עוגת ביסקוויטים מושלמת של עדי כהן

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן

שבוע אחרי ששברה את הרשת (והעיתון) עם עוגת המספרים המטורפת שלה, עדי כהן מפציצה שוב והפעם עם מתכון מדהים ל… עוגת ביסקוויטים!

אתמול, דקה אחרי שראיתי את העוגה שלה באינסטגרם, זאת שגרמה לי לרוץ לסופר ולקנות שמנת מתוקה, הבנתי שגם אתם חייבים להנות מהעונג הזה וביקשתי מעדי אישור לפרסם את המתכון והנה הוא לפניכם.

מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם! תייגו אותי ואת עדי באינסטגרם כדי שנראה את העוגות שלכם <3
הנה העמוד המהמם של עדי: https://www.instagram.com/adidicohen1990/
והנה גם העמוד שלי: https://www.instagram.com/raheli/

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
תראו כמה שהיא יפה! אין, הבחורה כשרון מהלך. צילום: עדי כהן

עוגת ביסקוויטים מושלמת

מצרכים לתבנית 20X20:
1 שרוול פתי בר
1/2 כוס חלב (לטבילת הביסקוויטים)

לקרם קצפת:
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
100 מ”ל (1/2 כוס) חלב
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת מסקרפונה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:
80 גרם שוקולד מריר
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
– מניחים רינג/פורמה בגודל 20 על 20 על תבנית תנור עם נייר אפייה ושמים שקף בדפנות הרינג (4 רצועות נפרדות). אם מכינים בתבנית פשוט שמים את השקף מסביב ומניחים נייר אפייה בתחתית התבנית.
– מקציפים את כל מצרכי המילוי ביחד עד לקבלת קרם יציב אבל לא קשה מדי.
– טובלים את הפתי בר בחלב (טבילה קצרה) ומניחים בתוך הרינג בשכבה אחידה וישרה.
– מורחים מעל שכבת הביסקוויטים 1/3 מכמות הקרם ומכסים בשכבת פתי בר נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרם והפתי בר ומסיימים בשכבת הקרם.
– מכניסים את העוגה למקפיא לשעה.
– בינתיים ממיסים את השוקולד והשמנתה המתוקה במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– יוצקים את השוקולד על העוגה הקפואה ומחזירים לעוד 10 דקות למקפיא.
– מחלצים את העוגה מהרינג ומוציאים את השקף.
– מעבירים את העוגה למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף למשך הלילה, ומקשטים איך שאוהבים.

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
רואים את השכבות? שלמות, פשוט שלמות. צילום: עדי כהן

הערות ושדרוגים
– אפשר לקשט מעל בתלוליות קצפת וסוכריות צבעוניות כמו פה ואפשר גם להניח תותים חצויים, שברי מקופלת או כל ממתק שוקולד אחר שאתם אוהבים.
– במקום שוקולד מריר בציפוי אפשר גם שוקולד חלב.
– אפשר כמובן להכין גם בתבנית רגילה (ולא רינג) אבל אז יהיה לכם קצת יותר קשה לחלץ אותה. במקרה הזה ממש חשוב להעביר למקפיא ולחלץ ישר כשהיא קפואה.
– אל תוותרו על השקף מסביב, זה עולה שקלים בודדים בחנויות אפייה ומייצר צידי עוגה חלקים ויפים.
– במקום פתי בר וניל אפשר להשתמש גם בפתי בר שוקולד.

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
הדרך הכי מתוקה וטעימה לסגור או לפתוח את היום. צילום: עדי כהן
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

9 תגובות

  1. עדי says:

    פשוט מרהיב! איפה משיגים כאלו סוכריות צבעוניות משגעות?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה! כל הקרדיט לעדי האלופה.
      יש במתוק נט בראשון לציון וגם בגרובשטיין.

  2. רותם says:

    למה צריך בעצם אינסטנט פודינג? המסקרפונה לא תחזיק את זה גם בלי הפודינג?

    1. רחלי קרוט says:

      בעיקר בשביל הטעם, וגם כדי לקבל מרקם ממש יציב.
      מניסיון של השבוע (ממש במקרה) עם מתכון אחר, הקצפתי שמנת מתוקה והוספתי גבינת שמנת (שהייתה מאוד יציבה במקרר) ולא היה מספיק יציב אחרי הקירור כמו מוס שאמור להחזיק עוגה.

      אבל אם לא אוהבים אפשר להשמיט, מקסימום אוכלים עם כפית מהתבנית 🙂

  3. סיון says:

    שלום אפשר פרווה ואם כן איזה תחליפים 🙏

  4. דנה says:

    איך יצאו לך תלוליות קצפת כל כך יציבות ויפות? את מוסיפה משהו לשמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      אני תיכף אשאל את עדי אבל לרוב כדאי להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל שמייצבות את הקצפת.

  5. נועם says:

    האם אפשר להחליף את המסקרפוננ בגבינת שמנת?

  6. טלי says:

    בהנחה שמעל השוקולד אני רוצה לפזר סוכריות. באיזה שלב צריך לקשט?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend