מיני קאפקייקס שוקולד צ’יפס עם קרם נוטלה ופסי שוקולד השחר

Posted on

המתכון שלפניכם הוא אחד המתכונים המודולריים שיש. אפשר להכין רק את בלילת הקאפקייקס בלי קרם חמאה-נוטלה מעל ופשוט לקשט בגנאש שוקולד (שוקולד מומס עם שמנת בכמות זהה) ולפזר סוכריות, אפשר להכין מהבלילה של הקאפקייקס עוגת אינגליש קייק ואפשר להוציא החוצה 1/2 מהבלילה, להוסיף לה 3 כפות נוטלה/ממרח לוטוס/ממרח חלבה ולערבב בעדינות עם הבלילה הלבנה כדי ליצור עוגת שיש.

אתם ממש לא חייבים להצמד לשילובים שאני עשיתי, כל היופי שאפשר לשנות ולשחק. לאפות במנז’טים מיני או בגודל בינוני, כעוגת פס או כעוגה עגולה.

מה שכן, העוגות האלה דורשות ציפוי כלשהו, בין אם מדובר ברוטב שוקולד, קרם חמאה, רוטב לוטוס או כל ציפוי אחר שתבחרו (כתבו לי בהערות אם מתחשק לכם ציפוי ספציפי שאתם לא בטוחים איך להכין).

ואם תתעלמו רגע מרשימת המצרכים (בכל זאת יש כאן 3 דברים שונים – קאפקייקס, קרם נוטלה ורוטב שוקולד) את הקאפקייקס עצמם מכינים בדקה – רק מערבבים את כל המצרכים וישר לתנור. באמת שזה המתכון הכי קל ביקום.

קאפקייקס שוקולד צ'יפס
מקשטים בסוכריות, פניני שוקולד, אוראו או כל קישוט אחר שאוהבים
קאפקייקס שוקולד צ'יפס
כמה קטנים ככה שובבים

מיני קאפקייקס שוקולד צ’יפס עם קרם נוטלה

מצרכים לקאפקייקס (54 מיני קאפקייקס):
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס לגרסת פרווה
3 ביצים
1/2 כוס (100 מ”ל) שמן צמחי
כפית תמצית וניל איכותית
2/3 כוס (120 גרם) סוכר לבן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
150 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ דק

מצרכים לקרם חמאה-נוטלה:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת, רכה)
1 ו-3/4 כוסות אבקת סוכר
5 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים
2 כפות גדושות נוטלה

רוטב שוקולד לעיטור (לא חובה אבל מאוד מוסיף לטעם ולמראה):
5 כפות שוקולד השחר או ממרח נוטלה
3 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– הכנת קאפקייקס: בקערה גדולה מניחים שמנת מתוקה, ביצים, שמן, וניל וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים.
– מניחים מנז’טים בתוך תבנית שקעים (אני השתמשתי במנז’טים הכי קטנים – כמה קטנים? אצלי במנז’ט נכנסת כמות של כפית גדושה אחת בדיוק) וממלאים כל מנז’ט עד 3/4 גובה בתערובת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 13-14 דקות או עד שהעוגות הקטנטנות מוכנות וקיסם המוחדר למרכזן יוצא נקי. מצננים על השיש.
– קרם חמאה נוטלה: בקערת מיקסר מקציפים חמאה, אבקת סוכר ושמנת במשך 7-10 דקות. חשוב לעצור מדי פעם את המיקסר ולגרוף את הקרם שנדבק לדפנות בעזרת לקקן. הקרם צריך להיות בהיר ותפוח.
– מוסיפים נוטלה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר שאוהבים.
– רוטב שוקולד: מניחים בקערה שמתאימה למיקרו את השוקולד והשמנת וממיסים במשך 30 שניות, מערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף וחותכים חתך קטן מאוד בקצה.
– מרכיבים: מזלפים קרם נוטלה על הקאפקייקס, מקשטים בשברי מקופלת/מיני אוראו/סוכריות ומזלפים מעל פסי שוקולד.

קאפקייקס שוקולד צ'יפס
שילוב של מרקמים וטעמים בביס אחד מתוק במיוחד

הערות ושדרוגים
– שומרים את הקאפקייקס במקרר בגלל קרם החמאה (אבל אוכלים אחרי שהם בילו לפחות 10 דקות בחוץ). בחורף אפשר להחזיק אותם גם כמה שעות בחוץ.
– במקום קרם חמאה אפשר לזלף קצפת, גנאש מוקצף או פשוט לצפות בגנאש שוקולד ולפזר מעל סוכריות או כל קישוט אחר שאוהבים.
– לגרסת פרווה, ממירים את קרם החמאה בגנאש שוקולד על בסיס קרם קוקוס (ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ”ל קרם קוקוס).

23 תגובות

  1. בר says:

    הי רחלי! נראה מדהים! איך מכינים גנאש מוקצף? סליחה על הבורות..?

    1. רחלי קרוט says:

      ממיסים שוקולד ושמנת בכמות זהה (למשל: 250 גרם שוקולד עם 250 מ”ל שמנת מתוקה), מערבבים היטב ומקררים לגמרי. לפחות 3 שעות.

      מעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים עם 250 מ”ל שמנת נוספים עד שנוצר מעין מוס יציב (כמות השמנת השנייה זהה לכמות הראשונה).

  2. איה says:

    היי רחלי!
    הכנתי את המתכון אתמול ויצא ממש טעים! אבל הקרם חמאה-נוטלה יצא טיפה נוזלי, בעיקר לקראת סוף הזילוף שהוא כבר התחמם.. יש דרך שהוא יהיה יציב יותר?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בגלל שכבר קיץ והידיים שלנו חמות ואז מרככות את הקרם, אני ממליצה פשוט להכניס את שף הזילוף למקרר באמצע ממש לכמה דקות רק כדי שלא ימס. בחורף זה לא קורה 🙂

  3. ירין says:

    היי, הקאפקייקס נראים מעולה. האם אלה מנגטים רגילים שקונים בסופר? מה הקוטר שלהם? יש מספר על כל קופסא מ ה שראיתי. האם הם יציבים או שאת מכניסה לתנור ושמה אותם בתוך תבנית שקעים. ושאלה אחרונה האם ניתן לאפות אותם במספר “נגלות” בתנור ואין בעיה שבינתיים השאר יחכו בחוץ?

  4. דנה says:

    היי 🙂
    הקרם יציב? ישרוד נסיעה של שעה וחצי בערך?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בעיקר כי חורף עכשיו ולא תהיה בעיה.

      1. דנה says:

        את מקסימה! תודה על המענה המהיר.
        הקרם יצא לי מתוק עד לא אכיל, ממש עם מרקם של סוכר 🙁 פחות אהבתי את המתכון הזה לצערי .

  5. קרן says:

    היי
    מכירה את הקאפקייקס ותוהה אם ניתן להשתמש בטורבו על מנת שהנגלה השניה לא תמתין עד שהראשונה תצא מהתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      אני לא מתה על שימוש בטורבו כי הוא נוטה לשרוף לי את האוכל. אבל כל תנור מתנהג אחרת אז אולי אצלך זה יעבוד טוב. לא רוצה סתם להמליץ כי אצלי טורבו זה בעיה 🙂

  6. מיכל ברגר says:

    היי רחלי, האם צריך לשמן את המנג’טים?

    1. רחלי קרוט says:

      אם הם מסיליקון או קרטון אז אין צורך. אם זה בתבנית שקעים אז עדיף שכן.

      1. מיכל ברגר says:

        מנגטים רגילים מנייר, כמו אלה בתמונה..
        לרוב משמנת ואז נייר המנג’ט יוצא שמן נורא שלא כיף להחזיק בתמונה נראים נקיים ויבשים כמו שהייתי רוצה שיצאו, השאלה אם לא נדבקים לנייר ללא התזת שמן..
        יומולדת ביום שלישי, כבר לא יכולה לחכות להכין אותם! 🙂

  7. מיכל ברגר says:

    ועוד שאלה, איזה גודל המנג’טים בתמונה? תודה!

  8. קרן says:

    שלום רחלי המהממת,
    עוקבת אחרי הטיולים שלך באינסטגרם 😉
    ניתן להחליף את השמנת המתוקה בחלב? משהו קצת יותר דל קלוריות..?

  9. מורן says:

    אני רציתי לשאול האם בקרם החמאה אפשר להשתמש בכדי לצפות עוגת יום הולדת?

  10. יעל says:

    איזה גודל מנגט זה? אפשר במקום מיכל שמנת מתוקה שמנת צימחית?

  11. אוסנת says:

    תודה על המתכון. אם מתכוונת לעשות ללא ציפוי, כמה סוכר את מציעה להוסיף לבצק עצמו?
    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך להוסיף סוכר, מה שיש שם מספיק

      1. אוסנת says:

        יצא מעולה! אלופה את 🙂

  12. מאי says:

    היי, האם אפשר להמיר את הקרם קוקוס/ שמנת מתוקה במיץ תפוזים?

  13. אבישג says:

    היי רחלי אלופה!
    חייבת לעדכן שהכנתי אתמול את הקאפקייקס רק בלי הקרם כי ילדיי לא אוהבים…בנותיי הבררניות השתגעו על זה ואני אחת שאופה המוןןן..אמרו לי:אמא זה המאפינס הכי טעימים ואת חייבת לשמור את המתכון…חחח.אז תודה רבה לך ששימחת אותנו.
    האם לשמור בחוץ או במקרר?זה ללא קרם

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת אותי! ממש ממש תודה.
      לשמור בחוץ (סגור עם שקית או קופסה)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend