סושי דונאטס או: סושי שלא צריך לגלגל

Posted on

 

לפני כמה שנים יצא לי להגיע לפופ אפ של מתחם אוכל בתל אביב. שם, בדוכן קטן שמכר אוכל אסיאתי, נתקלתי לראשונה בסושי דונאטס הזה שבשנייה שבה את ליבי.

חיפוש מהיר בגוגל הבהיר לי שמדובר בטרנד שכבש את ארה”ב, כזה שהוא גם טעים, גם קוצר מחמאות בכל ארוחה וגם, בואו נודה על האמת, מצטלם יפה לאינסטגרם.

מאז לא יצא לי להתקל שוב בקונספט היפהפה הזה, ומדי פעם כשמבליחה תמונה של הסושי הזה אצלי באינסטגרם אני תוהה איך זה שעוד לא יצא לי להכין את יצירת האמנות הזאת, שמהווה פתרון נהדר למי שלא יודע לגלגל סושי, לחתוך מדויק את הרולים או לחתוך כמו שצריך את הדג.

למרות המראה המפונפן מדובר בעצם במנה סלחנית ופשוטה מאוד, שאפשר להגיש בצורת ניגירי (ברמת הרעיון) או מעל אצה קצת כמו סנדביץ’ סושי, שתראה מדהים גם אם לא תחתכו את הדג לרצועה שווה או לפרוסה דקיקה.

והכי כיף? מהשאריות שישארו לכם – אורז מבושל, רצועות דג, ירקות חתוכים, שומשום שחור – תוכלו להכין ארוחה מהירה לכל המשפחה או לעצמכם. רק מניחים את האורז בתחתית הקערה ומעליו מסדרים את הירקות והדג. קצת כמו צ’ירשי שהוא סושי מפורק (סליחה גל, התרגלתי לקרוא לזה ככה :)).

את הצורה העגולה אגב, יוצרים בעזרת תבנית דונאטס מסיליקון שאפשר לרכוש בכמה שקלים בעלי אקספרס. רק דוחסים את האורז לתוך השקעים, הופכים ואת רוב העבודה סיימתם.

ככה זה נראה בתוך התבנית

סושי דונאטס

מצרכים לאורז (ל-20 סושי):
2 כוסות אורז עגול לסושי
2 ו-1/2 כוסות מים
4 כפות חומץ אורז
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח

ירקות לבחירתכם:
מלפפונים, עדיף מיני
גזרים, קלופים
צנוניות
1 אבוקדו, בשל
עירית

לכבישת הצנוניות והגזר:
4 כפות חומץ אורז
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות מים

דג (לגרסה צמחונית/טבעונית מוותרים על הדג):
300 גרם פילה סלמון טרי טרי, נקי מעצמות
או
300 גרם טונה אדומה, נקייה מעצמות

להגשה:
שומשום שחור
ג’ינג’ר כבוש (נמכר מוכן)
משחת וואסבי – למי שאוהב
סויה איכותית
5 אצות לסושי

אופן הכנה:
– אורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
– שמים בסיר את האורז והמים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מערבבים פעם אחת ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר. מכסים את הסיר.
– מבשלים במשך 18 דקות, סוגרים את האש ומשאירים את האורז סגור בתוך הסיר לעוד 10 דקות.
– מצננים מעט על ידי ערבוב של האורז עם כף בעדינות. אתם לא רוצים שהוא יהפך למושי ומעוך.
– בינתיים מחממים בסיר קטן חומץ, סוכר ומלח רק עד שהסוכר נמס. זה לוקח 2 דקות אז לא להתרחק כי בשנייה התמיסה הזאת יכולה להפוך לקרמל. מצננים.
– מעבירים את האורז לסיר רחב או לקערה רחבה, שופכים את החומץ שהצטנן על האורז ומערבבים בעדינות רק עד שגרגירי האורז עטופים בתמיסה. חשוב לא למעוך את האורז.
– ירקות ודג: יוצרים רצועות דקות מאוד של גזר ומלפפונים בעזרת קולפן ירקות.
– חותכים את הסלמון והאבוקדו לפרוסות דקות באורך הסושי דונאטס שלכם וקוצצים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה קטנה מערבבים את מצרכי התמיסה של הצנוניות והגזר.
– פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד ושמים אותן בתוך תמיסת החומץ. אפשר להשתמש בהן כבר אחרי 5 דקות ואפשר גם אחרי 30 דקות אבל עדיף לא יותר מזה. המטרה היא רק לרכך את הצנוניות ולהוסיף להן טעם מעט כבוש אבל עדיין לשמור על הפציחות שלהן. את השלב הזה אפשר לעשות גם עם רצועות הגזר.
– מרכיבים: משמנים ממש ממש בעדינות את השקעים של תבנית הדונאטס עם תרסיס שמן ודוחסים את האורז לתוך השקעים. מהדקים היטב. מוודאים שהחור באמצע נשאר פתוח.
– הופכים את התבנית ומחלצים את עיגולי האורז. אפשר על צלחת או על ריבוע אצה (מחולק ל-4 כדי שיהיה בגודל של הסושי).
– מניחים רצועות ירקות וסלמון בצורה חופפת מעל האורז, מהדקים לשוליי הדונאטס.
– מעטרים בעירית קצוצה ושומשום שחור או שומשום לבן קלוי.
– איך מגישים? אפשר להגיש את עיגולי הסושי כמו שהם על צלחת לצד ג’ינג’ר כבוש וסויה ואפשר להניח כל דונאטס על ריבוע אצה. פשוט חותכים אצה אחת ל-4 ריבועים והם מתאימים בול לגודל.

לא חייבים בצורת דונאטס, אפשר לגמרי להגיש בתוך צלחת עם כל התוספות שאוהבים ומעט רוטב סויה

הערות חשובות
– אם נשארו לכם קערות עם אורז, ירקות, דג ושאר תוספות פשוט תגישו אותם בקערה. לא פחות טעים ולוקח שנייה וחצי להרכיב.
– תקפידו לקנות דג הכי טרי שיש ולאכול אותו באותו יום.
– אורז לסושי מומלץ להכין סמוך למועד ההגשה אבל אפשר גם כמה שעות קודם.
– במקום או בנוסף לירקות במתכון אפשר גם רצועות זוקיני טרי, רצועות דקיקות של בצל סגול שמשרים בתחמיץ ל-10 דקות, רצועות דקות של כרוב סגול, טמאגו (חביתה יפנית) חתוכה לרצועות ואפילו ירקות שלרוב לא נכנסים לסושי הקלאסי כמו נבטים. זה הזמן שלכם לשחק ולגוון.
– רוצים לשדרג? ממלאים רק חצי מהשקעים באורז וממלאים באמצע עם סלט אבוקדו או קוביות אבוקדו קטנות. סוגרים עם עוד אורז ואז הופכים. בחיתוך יתגלה המילוי הטעים.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend