתמשים בסיליקון הכוונה.

  6. נטלי says:

    נראה מושלם!
    האם ניתן להחליף את התרד בעלי מנגולד (נוזלים, מליחות, טעם)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, רק את החלק הלבן לטגן בהתחלה עם הבצל והשום כי הוא קשה יותר. מבחינת מליחות וטעמים יצא נהדר ען אותן גבינות ותיבול כמו התרד.

  7. קטרין says:

    היי,
    אפשר להקפיא את המאפים?

  8. קטרין says:

    סליחה, תתעלמי מהשאלה. עכשיו ראיתי שכתבת שאפשר 🙂

  9. מור says:

    אפשר להשתמש בפטה כבשים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  10. מור says:

    היי אני רוצה לעשות את זה עם פטריות במקום תרד…
    כמה סלסלאות נראלך אני צריכה?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 2

  11. מור says:

    אני לא מוצאת קרם פרש בסופרים. מה ניתן לשים במקום?

  12. עדי says:

    היי
    מה ניתן לשים במקום קרם פרש?

    1. רחלי קרוט says:

      שמנת חמוצה

  13. יעל says:

    היי, אפשר להחליף את הגבינה לאפיה וקרם פרש בגבינה לבנה 5%?
    תודה:)

  14. מימי says:

    היי האם אפשר לאפות את הפילו ריקים ולאחר מכן למלא במלית מתוקה או כבד קצוץ

  15. סיגל says:

    היי =)
    אני יכולה לאפות את הקעריות ללא המילוי ולמלא בתוכן משהו אחר? זה אותו זמן אפיה?

  16. נועה says:

    אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  17. איילת שוורץ says:

    יש לך רעיון איך להפוך את המתכון לטבעוני?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend