מלבי קוקוס פרווה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (21 הצבעות, ממוצע: 3.33 מתוך 5)
Loading...

כשמבקשים ממני להביא קינוח לארוחה חגיגית אני תמיד מתלבטת ימים ארוכים מה להכין. מצד אחד זה הזמן להרשים, ובתור אחת שעובדת בתחום ברור לי שכולם מחכים לראות מה הכנתי. מצד שני, אני וציפיות לא חברים טובים והדבר האחרון שמתחשק לי זה לעמוד שעות במטבח ולהרכיב קינוח עם 10 שכבות. כן, גם אם כולם מצפים שזה מה שיקרה.

לא רק שאני לא מתחברת לקינוחים מרובי שכבות ושלבים מבחינת הטעם, אני לא גם לא חסידה של המראה המפונפן מדי ובעיקר בעיקר לא מסוגלת להכיל כיור מפוצץ בכלים שנשארים אחרי ההכנה. לזה תוסיפו את הפרעת הקשב וריכוז שלי שלא מאפשרת לי להתרכז במשהו יותר מחצי ושעה וקיבלתם את האני מאמין שלי על רגל אחת בנוגע לאוכל וקינוחים במיוחד.

אז איך בכל זאת אני בוחרת מה להכין? 2 דברים שחשובים לי – אחד זה הטעם וההתאמה שלו לארוחה עצמה. לעולם למשל לא אכין קינוח כבד לארוחה מרובת מנות (להוציא שבועות שם חייבת להיות עוגת גבינה. מצד שני, האוכל אצלנו על שולחן מאוד קליל יחסית) וגם לא אכין טירמיסו לארוחה אסיאתית. והשני זה מראה הקינוח ואיך אני גורמת לאנשים להתרגש בלי להשקיע 10 שעות בקישוטים. כאמור, זה הכי לא אני.

ואיך כל זה קשור למלבי?

בכל שנה המשפחה המורחבת שלי מתכנסת לחגוג יום הולדת לאבא שלי ולקרובת משפחה נוספת בפארק הירקון. בנינו, זה קצת תירוץ עבור כולנו להפגש בתקופה הכי הגיונית מבחינת מזג האויר. בכל מקרה, מדובר במפגש משפחתי שכולנו מחכים לו כל השנה.

ואני? אני כמובן אמונה על הקינוחים.

בגלל שמדובר באירוע שמתקיים בחוץ וכולל המון אוכל ובגלל שיש לא מעט מהמשפחה שלי ששומרים כשרות, ידעתי שאני צריכה למצוא קינוח שיהיה גם קליל ולא מכביד, גם פרווה וגם ירגש אפילו שאין בו אבקת זהב ודובדבני אמרנה.

כך נולדה ההחלטה להכין מלבי. מדובר באחד הקינוחים הכי קלילים, נוסטלגיים וקלים להכנה ואל תגלו, אבל גם חסכוניים מאוד בכלים בכיור.

אל זה תוסיפו את העובדה שמאוד קל לשנע אותו בקופסאות ואפילו ניתן להכין כמה ימים קודם והרי לכם מתכון מנצח.

מלבי קוקוס
את הרוטב מוסיפים רק לפני ההגשה

מלבי קוקוס

מצרכים (ל-6 עד 8 מנות אישיות בינוניות כמו בתמונה):
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס – תחליפים בהערות למטה
מים – הסבר בשלבי הכנה
6 כפות (80 גרם) קורנפלור
1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
1 כפית מי ורדים (אפשר גם קצת פחות לטעם פחות דומיננטי)

אופן הכנה:
– שופכים לסיר רחב קרם קוקוס מקופסת שימורים. ממלאים את הקופסה במים עד הסוף ומוסיפים גם אותם לקוקוס שבסיר.
– ממלאים שוב את הקופסה במים עד 1/2 גובה ומוסיפים את הקורנפלור לתוך הקופסה עם המים (אה אה, תראו איך חסכתי לכם כלים!). מערבבים היטב עם כפית עד שאין גושים בכלל. מוסיפים לקרם קוקוס.
– מוסיפים את שאר המצרכים לסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה, עד שנוצר מרקם שדומה לדני. חשוב חשוב: אם אתם לא רוצים מלבי שלא מתייצב במקרר, זה השלב הכי קריטי, אל תורידו את התערובת מהאש עד שהיא לא מסמיכה. זה נראה בהתחלה שזה לעולם לא יקרה אבל תסמכו עלי שאחרי 8-10 דקות זה פתאום מסמיך בבת אחת. רק לא לשכוח לטרוף כדי שלא יהיו גושים.
– מעבירים לכלים אישיים ומיד סוגרים ומעבירים למקרר כדי שהמלבי לא יקבל קרום למעלה.
– מגישים עם רוטב מלבי (אני קונה מוכן בחנויות תבלינים), קוקוס ובוטנים קצוצים. חשוב רק להוסיף את הרוטב סמוך להגשה כדי שהוא ישאר למעלה ולא יחלחל עם הזמן לצדדים ויראה פחות טוב. אני פשוט לוקחת את הבקבוק של הרוטב איתי וכל אחד שם כמה שבא לו.

מלבי קוקוס
אני יודעת שצריכה להיות כאן כפית מפלסטיק, אבל הכפיות נשארו אצל אמא שלי בבית 🙂

הערות ושדרוגים
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.
– במקום קרם קוקוס ומים אפשר להשתמש בחלב קוקוס, חלב אורז או חלב רגיל בכמות של ליטר. רק תוציאו קצת מהחלב הצידה לערבוב שלו עם הקורנפלור.
– אני אוהבת טעם יחסית דומיננטי של מי ורדים אז אני שמה כפית שלמה. אם אתם פחות אוהבים אפשר לשים גם חצי כפית או להמיר בתמצית וניל איכותית.
– רוטב אדום למלבי אפשר לקנות כמעט בכל חנות תבלינים (שלי עלה 25 שקלים לבקבוק של ליטר) ואפשר להכין מפירות אדומים טחונים ומסוננים או מיץ פטל.
– חייבים להגיש את המלבי קר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

33 תגובות

  1. דנה וינברגר says:

    מלכה!!! זה פשוט מושלם 🙂

  2. ליבנת says:

    חייב לשים את כל הסוכר הזה? יש אפשרות אחרת במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      זה יוצא בערך כפית סוכר לקופסת מלבי די גדולה אז זה לא נורא מתוק, אבל אפשר להפחית ולשים קצת פחות מ-1/2 כוס. ממליצה לך לנסות עם 80-90 גרם ואם מתוק לך להוריד בנגלה הבאה

  3. שביט says:

    מתכון מעולה!!! הכנתי כמות משולשת וזה נטרף בשנייה!! תודה ?

  4. נופר says:

    מתכון טעים!!! תודה

  5. ירדן says:

    הי, אני רוצה לנסות את המתכון.
    רק לא הבנתי, מי ורדים זה בתוך הבישול ורוטב מלבי זה כעיטור? אלו שני מוצרים שונים?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק 🙂

  6. גתית says:

    אני בדרך להכין.. ניראה מתכון מעולה!!
    אצלנו בבית משתמשים לרוטב בויטמנציק פטל, נשמע מוזר אבל זה מושלם. ?תודה רחלי!

    1. רחלי קרוט says:

      אל תגלי, אבל גם אני משתמשת בו :)))

      1. נוי says:

        במלבי הקנוי תמיד ברוטב הרגשתי טעם של מי ורדים. לא מערבבים את המיץ פטל עם מי ורדים?

  7. נוי says:

    במלבי הקנוי תמיד ברוטב הרגשתי טעם של מי ורדים. לא מערבבים את המיץ פטל עם מי ורדים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להוסיף גם לרוטב, נורא עניין של טעם, אני פחות אוהבת טעם דומיננטי של זה אבל אין שום בעיה להוסיף 2-3 טיפות

  8. אמילי says:

    לכמה זמן ניתן לשמור את המלבי במקרר עד השימוש ?

    1. רחלי קרוט says:

      עד שבוע

  9. יפעת says:

    יצא מעולה, מרקם טוב! עשיתי כמות של ליטר. פתרון מעולה לטבעוני/פרווה, בכמה דקות והכנה מראש, תודה וחג שמח!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. חג שמח!

  10. שחר says:

    היי מתכון מדהים! הכנתי אתמול רק לצערי לא ידעתי שיש הבדל בין מי ורדים לתמצית מי ורדים ושמתי כפית תמצית וזה יצא חזק כל כך ולא ככ אכיל…. האם יעבוד עם שמנת מתוקה/חלב באותה כמות?
    תודה רבה וחג שמח!!

  11. א א says:

    הכנתי בתור קינוח ליום העצמאות ויצא מדהים! אנשים ביקשו עוד פעם לשבוע הבא חחח

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת. חג שמח!

  12. נ. says:

    היי
    מה הכמות לתמצית ורדים במקום מי ורדים עבור הבלילה?
    תודה

  13. דניאל says:

    נראה מתכון מעולה! קניתי קרם קוקוס בליטר, אז כמה מים אני צריכה להוסיף לכמות שציינת? מאחר וזו לא פחית

  14. ניר says:

    מתכון מצויין וטעים .מדוייק פשוט ונכון

  15. לימור מזרחי says:

    הי האם ניתן במקום לעבוד עם מטרפה לעבוד עם המוט החשמלי?

  16. יואב says:

    הי, האם אפשר להחליף א קרם הקוקוס במי קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר בחלב קוקוס

  17. מירב says:

    הכנתי וכנראה שלא חיכיתי מספיק בשלב ההסמכה.
    ואחרי לילה שלם במקרר, לא מתייצב, נשאר במרקם פודינג. אבוד? או שאפשרי להציל ע’י. הסמכה נוספת?
    אשמח מאוד לתשובה.

  18. רזי says:

    איזה בוטנים שמים במלבי?
    מלוחים?
    רגילים ללא מלח וצריך לקלות אותם במחבת?

    1. רחלי קרוט says:

      בוטנים לא מלוחים, קצוצים. אין צורך לקלות ואפשר לקנות גם קצוץ כבר בכל חנות תבלינים.

  19. רעות says:

    היי רחלי, אני רוצה להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס. האם 400 מ”ל של חלב קוקוס זה מספיק כדי לאזן גם את כמויות הקוקוס וגם את המים?

  20. רעות says:

    לא משנה – ראיתי שכתבת ליטר!

  21. נירית says:

    אפשר להשתמש בחלב סויה במקום?

  22. טלי says:

    מתכון מעולה. תודה!
    מה גודל כוס ההגשה שהשתמשת?

  23. בר says:

    צה עושים בכדי שייצא מלבי במרקם ג׳לי כזה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend