עוגיות ריבה של בית

Posted on

הן ממתיקות את היום, מאפשרות רגע של שקט לצד כוס תה רותחת והריח שלהן הוא הכי חיבוק ונחמה. רגע קטן שעוד כמה שנים תזכרו, שהם יזכרו.

עוגיות של בית הן הזדמנות לעצור את המירוץ ולאפשר מנוחה ומחשבה. הן הזדמנות לעצור ולהנות מהן לאט כשהמולת הבוקר עוד לא התחילה או בערב בשקט כשכולם כבר ישנים.

עוגיות ריבה של בית

העוגיות שתמיד מרגיעות. אלה שהכי כיף להכין למישהו שאוהבים, או לעצמכם, לצד הקפה או התה. אפשר להשתמש כאן בכל ריבה שיש לכם בבית ואני הכי אוהבת לרדד את הבצק דק כדי שהעוגייה תתמוסס בפה בעדינות. שימו לב שכמות העוגיות תלויה מאוד בעובי הבצק שתרדדו ובקוטר העוגייה, לי יוצאות המון עוגיות, בערך 80, לפעמים אפילו יותר.

מצרכים:
200 גרם חמאה, קרה
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן רגיל
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות מים – במידת הצורך
צנצנת ריבה שאוהבים

אופן הכנה:
– חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ותמצית וניל מעבדים רק עד שנוצר בצק. אם צריך, מוסיפים 1-3 כפות מים קרים.
– מאחדים עם הידיים לבצק אחיד, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה. אם רוצים, אפשר לשמור במקרר גם יום ויומיים רק במקרה הזה צריך להוציא את הבצק חצי שעה קודם שיתרכך מעט.
– מקמחים היטב את משטח העבודה, ולא להתקמצן על הקמח כי הבצק מתחמם מהר ברידוד ועלול להדבק לשיש (בעיקר בקיץ), ומרדדים 1/2 מכמות הבצק לעובי 1/2 ס”מ – חשוב לרדד לעובי אחיד כדי שכל העוגיות תצאנה זהובות בדיוק אותו דבר ולא שאחת מהן תשרף מהר יותר מהאחרות. את יתרת הבצק שומרים בינתיים במקרר כדי שהבצק לא יתרכך.
– קורצים עיגולים או פרחים בגודל שאוהבים ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם נותר קמח על הבצק מומלץ להבריש אותו החוצה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ואת הבצק העודף מהחיתוכים מאחדים ומרדדים שוב. שימו לב – אם בינתיים הבצק התרכך מחזירים לכמה דקות במקרר.
– קורצים עיגול קטן במחצית מהעוגיות בעזרת צד עגול של צנתר (לא חובה, אבל גם בלי חור באמצע) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, תלוי מאוד בעובי הבצק שלכם. מה שחשוב לבדוק זה שהבצק מתחיל להזהיב ממש ממש מעט אבל עדיין בהיר יחסית. אל דאגה, הוא מתייצב ונראה פריך אחרי הקירור.
– מצננים בטמפרטורת החדר.
– מורחים ריבה על הצד השלם של העוגייה (בלי החור באמצע). שימו לב לא לשים יותר מדי אחרת כל הריבה תצא החוצה.
– סוגרים עם עוגיית חור ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר. שומרים בקופסה סגורה.

תה או קפה ואתם מסודרים

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבצק גרידת לימון מלימון אחד.
– במקום ריבה אפשר למרוח ממרח שוקולד, ממרח חלבה, חמאת בוטנים או כל ממרח שאוהבים.
– לעוגיות פרווה ממירים את החמאה בנטורינה בכמות זהה או בשמן קוקוס בכמות של 170 גרם. לא לשכוח לקרר היטב את הבצק ולקמח בזמן הרידוד.

8 תגובות

  1. גליה says:

    שלום קרוטית,תודה על המתכונים המעולים!
    האם ניתן להשתמש בוו לישה של המיקסר? אין לי וו גיטרה או מעבד מזון

  2. יוכי says:

    יוצא פריך וטוב גם עם שמן קוקוס במקום חמאה??

  3. אוסנת says:

    איזה מדויקים! איך את מצליחה לעבוד עם הבצק בקלות כזו? אני צריכה להקפיא לפי אחרי ובאמצע :)). הבצק ממש מתחמם מהר ולא מאפשר קריצת עוגיות ורידוד נוח…

    1. עדי says:

      מצטרפת גם לשאלה
      יצאו לי ממש טעים אבל היה סופר קשה ומאתגר לעבוד עם הבצק חח
      יש לך טיפים?
      תודה 🙂

  4. לינה says:

    שלום קרוטית,
    אם אני רוצה לעבד את כל המזון בידיים איך משתמשים בחמאה ? גם קוביות קטנות מופשרות מאוד ?

  5. קליה says:

    מה עוד אפשר לשים חוץ מריבה?

  6. מור says:

    היי! אם אין לי מיקסר אפשר להכין את הבצק ביד?
    תודה

  7. מאיה says:

    היי רחלי(: את חושבת שניתן להמיר לקמח כוסמין?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend