מוס שוקולד טבעוני עם בננות מקורמלות וקוקוס קלוי

Posted on

רגע אחרי שסיימנו לצלם את מדור הטופו לידיעות אחרונות, אולגה קפצה מהמטבח וקבעה – אנחנו לא הולכות עד שהמוס מוכן ומצולם. אבל אבל, ניסיתי להגיד לה, זה מדור טופו, אני לא בטוחה איך יתקבל בו מוס שוקולד ואם יהיה מקום להכניס עוד מתכון לכתבה.

ואז הגיעו הכוסות, יפהפיות וכל כך מגרות, עם שבילים של קרם שוקולד עשיר שמציץ מבעד לזכוכית השקופה. באותו רגע הבנתי – המוס הזה יככב במדור גם אם אצטרך לשכנע את העורכת לתת לי עוד עמוד בעיתון.

אז כן, יש בו טופו (טופו משי אם לדייק), וכן, מכינים אותו בשתי דקות במעבד מזון או בלנדר, אבל וואו על התוצאה הסופית שלגמרי מרגישה שעמלתם שעות במטבח. ביס שכולו עושר קרמי של שוקולד.

ואתם תשאלו, ובצדק, איפה משיגים טופו משי שהוא בעצם טופו רך – אז קודם כל, אפשר להשיג בסופרים במחלקה האסיאתית ואפשר בחנויות של מזרח ומערב או בחנויות תבלינים. זה מגיע בקופסה אדומה (אשים לכם צילום בסטורי אצלי) ולא נמצא במקררים אלא על המדפים. בקיצור, שווה טיפה להתאמץ כי מהטופו המושלם הזה אולגה גם תלמד אתכם להכין לאבנה שבוע הבא.

ורגע לפני שאני שולחת אתכם להכין – רק להגיד תודה גדולה לאולגה המדהימה (רוצו לעקוב אחריה באינסטגרם) על המתכון הנהדר והמיוחד. כיף גדול לפתוח את הראש לדברים חדשים ולטעמים מיוחדים. והכי כיף? שלא נעשה פה שום שימוש במוצרים מן החי. תודו שזה בונוס מופלא.

מוס שוקולד עם בננות מקורמלות וקוקוס קלוי

מצרכם למוס/קרם שוקולד (5 כוסות נדיבות):
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו  – טופו משי באריזה האדומה
200 גרם שוקולד מריר איכותי
2-3 כפות אבקת סוכר או מייפל – לפי הטעם

בננות מקורמלות:
2 בננות גדולות
4 כפות סוכר לבן
1 כפית שמן
4 כפות קוקוס קלוי להגשה

אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד, בפולסים של 30 שניות במיקרו, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מכינים את הקרם: מסננים את הטופו מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים למעבד מזון או בלנדר. מוסיפים את השוקולד המומס והסוכר או המייפל וטוחנים עד שמתקבל קרם חלק לגמרי במרקם סמיך. מומלץ בשלב הזה לטעום ואם זה לא מתוק מספיק עבורכם מוסיפים עוד קצת סוכר או מייפל.
– מעבירים למקרר לשעה לפחות או למשך הלילה.
– מקציפים את קרם השוקולד בעזרת מיקסר ידני, וו הקצפה של מיקסר ביתי או פותחים בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם יציב.
– מעבירים לשקית זילוף עם צנטר מכל סוג שאוהבים. מזלפים את המוס בנדיבות לתוך כוסות הגשה.
– מכינים את הבננות המקורמלות: שמים את הסוכר בצלחת עמוקה וטובלים בו את פרוסות הבננות כך שהן מצופות מכל הצדדים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבננות 3-4 דקות משני הצדדים, עד שהן מתקרמלות ומקבלות צבע שחום יפה.
– מערימים מעל השוקולד את הבננות המקורמלות, מפזרים קוקוס קלוי ומגישים מיד. קחו בחשבון שבננות נוטות להגיר נוזלים אחרי כמה שעות אז הכי כיף כשהן ישר מהמחבת או אחרי שעה-שעתיים.

אמאל’ה כמה יפה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את כוסות המוס (אחרי הקצפת השוקולד) ולשמור במקרר עד 3 ימים. כשרוצים להגיש פשוט מכינים את הבננות, מניחים מעל ומגישים.
– במקום בננות אפשר לשים מעל קוביות תותים, פטל, אוכמניות, קצפת שמכינים מקרם קוקוס ועוד ועוד.
– רוצים לשדרג? מפוריים בתחתית כל כוס עוגיות מכל סוג שאוהבים. אפשר גם לפורר את העוגיות מעל המוס.
– פה תמצאו מלא מתכונים עם טופו בבלוג.

9 תגובות

  1. מיכל says:

    הי רחלי עוקבת באדיקות אחריי הבלוג שלך ושל אולגה. כשראיתי את השם והתמונה מייד הבנתי שזה מתכון שלה.. איזה שת”פ יפה בין נשים כה מוכשרות!

  2. עדי says:

    יש אפשרות בלי הטופו או תחליף?

    1. חן says:

      מצטרפת לבקשה. משהו אחר במקום הטופו…?

    2. הילה says:

      ממש ממליצה להשתמש בטופו.
      אין בכלל טעם לוואי אם זה מה שחששת…
      ויש הרבה חלבון

  3. קארין says:

    יש אפשרות לא טבעונית?? נשצע שזה יהיה גם מוצלח בלי טופו
    אם כן במה אפשר להחליף?

    1. הילה says:

      ממש ממליצה להשתמש בטופו.
      אין בכלל טעם לוואי אם זה מה שחששת…
      ויש הרבה חלבון

  4. איילת says:

    האם אפשר לקרמל את הבננות המסוכרות עם ברנר במקום לטגן במחבת?

  5. עינת says:

    האם תוכלי בבקשה לפרסם את התמונה של הטופו גם פה לטובת מי שאין לו אינסטגרם?

  6. הילה says:

    יצא פשוט מדהים! תודה רבה
    אף אחד לא ניחש שזה מטופו

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend