סלט קשת בענן – סלט קינואה עם ירקות צבעוניים ונתחי עוף

Posted on
סלט קינואה עם ירקות ועוף

הכנתי המון סלטים בחיי. חמים וקרים, עם חלבון או בלי, מירקות שיש בבית או כאלה שקניתי במיוחד, וכולם היו טעימים. אבל זה? זה קיבל את הכתר.

הוא משלב טונות של מרקמים וטעמים – מכרוב פציח ומרענן ועד גזר קראנצ’י ומתקתק, מאפונה עדינה ורכה ועד נקודות קטנות של קינואה שעושה כיף בפה ואפילו קוביות חזה עוף (מגיעות כבר מוכנות) שהופכות את הסלט הזה לארוחה של ממש.

כל מה שתצטרכו כדי שיצא לכם סלט מופלא זה סבלנות. סבלנות לחתוך את הירקות קטן ובגודל אחיד כדי שיהיה לכם בביס קצת מכל דבר, וסבלנות לא לזלול את הכל ולהשאיר קצת למחר.

ואגב, הסלט הזה הכי טעים כשהוא בטמפרטורת החדר, אז הוא הכי במיטבו, מה שהופך אותו לארוחה נהדרת שאפשר לקחת לעבודה, ללימודים או להגיש בארוחת ערב לכל המשפחה.

צפו: סרטון עם כל שלבי ההכנה. אתם קולטים כמה זה פשוט וקל?

סלט קשת בענן עם קינואה ונתחי עוף

מצרכים לסלט ממש ממש גדול:
1 כפית שמן זית
1 כוס קינואה, לא מבושלת
1/2 כפית מלח
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 גזר, אין צורך לקלוף
1-2 עגבניות אדומות
3/4 כוס אפונה עדינה, קפואה
1/2 כוס גרגירי תירס
חתיכה קטנה כרוב לבן
חתיכה קטנה כרוב סגול
ראש ברוקולי, טרי
1/3 צרור עלי כוסברה
10-15 עלי נענע
10 עלי בזיליקום
1/2 כוס שקדים פרוסים
1 שקית קוביות חזה עוף מאמא עוף
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הקינואה. מערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים את המים הרותחים והמלח.
– סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות בדיוק. סוגרים את הגז ומשאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות נוספות. מערבבים ומצננים מעט.
– מניחים את העוף בצלחת ומחממים במיקרו במשך 2 דקות.
– קולים את השקדים על מחבת רחבה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים.
– חותכים את הגזר, העגבניות והכרובים לקוביות ממש קטנות (זהות בגודלן).
– מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנטנים ומניחים בקערה ביחד עם האפונה הקפואה. שמים במיקרו ל-2 דקות.
– קוצצים גס את עשבי התיבול.
– ועכשיו, פשוט מערבבים הכל ביחד, עד שנוצר סלט צבעוני, טעים ושמח.

סלט קינואה עם ירקות ועוף
זה לא יאמן כמה זה טעים!

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים 1 מלפפון (אבל קשה) חתוך לקוביות.
– ממש ממש חשוב לחתוך את כל הירקות לגודל קטן וזהה.
– אפשר להוסיף גם 1 כף מיץ לימון.
– אין כאן הרבה מלח ותיבול כי הם מגיעים משלל המצרכים שיש בסלט, כמובן שאם צריך תוסיפו עוד קצת מלח. גם פלפל שחור כמובן יעבוד פה נהדר.
– הסלט נשמר במקרר עד 3-4 ימים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים.
– את יכולים לוותר על כל עשב תיבול פה חוץ מבזיליקום. הוא ממש עושה את ההבדל. ואפרופו עשבי תיבול, אפשר לשים גם עירית קצוצה דק.
– רוצים להוריד ירק או להחליף? כתבו לי בתגובות איזה ואעזור לכם.

12 תגובות

  1. גיל says:

    היי, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הקינואה למי שממש סולד ממנה?

  2. שי says:

    בהתחלה כתוב כפית שמן אני מניחה שזה בעבור הקינואה… בעבור מה השלוש כפות בסוף?

  3. מיה says:

    הסלט נראה מצויין, אפשר לוותר על העוף ?

  4. ענת says:

    נראה מעולה! מחכה להכין כבר.
    אגב, יש לך המלצות לאיפה אני יכולה לקנות כאלה כלי הגשה יפים?

  5. רוזה שם טוב says:

    אפשר להשתמש בחזה עוף טרי( לא משתמשת באוכל מעובד)

  6. נדין says:

    הי
    אפשר בלי כרוב? או משהו במקום?

  7. אלינור מימון says:

    נראה מהמם ?
    ואם אני רוצה לוותר על העוף?

  8. אפרת says:

    יצא מעולה ? בלי עוף
    תודה רבה

    1. אפרת says:

      הילדים מסיימים לי הכל ?…. ?…. ?

  9. טלטול says:

    ואוו ואוווו ואוווווו לא זוכרת מתי התלהבתי ככה מסלט!!!!!!
    חובה חובה לנסות, ללכת בדיוק לפי המתכון.
    הוספתי לימון, שמן זית, מלח פלפל- מדהים.
    להקפיד על טמפ׳ החדר.

    הפרדתי את העגבניות מהסלט כדי שלא ירטב ויהרס. לפני ההכנה חתכתי לקוביות את העגבניה והכנסתי לצלחת.
    מעדן.

  10. שירי says:

    היי. אני צמחונית. רוצה להחליף את העוף בטופו. המלצות על מרינדה לטופו שתתאים לפה?

  11. הדס says:

    היי קרוטית,
    אשמח לתחליף לכרוב. האם אפשרי סלק במקרה זה או ירק אחר שילך טוב?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend