מוקפץ אטריות שעועית עם ירקות

Posted on

אני מאוהבת באטריות שעועית! בקלות ההכנה שלהן, בעובדה שהן נטולות גלוטן, בשקיפות היפהפייה וגם במרקם הכיפי והחלק. אל זה תוסיפו את העובדה שהן יודעות לספוג לתוכן כל רוטב והרי לכם שלמות.

הפעם החלטתי להכין איתן מוקפץ עם ירקות שהיו במקרר ואפשר לגוון כאן כמעט עם כל ירק שיש לכם רק חשוב להשתמש בירקות שמתרככים מהר או לחתוך את הירקות קטן כדי שיצרבו באותו זמן כמו שאר הירקות.

במידה ורוצים להוסיף טופו, חותכים אותו לקוביות ומוסיפים בשלב הרלוונטי באופן ההכנה (כתבתי לכם מתי).

רק דבר אחד חשוב לפני שאני משחררת אתכם להכין את המוקפץ – שימו לב שלא מתחילים לפני שכל הירקות חתוכים והאטריות מוכנות כי מרגע שהסיר רותח לוקח דקות ספורות עד שהמנה מוכנה.

איזה טעים זה תירס גמדי 🙂 טל סיון צפורין

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות

מצרכים:
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות שעועית
2-3 כפות שמן
5 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1/2 בצל לבן, קלוף
1 גזר, קלוף
1 פלפל אדום מתוק (גמבה) – תחליפים למטה בהערות
קופסה תירס גמדי, ללא נוזלים
1/2 צ’ילי חריף
3 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק
חופן עלי כוסברה

לרוטב:
3 כפות רוטב טריאקי
4 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ’ילי

להגשה (לא חובה):
בוטנים מומלחים, קצוצים גס
עלי כוסברה או פרוסות בצל ירוק

אופן הכנה:
– מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ומכסים במים רותחים. מאפשרים לאטריות להתרכך במשך 15 דקות וכשהן רכות מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לקערה. חשוב שהאטריות לא יתייבשו אז תזלפו עליהן מעט סויה או ממש טיפה שמן ואפשר גם לסגור עם מכסה.
– קוצצים את הג’ינג’ר לקוביות ממש קטנות ופורסים את הבצל לרצועות ואת הצ’ילי לטבעות.
– פורסים את הגזר לפרוסות דקות ואת הפלפל חותכים לרצועות דקות (ללא הגרעינים בפנים).
– חוצים את התירס לחצי ואת הבצל הירוק חותכים למקטעים של 2 ס”מ.
– אם רוצים להכניס טופו חותכים אותו לקוביות.
– ורק עכשיו כשהכל מוכן על השיש וחתוך, מתחילים להקפיץ את המנה.
– בסיר רחב ונמוך (או מחבת רחבה) שמים שמן ומטגנים את הג’ינג’ר והבצל הלבן על אש הכי גבוהה במשך 2 דקות. מקפידים לערבב.
– אם מחליטים להוסיף טופו מוסיפים אותו בשלב הזה וצורבים כמה דקות מכל הכיוונים.
– מוסיפים צ’ילי, פלפל אדום וגזר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים את התירס ואת ענפי הבצל הירוק וממשיכים לטגן במשך 2 דקות. שימו לב שהשלב הזה אין עדיין שום רוטב. המטרה היא לצרוב את הירקות ולא לבשל אותם.
– מוסיפים את האטריות ומזלפים מעל את הרוטב ומערבבים על אש גבוהה עד שכל האטריות עטופות ברוטב. זה לוקח בערך 5 דקות.
– מורידים מהאש, מפזרים כוסברה ואפשר גם בוטנים קצוצים ומגישים חם חם.

הכי טעים ישר מהמחבת או הסיר. טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום טופו אפשר לשים קוביות עוף או פרגית.
– במקום גמבה אפשר לשים פרוסות או רצועות של זוקיני/קישואים. ואפשר גם פרחי כרובית (לא צריך לבשל קודם רק חשוב לחתוך לפרחים קטנים).
– המוקפץ נשמר מצוין במקרר אבל לעומת מוקפצים מאטריות חיטה למשל, אטריות שעועית לא מחזיקות במקרר יותר מיומיים כי יש להן נטייה להתייבש או להגיר עמילן. לא שזה קריטי כן? גם ככה מסיימים הכל באותו יום 🙂

9 תגובות

  1. שרון says:

    נראה מעולה. איפה קונים אטריות שעועית? תודה

    1. דלית כהנא says:

      בכל סופר לדעתי

  2. מיכל שחר says:

    שלום רחלי.
    האם אפשר עם אטריות להקפצה? לדעתך?

  3. היפה בנשים says:

    נראה מעולה.
    הולך גם עם אטריות אורז?

  4. דנה says:

    הלוואי ותגלי את הסוד שלך להכין רק חצי חבילה של אטריות שעועית
    אי אפשר לחתוך את הדבר הזה כשהוא לא מבושל!! חחחחחח

  5. לימור says:

    מ-ע-ו-ל-ה!!! פעם ראשונה שאנחנו אוכלים בבית טופו, כולנו התלהבנו מהמוקפץ, תודה רבה

  6. ליאור says:

    היי שאלה לגבי המתכון הזה אבל גם באופן כללי, כשאת כותבת רוטב סויה את מתכוונת לרוטב המלוח שמתאים להקפצה או לרוטב הסמיך והמתקתק שגם נקרא רוטב סויה?

  7. גילי says:

    מתכון מעולה!! בול מה שחיפשתי
    קליל, טעים וכייפי .
    אין עלייך
    תודה רבה!
    (:

  8. מיכל says:

    מנה מצוינת ופשוטה, הוספתי פטריות וברוקולי, ושדרגתי עם טופו.
    למרות שלא היה לי טריאקי זה יצא ממש טעים!!
    איטריות שעועית הן בהחלט אתגר, הצלחתי לחתוך עם סכין ומספריים 😉

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend