סמבוסק פיצה כמו באבולעפיה

Posted on

מכירים את הפיתות עם השומשום של אבולעפיה? אז דמיינו כאלה רק במילוי פיצה. אמאל’ה!

הבצק שכאן הוא גם הבצק שאני מכינה ממנו פרעצל מה שהופך את המתכון לנחמד אפילו יותר כי אפשר להכין מחצי מאפי פיצה ומחצי פרעצל מלוחים או מתוקים.

לגבי עיצוב המאפים – הבאתי לכם 2 אופציות ושתיהן מעולות. אחת בצורת אוזן המן גדולה והשנייה בצורת חצי ירח. בשתיהן חשוב מאוד לסגור את הבצק היטב לפני האפייה כי יש לו נטייה להפתח קצת בגלל התפיחה.

במקום להכין רוטב עגבניות מסובך מערבבים עגבניות חתוכות, אורגנו, מלח ופלפל וזה מוכן

ועד דבר חשוב לפני שאני שולחת אתכם להכין, בנוגע לתוספות – אפשר למלא כאן בכל תוספת שאתם אוהבים ואפשר גם לשלב. במאפים הסגורים למשל שמתי כמה תוספות ביחד ובמשולשים רק תוספת אחת. נסו אגב להוסיף למילוי 1/2 1/2 ביצה קשה, זה יוצא וואו במאפים הסגורים כשחותכים אותם ומגלים שיש ביצה בפנים.

תראו את הצבע של העגבניות. יו!

ועוד בונוס – בסיום האפייה הברשתי את המאפים בשמן מתובל בשום. זה גם מקנה להם ברק יפהפה אבל בעיקר טעם נהדר של שום. אתם לא חייבים לעשות את זה, ואפשר גם להוסיף 2-3 שיני שום כתושות לרוטב עגבניות, אבל זה לגמרי משדרג.

אפשר להכין בצורת משולשים או בצורת חצי ירח

זהו, סיימתי לחפור 😊 רוצו להכין וספרו לי איך יצא. ותקפידו להשתמש בעגבניות חתוכות איכותיות. אתם כבר יודעים שאני סופר מקפידה על זה וגם כתבתי על זה כתבה לפני שנה וחצי, עוד הרבה לפני שחברתי למאסטר שף והתחלתי לעבוד איתם.

תהיו נדיבים עם התוספות

סמבוסק פיצה כמו באבולעפיה

מצרכים לבצק (15 מאפים די גדולים):
4 ו-1/2 כוסות (630 גרם) קמח – אפשר גם כוסמין לבן
4 כפות סוכר חום בהיר או לבן
2 כפיות (15 גרם) שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כפית מלח

למילוי:
1 קופסה עגבניות חתוכות דק – מאסטר שף
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות גדושות רסק עגבניות – מאסטר שף
150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק (או מוצרלה)
תוספות שאוהבים – טבעות זיתים, תירס, בצל וכו

לעיטור מעל:
1 ביצה L
2 כפות סילאן או מייפל
שומשום בנדיבות
מעט מלח גס
שמן זית להברשה
1 כפית אבקת שום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים ומים ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים את החמאה והמלח ולשים על מהירות 1 במשך 10 דקות לפחות. חשוב שהבצק יהיה חלק וגמיש ואם צריך אפשר ללוש עוד כמה דקות.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה בחורף או 45 דקות בקיץ. אפשר להתפיח גם לילה (מינימום 6 שעות מקסימום יומיים) במקרר עטוף היטב היטב שלא יקבל קרום.
– מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות במשקלן ויוצרים מכל בצק עיגול עם שטח עליון חלק. מניחים על השיש ומכסים. מאפשרים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
– בינתיים מערבבים בקערה עגבניות חתוכות, אורגנו, מלח, פלפל ורסק. בקערות נוספות מניחים את התוספות שאוהבים. אם משתמשים בבצל חשוב לחתוך אותו דק כדי שיספיק להתרכך בזמן האפייה.
– מרדדים כל בצק לעיגול בעובי 1 ס”מ (אולי טיפה פחות) ומניחים באמצע 2 כפיות רוטב עגבניות, גבינה צהובה בנדיבות ותוספות שאוהבים. סוגרים לצורת משולש כמו אוזן המן (שמתי לכם בסטורי סרטונים איך מקפלים) או לצורת חצי ירח כמו בתמונה. מקפידים לסגור היטב היטב את הבצק כי הוא נוטה להפתח באפייה וחשוב שלא כל המילוי יברח. זאת הסיבה שלא שמים רוטב בקצה הבצק כי אז לא תצליחו לסגור את הבצק בגלל הנוזלים.
– מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה, עם רווח בינהם, ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות בחורף או 30 דקות בקיץ. לפני התנור מומלץ לוודא שהמאפים סגורים ואם הם לא, סוגרים אותם בעדינות בלי להוריד את נפח הבצק שתפח.
– מחממים את התנור ל-190 מעלות.
– בקערה קטנה מערבבים ביצה וסילאן ומברישים את המאפים היטב מכל הצדדים.
– מפזרים שומשום בנדיבות וגם מעט מלח גס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
– בינתיים מערבבים בקערה שמן זית עם אבקת שום.
– כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן המתובל וזוללים בהנאה.

ירקות חתוכים בצד ויש ארוחת ערב נהדרת

הערות ושדרוגים
– במקום עגבניות חתוכות דק אפשר להשתמש במחית עגבניות (מגיע בבקבוק).
– שימו לב שהרסק נועד להסמיך את הרוטב אז לא לוותר עליו.
– במקום אורגנו אפשר לשים חופן עלי בזיליקום קצוצים דק דק. אם אין את שניהם אפשר לוותר עליהם.
– תוספות: שימו לב שכל תוספת של פיצה תעבוד פה. אם משתמשים בבטטה צריך לרכך אותה קודם (חותכים לקוביות ומרככים במיקרו במשך 4 דקות).
– איך הופכים את החמאה לרכה ולא מומסת? כמה אופציות: מוציאים לשיש וממתינים בערך שעה עד שהיא רכה או ממיסים במיקרו במשך 15 שניות בלבד.
– הכנתם כמה מאפים ואתם רוצים להכין מיתרת הבצק משהו אחר? פשוט הכינו מהם בייגלס או פרעצלס.
– לא חייבים להבריש את המאפים בשמן מתובל בסיום האפייה אבל הוא מוסיף טעם שומי כיפי.
– רוצים להגיש אחרי כמה שעות או אחרי כמה ימים? שומרים בשקית סגורה על השיש עד יממה ומחממים בטוסטר או בתנור (לא במיקרו, זה יצא מושי). במקפיא ניתן לשמור, עטוף היטב, ואז להפשיר רבע שעה ולחמם בתנור עד שהמאפים חמים וטריים מחדש.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

53 תגובות

  1. Nofi says:

    היי,
    האם אפשר להשתמש בקמח קוסמין מלא?

    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר חצי מהכמות וחצי שני עם כוסמין בהיר. אחרת יצא כבד מדי.

  2. ספיר says:

    היי, ניתן להשתמש במיקסר ידני?

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי במיקסר ידני איך אופציה ללישה רק לערבוב והקצפה. עדיף פשוט ללוש בידיים אבל לא לוותר וללוש עד שנוצר בצק חלק ויפה. זה יקח 20 דקות בערך אז סבלנות.

  3. נעה says:

    האם אפשר להכין את הבצק ולהשתמש בשאר הבצק למחרת? אם כן, איך שומרים את הבצק?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, רעיון נהדר. חצי תתפיחי בחוץ ותעבדי איתו אחרי התפחה וחצי שימי במקרר, עטוף היטב, ותשתמשי יום למחרת.

      1. Orit says:

        בוקר טוב,
        אחרי ההתפחה של לילה, לפני שיוצרים כדורים צריך להתפיח שוב ? או שאני מתפיחה ואז מכניסה למקרר

  4. נועה זהבי says:

    אפשר להחליף את החמאה בשמן זית? ואם כן מה היחס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. רבע כוס שמן זית וללוש טוב טוב עד שזה נטמע לגמרי בבצק. לא להפסיק ללוש עד שהשמן מתאחד ביחד עם הבצק.

      1. הדס 4 says:

        היי
        נראה מצוין!
        האם יש לך רעיון לחלופה פרווה?
        ילד אלרגי…
        תודה רבה

        1. דוריה says:

          תנסי עם גבינת קשיו, ושמנ’ז- במקום חמאה

      2. ורד says:

        מה בערך המשקל של כל כדור ליצירת הסמבוסק?

        1. אורן says:

          78 גרם בערך

  5. דנה כהן says:

    באיזה תוכנית אופים בתנור? טורבו או סטטי רגיל?

  6. ענת says:

    יעבוד עם בצק ללא גלוטן?

  7. חן says:

    אחרי שהוספתי את החמאה הבצק ניהיה רק ולא מתגבש , האם צריך להיות לי גוש של בצק?

  8. חן says:

    כלומר הבצק רך ודביק

  9. יראת says:

    היי כדי להכין משאר הבצק פריצל , מאיזה שלב להתחיל ???

    1. לודה says:

      מתכון מעולה!
      המרתי כוס וחצי קמח לבן בקמח כוסמין מלא.
      במקום עגבניות חתוכות דק, השתמשתי ב 4 עגבניות טריות מגוררות.
      יצא טעים..מומלץ!

  10. יגאל says:

    אפשר גם בעגבניות חתוכות דק מתוצרת אחרת ?

    (זה היה בהומור..)

  11. אילנה says:

    הכנתי את הסמבוסק היום (וגיוונתי עם מילוי של תרד ומוצרלה) ויצא מעולה!!!

  12. תמר says:

    היי, נראה מעולה!
    אני רוצה להכין את הבצק בבוקר בשביל ארוחת ערב אך לא אספיק להתפיח 6 שעות במקרר. כמה זמן כדאי להוציא אותו לפני ההכנה?

  13. עתר says:

    היי
    אפשר להפוך את השלמות הזאת ללא גלוטן?
    על ידי שימוש בקמח כוסמת ירוקה או שיבולת שועל או קמח קינואה?

  14. מורן says:

    יצא מהמם תודה רבה

  15. אסנת says:

    מתכון מצוין ובעיקר הופתעתי מהקלות של ההכנה

  16. Keren says:

    אפשר קמח לחם?

  17. שירי says:

    הכנתי עם שמן זית. יצא מושלם. הילדים טרפו
    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! ♥

  18. מיקה says:

    היי האם ניתן לשים כתוספת ביצה קשה? כמו המקור?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי! הכי טעים 🙂

  19. מיקה says:

    הכנתי ויצא מהמם , תודה לך!! כל מתכון יוצא מעולה😜

  20. גלינה says:

    וואו.
    יצא אליפות.
    בעיבוד הבצק הוא היה נראה לי רטוב מדי אז הוספתי די הרבה קמח, משהו כמו כוס. העניין הוא שבמאפה יצא לי בצק קצת מיוחד כזה, אז רציתי לשאול אם כך אמור לצאת: דק יחסית ומאוד עדין, כך שהמילוי הורגש בו היטב. כל ביס היה תענוג.
    שאלה שנייה: בתמונת קערית הרוטב (השלישית) רואים תבלין ירוק יבש. האם זנ אורגנו רגיל? כי שלי ממש לא נראה כך! אצלי הוה ירוק כהה ובתמונה היא מזכיר לי צמח אחר…
    תודה מראש.

  21. שירה says:

    היי, אם כבר התפתחתי כשעה בחוץ ובסוף אני רוצה להכין רק מחר, האם ניתן לשים במקרר בשלב זה?
    תודה

  22. אורית ה says:

    היי קרוטית
    באיזו כוס מידה את משתמשת?

  23. יסמין says:

    האם אפשר להקפיא את הסמבוסק לפני האפייה

  24. נעמה says:

    היי, האם ניתן להכין ולשים במקרר מספר שעות עד לאפייה?

  25. נועה says:

    שכוייח!!🤗
    מתכון מעולה!!
    הכנתי ויצא פצץ🤩🤩
    שמתי בטעות 2 כפות שמרים במקום 2 כפיות .. אבל ההבדל לא מורגש😂
    להפך נראה לי אפילו יותר טוב..
    בגלל זה קיצרתי את זמן ההתפחה.. 😅
    יצא לטובה.

    תודהההה😘😘

  26. לימור says:

    מושלם, מתכון מנצח !! תודה 🙂

  27. michal says:

    מושלם!!!!!!!!!!!
    מאז שהכנתי את זה פעם אחת לא גומרים לבקש ממני להכין את זה……….כמובן מכינה!!!!!!!!
    אוהבים אותך!!!!!!

  28. זמירה says:

    הי
    הכנתי את המתכון הנ”ל
    יצא לי מאוד מאוד רך , הבצק כאילו ספוג נוזלים
    עשיתי עם שמן זית כפי שאמרת לאחת העוקבות שלך,
    אני רוצה לעשות שוב עם חמאה, האם יש סיכוי שהבצק יהיה כמו הקודם ?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      צלמי לי את הבצק אחרי הלישה ושלחי לי לאינסטגרם אני אראה ואוכל לענות לך במדויק

  29. רונית says:

    החלפתי את החמאה בשמן קנולה, יצא טעים בטירוף! תודה רבה 🙂

  30. טליה says:

    הי, אפשר לאפות בטאבון?

  31. שיר says:

    יצא מצוין!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה ממש לשמוע ♥

  32. דניאלה says:

    היי, אפשר קמח פיצה ?

  33. לי says:

    מתכון מושלם! הבצק יצא רך וכיפי

  34. חיה says:

    וואו, וואו, ועוד פעם וואו,
    רחלי, אני מעריצה של האתר שלך, המתכונים שלך גורמים לי להראות ברמת שף לכל חבריי ומשפחתי,
    רק לראות את החיוך על הפנים שלהם בזכותך,
    והמתכון הזה פשוט השאיר אותי בלי מילים ! ברמה של מסעדה, מדהים, טעים ומעל הכל פשוט וקל 🙂
    אין עלייך, תודה על הכל

  35. הדס says:

    הי!
    מתכון מעולה

    אפשר להקפיא לפני אפיה? ואז להוציא מהקפאה ולאפות בהמשך?

  36. לימור says:

    הי מהממת, אפשר כמויות ל 1 קילו קמח ?

  37. גילה says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להכין את המתכון עם קמח לל”ג?
    תודה

  38. אלכסה says:

    היי
    אם לא נכנס לי כל הכמות בתבנית אפיה, אפשר לשמור חצי ב”המתנה” בתבנית השניה או על השולחן?
    האם להשאיר אותם לפני המילוי או אחרי?

  39. ניצן says:

    היי
    למה הכוונה מאפים די גדולים?
    בממוצע נניח סמבוסק לאדם? או מה הגודל בערך?
    מנסה להבין את הסדר גודל..
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend