עוגת גבינה וקרם לימון עם דובדבנים (ללא אפייה)

Posted on

אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת בעולם הוא טארט לימון. עדיף כזה עם המון קרם לימון חמצמץ וגבעה ענקית של מרנג במרקם של מרשמלו. ובכלל, אם הייתי צריכה לדרג את האהבה שלי בתחום המתוקים אין לי ספק שקינוחי לימון היו תופסים את המקום הראשון. כן, לפני שוקולד.

תוסיפו לזה את הגעגועים הגדולים לדובדבנים שחזרו בדיוק עכשיו ואת המרקם העדין והטעם העשיר של הגבינה ותקבלו את אחת העוגות הכי טעימות שיצאו מהמטבח שלי.

ועזבו זה, כשפתחתי את תבנית העוגה וגיליתי שסתם נלחצתי כל הלילה והדובדבנים בצדדים נותרו במקומם, הבנתי שיש דברים שפשוט נועדו לקרות.

הקינוח שלפניכם דורש יותר כלים ממה שבדרך כלל אני מאשרת לעצמי ליצר ? אבל הפעם הם לגמרי שווים את זה. ומה שיפה בו, פרט לטעם ולמראה כמובן, שאפשר לשחק עם המרכיבים שבו.

אפשר להכין את העוגה בלי הדובדבנים או להחליף אותם בפרוסות תותים, אפשר לפזר מעל פירורי עוגיות חמאה או קראמבל חמאה במקום קרם הלימון ואפשר להכין את כל הקינוח הזה בכוסות. פשוט מניחים בתחתית הכוס את פירורי העוגיות עם החמאה ומעל מזלפים קרם גבינה, מקררים ומניחים מעל קרם לימון ודובדבן.

כל אחת מהשכבות טעימה ועומדת בפני עצמה אבל השילוב בינהן הוא באמת פסגת העונג.

לגבי הגבינות, אני השתמשתי בגבינות יחסית רזות כמו גבינה לאפייה 9% וקרם פרש שהשיקו ממש עכשיו לקראת שבועות (בהזדמנות זאת, אפשר לבקש שהדבר הטעים ברמות הזה ישאר גם אחרי החג? בתודה, הנהלת הבלוג).

בקיצור, לכו להכין היום, מחר או בסופ”ש ותעבירו אותה למקפיא. בערב החג תוציאו אותה בנונשלנטיות וספרו לי כמה מחמאות קיבלתם.

עוגת גבינה ולימון עם דובדבנים
המלכה של החג עם כתר דובדבנים

עוגת גבינה ולימון עם דובדבנים (ללא אפייה)

מצרכים לתחתית (קוטר 22 או 24 יותר נמוכה):
200 גרם (3/4 שרוול) פתי בר
100 גרם חמאה, מומסת

לעוגה:
400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
200 גרם גבינה למאפים 9% (לגבינה פחות נוזלים, טעם ניטרלי ומרקם עמיד שמתאים לאפייה – חפשו אריזה בצבע כתום וזהב של השף הלבן)
100 גרם קרם פרש (עוד מוצר נהדר של השף הלבן. יצא ממש לאחרונה למדפים ובכלל, קרם פרש זה החיים!)
מיץ מלימון אחד
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 כפיות אבקת ג’לטין + 9 כפיות מים
15-20 דובדבנים

לקרם לימון:
3 ביצים
160 מ”ל מיץ לימון (מיץ מ-3 לימונים)
150 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:
מכינים קרם לימון: בסיר קטן מניחים ביצים, מיץ לימון וסוכר ומניחים על אש בינונית. מבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה, עד שנוצר קרם סמיך שדומה במרקמו לדני. זה לוקח בסביבות 10 דקות אז סבלנות. מורידים מהאש. חשוב לאפשר לקרם להסמיך היטב לפני שמורידים אותו מהאש.
– מוסיפים את החמאה, כשהקרם עדיין חם מאוד, וטורפים עד שהיא נמסה לגמרי. מסננים לתוך קערה (כן, חייבים לסנן. אלא אם אתם רוצים חתיכות קטנות של חביתה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
– מניחים עיגול נייר אפייה בתחתית תבנית ומסביב מניחים שקף של עוגה שצמוד לדפנות העוגה. השקף לא חובה אבל הוא מאפשר חילוץ חלק ונוח ואני ממש ממליצה להשתמש בו (קונים בכל חנויות האפייה).
מכינים תחתית: טוחנים את הפתי בר ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב. מעבירים את התערובת שנוצרה לתבנית העוגה ומהדקים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים את העוגה: חותכים את הדובדבנים לחצי ומוציאים את הגרעין. “מדביקים” את חצאי הדובדבנים, עם החלק השטוח כלפי חוץ, לדפנות העוגה בחלק התחתון. אם זה נופל לכם פשוט מרטיבים מעט את הדובדבן והוא ידבק.
– בקערה קטנה מניחים ג’לטין ומים ומערבבים. מניחים לג’לטין לספוג את המים במשך 10 דקות. בינתיים מכינים את בלילת העוגה.
– בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית חלב מרוכז, גבינה לאפייה וקרם פרש עד שהקרם מסמיך. בערך 5-7 דקות. מוסיפים מיץ לימון וטורפים דקה. מעבירים את הקרם לקערה גדולה.
– בתוך קערת המיקסר, אין צורך לשטוף בין לבין, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים עד ליצירת קצפת. מעבירים את הקצפת לקרם גבינה ומקפלים בעדינות.
– ממיסים את הג’לטין במשך 10 שניות במיקרו ומוסיפים לקרם. מערבבים בעדינות.
– שופכים את מלית העוגה על תחתית הפתי בר (זהירות על הדובדבנים) ומעבירים למקפיא לשעה-שעתיים עד שהחלק העליון יציב.
– מעבירים את קרם הלימון על העוגה ומחליקים בעדינות. אם רוצים, מקשטים בדובדבנים ו/או גרידת לימון.
– שומרים את העוגה במקפיא עד להגשה ומעבירים אותה חצי שעה-שעה קודם למקרר כדי שתתרכך מעט.

עוגת גבינה ולימון עם דובדבנים
אני קצת מאוהבת בשילוב הצבעים למרות שיש כאן צהוב 🙂

הערות ושדרוגים
– במקום דובדבנים אפשר להשתמש בפרוסות תותים או כל פרי רך אחר שאוהבים כמו פטל, אוכמניות, פרוסות דקות של אפרסק וכדומה.
– קרם הלימון רך יותר במרקמו מהעוגה והוא קצת מזכיר רוטב שוקולד על עוגה מבחינת הבדלי המרקמים, אל תפחדו מזה זה כל היופי והכיף.
– במקום קרם לימון אפשר להכין גם קרם תפוזים. אותו תהליך אותן כמויות. למרות שההמלצה שלי היא לשלב בין 2 הפירות אם כבר רוצים טעם תפוזי.
– רוצים טעם יותר דומיננטי של לימון? מוסיפים לבלילת הגבינה קליפה מגורדת דק מלימון אחד.

  • לשתף זה כיף

17 תגובות

  1. Carmela says:

    תודה. באמת יפהפיה.
    במה אפשר להחליף גבינה לאפיה ? מוצר שלא קיים בארה׳ב.

    1. רחלי קרוט says:

      גבינה יבשה יחסית. הממ אולי גבינת שמנת כי אין בה הרבה נוזלים

  2. יעל says:

    הי רחלי, אפשר להכין את העוגה בפרומט של קינוח אישי? אם כן, כמה את חושבת שצריך להגדיל את הכמויות (אם בכלל) בשביל 20 כוסות? ושאלה אחרונה – אם מכינים בכוסות אז אופשר לוותר על הג’לטין נכון? תודה רבה וחג שמח! הבלוג כל מקסים!!

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אפשר להכין בתוך כוסות קטנות או תבניות ביצים שקופות שמוכרים בחנויות חד פעמי. זה יספיק ל-20 כוסות אבל קטנות.
      כן, אפשר לוותר אבל להוסיף לשמנת המוקצפת שקית אינסטנט פודינג וניל.

      בהצלחה וספרי איך יצא 🙂

      1. יעל says:

        תודה רבה!!

  3. רחלי says:

    הי רחלי,
    במה ניתן להחליף את התחתית לגרסא ללא גלוטן (התאמת העוגה לצליאקים).

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר בפתי בר ללא גלוטן (יש כמה סוגים בסופרים)

      1. רחלי says:

        תודה רבה על המתכון המעולה.
        הכנתי בגרסא ללא גלוטן ומעל קרם הלימון הוספתי גם פטיסייר מעודן.
        חייכתי אותך גם בתמונה שהעליתי באינסטגרם (#rachelcakeaway) וגם בתמונה שהעליתי בדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/rachelcakeaway

        1. רחלי קרוט says:

          אלופה!

  4. ספיר says:

    היי רחלי!
    במה אפשר להשתמש במקום הקרם פרש?
    אני לא מצליחה להשיג…

    1. שקד says:

      יואו גם אני!! מצטרפת לשאלה ??

      1. רחלי קרוט says:

        קטע שזה אזל כל כך מהר מהמדפים, זה באמת מוצר נהדר. בכל מקרה, אפשר להמיר בשמנת חמוצה או גבינת שמנת (עדיפות לגבינת שמנת)

    2. רחלי קרוט says:

      שמנת חמוצה או גבינת שמנת בטעם טבעי

  5. C says:

    טוב, אז קודם כל ממליצה לאף אחד לא לבנות על העוגה הזאת עד שבודקים שיש את כל המצרכים בחנות. היו לי אורחים ולא היתה לי תוכנית ב’. אז יצא שהתרוצצתי בשני סופרים (גדולים! לא סופר שכונתי מאפן) כמו תרנגולת כרותת ראש בחיפוש אחר הפרש והגבינה לאפיה רק בשביל לא למצוא אותם. עשיתי בסוף עם גבינת שמנת.
    או שהבנתי לא נכון את ההוראות או שכמות ציפוי הלימון היתה גדולה מידי לעוגה. גם טעם הלימון השתלט על העוגה וגם איך שהתחילה טיפה להפשיר הכול התחיל לטפטף. כאשר הפשירה לגמרי נשארה עדיין שליש עוגה שאיתה לא יודעת מה לעשות (לזרוק כנראה) כי כל הציפוי פשוט נזל ממנה לתוך התבנית.
    לסיכום, יצא לי לא הכי מוצלח. אבל אולי זו רק אני.

  6. הילה says:

    היי רחלי,
    לא מצאתי גבינב למאפים אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם במקום?
    תודה

  7. משה says:

    ברומא .בתחילת המדרגות הספרדיות ישנו בית תה אנגלי שם טעמתי את עוגת הלימון הטעימה בחיי וכבר הרבה זמן מחפש מתכון . ונראה לי שזה הולך להיות זה תודה רחלי ואדווח אם התקרב לאותו מתכון ואולי אף יעקוף אותו.

    1. רחלי קרוט says:

      יאאא הלוואי! מחזיקה אצבעות 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend