סלט עשבי תיבול עם חמוציות ושקדים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (16 הצבעות, ממוצע: 3.81 מתוך 5)
Loading...

אחד הסלטים שאני הכי אוהבת כשאני מגיעה למסעדה זה סלט עשבי תיבול. לא רק שהוא מרענן וקליל, אלא שיש בו גם איזון מאוד נכון של טעמים ובונוס של בריאות.

כבר לא מעט פעמים שיצא לי לנסות להכין את הסלט הזה בבית, איכשהו זה תמיד יצא מאוד קרוב למקור אבל לא מאוד טעים. משהו בטעם ה’עשבי’ מדי הזכיר לי דשא ופחות רעננות ומרקם כייפי.

כן, כמה פשוט ככה חשוב לדייק איתו. יותר מדי פטרוזיליה ויצא לכם סלט טאבולה עם טעם עז של עשב, יותר מדי כוסברה והסלט יזכיר לכם מנה אסייתית ואם תשתמשו בבצל ירוק חתוך גס תגלו שהוא מעפיל על כל הטעמים.

אז אחרי לא מעט ניסיונות, מצאתי נוסחה שבעיני עובדת מעולה. רק חשוב מאוד לא להוריד מהכמויות, בעיקר לא מאלה של השקדים והצנוברים שמאווררים את כל העשבייה הזאת ומוסיפים פריכות מתבקשת.

סלט עשבי תיבול
אפשר להוסיף קינואה או בורגול ולהפוך את הסלט ממש לארוחה – בריאה וקלילה

סלט עשבי תיבול עם חמוציות

מצרכים:
15-20 עלי נענע (בלי הגבעולים) – אפשר גם יותר
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 חבילת עירית
1/3 כוס שקדים פרוסים
6-7 כפות צנוברים
1/3 כוס חמוציות, עדיף ללא תוספת סוכר

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף רוטב צ’ילי מתוק או כף מייפל – הנה מתכון מעולה לרוטב צ’ילי ביתי
מיץ מ-1/2 לימון (אם הוא קצת יבש אפשר מיץ מלימון שלם)
1/2 צ’ילי טרי, קצוץ דק דק
כפית סוכר חום
מלח ופלפל לבן/שחור

אופן הכנה:
– קוצצים עם סכין חדה את עשבי התיבול, חשוב לא לקצוץ אותם יותר מדי אחרת הם משחירים והופכים להיות סמרטוטיים. את העירית קוצצים לטבעות דקות. מניחים בקערה גדולה.
– במחבת חמה, על אש בינונית, קולים את השקדים והצנוברים עד שהם מזהיבים (בלי שמן). מניחים להם להתקרר כדי שיתקשו ויהפכו להיות פריכים.
– מערבבים בקערה את עשבי התיבול, השקדים, הצנוברים והחמוציות.
– מכינים רוטב: מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חמצמץ ומעט מתוק.
– מערבבים בעדינות את הסלט עם 4-5 כפות מהרוטב ומגישים.

הערות ושדרוגים:
– רוצים לשדרג? מוסיפים לסלט 1/2 כוס קינואה אדומה/לבנה מבושלת (מבשלים כוס קינואה עם 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים על אש נמוכה עם מכסה סגור), לא חמה כדי שלא תרכך את עשבי התיבול ואפשר גם בורגול או גריסים מבושלים.
– אפשר להוסיף לסלט גם גרעיני דלעת קלויים או גרעיני חמנייה קלויים.
– הסלט במיטבו בשעות הראשונות אחרי ההכנה. אם רוצים להכין יום קודם או כמה בבוקר ולהגיש בערב, פשוט מוסיפים את הרוטב לפני ההגשה כדי לשמור על העלים רעננים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

12 תגובות

  1. יפעת says:

    אפשר להוסיף סלרי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל יחסית מעט וקצוץ מאוד דק כדי שלא ישתלט על הטעם

  2. ענבל says:

    אפשר להוריד את הנענע והצנוברים ולשים במקום יותר מהדברים האחרים או להוסיף משהו אחר?
    לא אוהבים אצלנו נענע וצנוברים…

  3. מי says:

    אני יכולה לא להוסיף צ׳ילי טרי לרוטב?

  4. נטע says:

    למרות שאני בד”כ לא מגיבה על מתכונים באינטרנט, הייתי חייבת להגיב על הסלט הזה. הוא מדהים! אחרי שהכנו אותו בפעם הראשונה בבית הוא הפך ללהיט שהכנו שוב ושוב, הכנו אותו לסדר פסח (כמות כפולה). הוא התחסל בשניה וקיבל המון מחמאות. אח”כ גילינו שקרובי משפחה שלא היו איתנו בחג, שמעו על הסלט וביקשו אותו! היום הכנו כמות משולשת ליום העצמאות ושוב הוא התחסל בשניה!
    המון תודה על המתכון ועל מתכונים נוספים מהאתר שהפכו לקבועים אצלנו (לדוג’ סלט קוסקוס עם רוטב חמאת בוטנים ועוף ולביבות הגזר). המתכונים שלך נהדרים!

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, ממש ממש שימחת אותי. ותודה גדולה שחזרת כדי להגיב, לא מובן מאליו <3 חג שמח

  5. רותם says:

    שאלה קטנה, איך היית מבשלת בורגול כדי להוסיף לסלט? ממש לבשל רק להשרות אותו במים…? אני אף פעם לא יודעת מה החוקיות בבורגול.
    חצי כוס בורגול מוכן לכמות הזו של הסלט? צריך להוסיף משהו/רוטב אם אני מוסיפה בורגול?
    שאלות הרות גורל. אכן.
    (אה, וגם, ידעת שבורגול באנגלית זה bulgur? אחד הגילויים החביבים עליי)

    1. רחלי קרוט says:

      חחח בורגול ולזניה באנגלית זה הזיה 🙂
      בורגול עבה אני מבשלת בהרבה מים רותחים מומלחים כי הסיכוי שהוא יהפוך לעיסה מיסה מאוד קטן, ואז מסננת. בורגול דק רק משרה במים חמימים כי הדק הופך לעיסה מאוד מהר. ובכל מקרה אף פעם לא מודדת מים, תמיד שמה כמה ס”מ מעל ומקסימום אם נשאר מים פשוט מסננת.
      לגבי הכמות – המהדרין יגידו לך לשים מעט בורגול, נגיד 1/2 כוס לסלט כזה, כי הבורגול כאן הוא על תקן המאזן של העשבייה ולא הכוכב עצמו. אני, שאוהבת פחמימות ומעדיפה את הסלט שלי במוד תוספת, שמה יותר. בקיצור, ככל שתשימי יותר ככה המנה תהיה יותר תוספת (או אפילו ארוחה שלמה) ולא רק סלט.

      רוטב – בורגול בעצמו די אנמי ולכן הוא אוהב רטבים וטעמים דומיננטיים כמו לימון, צ’ילי, עשבייה וכו. והוא הכי אוהבת שמן זית.

      1. רותם says:

        תודה! מכינה אותו שוב היום לאורחים אחרים…. למעשה האתר שלך פתוח אצלי כבר זמן מה היום, כי מכינים גם תפוחי אדמה קווץ’ ואת מאפי הנוטלה הזריזים כי הייתי במוד קינוח עצל. זה כבר על אוטומט לפני ארוחה כזו לפתוח לקבל השראה פה באתר….

  6. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] סלט עשבי תיבול עם חמוציות ושקדים המון עשבי תיבול, חמוציות שמוסיפות מרקם כייפי, שקדים וצנוברים קלויים ומעל הכל רוטב מתקתק-חמצמץ. […]

  7. אורית says:

    תודה רבה ! הסלט חוסל וקצר תשבוחות לרוב. השמטתי את הצ׳ילי והכפלתי כמויות שיתאים לשולחן החג. תענוג ! סלט מושקע שכיף להכין וכיף להביא כאורחת

  8. רונית says:

    סלט נהדר! האורחים אהבו וביקשו את המתכון. שלחתי קישור לאתר – שיהנו גם 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend