עוגת גבינה קרה עם קרמל מלוח

Posted on
עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל מלוח. צילום: טל סיון צפורין

אני כותבת לכם את ההקדמה למתכון הזה בידיים קצת רועדות אחרי מטח כבד מאוד של טילים, נפילות ואזעקות שנשמעו בעיר שלי.

מודה שלא פשוט לי להתעסק עכשיו באוכל אבל אחרי 4 שעות מול הטלוויזיה ומול החדשות הקשות – וגם שהייה ארוכה בממ”ד, החלטתי לתפוס את עצמי ולפרסם לכם את המתכון הזה. שהוא באמת אסקפיזם לכל מה שקורה בחוץ. עם תקווה ענקית שהימים האלה יעברו כמה שיותר מהר והשקט יחזור לרחובות.

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל מלוח. צילום: טל סיון צפורין
פשוט יצירת אמנות. צילום: טל סיון צפורין

ובמעבר חד – קבלו את אחת מעוגות הגבינה הטובות שיש. מעין גרסה משודרגת לעוגת גבינה פירורים רק שהפעם פרט לפירורי העוגיות שיש בתחתית העוגה (מכינים אותן מעוגיות מקוויטיס שיש בהן גם קמח מלא), תמצאו כאן גם קרמל מלוח מופלא, תלוליות קצפת ובייגלה מצופה בשוקולד שהופך את העוגה לחגיגית במיוחד.

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל מלוח. צילום: טל סיון צפורין
הביסקוויטים לא מתוקים מדי והשילוב עם הקמח המלא פשוט נהדר. צילום: טל סיון צפורין

באופן ההכנה הסברתי בצורה מדויקת איך לעבוד עם ג’לטין (הכי פשוט בעולם) ולמי מכם שמעדיף בלי, שמה לכם למטה גם אופציה בלי אבל קחו בחשבון שהעוגה מחזיקה מעמד פחות זמן בחוץ וגם נראת פחות מהודקת בדפנות.

מאחלת לכולנו ימים רגועים, חג שמח ומתוק ואמן נדע שקט.

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל מלוח. צילום: טל סיון צפורין
הכוכבת של החג. צילום: טל סיון צפורין

עוגת גבינה וקרמל מלוח עם בייגלה בציפוי שוקולד

מצרכים (לעוגה בקוטר 22 או 24):
1 חבילה (250 גרם) עוגיות ביסקוויטים – אני השתמשתי במקוויטיס
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות מייפל או סוכר

לעוגת גבינה קרה:
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי 25%, בטמפרטורת החדר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
כף שטוחה (8 גרם) אבקת ג’לטין + 4 כפות מים

לקרמל מלוח:
1 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1/2 כפית מלח גס
1 שקית בייגלה מצופה שוקולד פליפז

אופן הכנה:
– במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
– מוסיפים חמאה מומסת וסוכר או מייפל ומעבדים בפולסים עד שהפירורים מתאחדים לגושים.
– מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית עגולה ובדפנות התבנית שמים שקף לעוגות או פס של נייר אפייה. איך מדביקים אותו לדפנות? פשוט מתיזים מעט תרסיס שמן על הדפנות ואז נייר האפייה נדבק.
– משטחים את הפירורים בתחתית התבנית ומהדקים היטב כך שנוצר בסיס הדוק ובאותו גובה. מעבירים למקפיא. שימו לב – אם משתמשים ברינג ולא בתבנית עם תחתית חשוב לשים תחתית/מגש לעוגה.
– מערבבים בקערה קטנה את הג’לטין עם המים ומניחים להם לעמוד 10 דקות.
– בינתיים מקציפים שמנת, פודינג וסוכר, במיקסר עם וו הקצפה, עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.
– מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים רק עד שהיא נטמעת בקצפת. בערך 2 דקות. אם צריך מקפלים עם לקקן.
– ממיסים את הג’לטין שבינתיים הספיק להתייצב במשך 8-10 שניות במיקרו ולא יותר. רק עד שהוא נמס.
– מוסיפים לקערה עם הג’לטין 3 כפות ממלית הגבינה ומערבבים היטב. אם רוצים לוודא שאין גושי ג’לטין אפשר לסנן את הבלילה הקטנה הזאת.
– מוסיפים את הג’לטין עם מעט המלית שערבבנו יחד לתוך מילוי הגבינה ומקציפים עוד דקה. אפשר גם לקפל עם לקקן רק חשוב שיהיה ערבוב טוב כדי שהג’לטין יגיע לכל הבלילה.
– יוצקים את קרם הגבינה על תחתית העוגה ומיישרים. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות לפני הציפוי.
– קרמל: בסיר בינוני נון סטיק, או במחבת רחבה, שמים את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה.
– מוסיפים את החמאה ומערבבים, זהירות זה מבעבע, עד שהחמאה נמסה לגמרי.
– מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מבשלים את הקרמל עם השמנת עד שהקרמל מסמיך, בערך 5 דקות. אם נוצרים גושי סוכר ממשיכים לבשל ואם בינתיים הקרמל הופך קצת כהה מדי אפשר לעצור את הבישול ולסנן את גושי הסוכר החוצה בעזרת מסננת.
– מאפשרים לקרמל החלק להצטנן ורק כשהוא בטמפרטורת החדר מוסיפים את המלח ומערבבים.
– יוצקים את הקרמל על העוגה הקפואה ומיישרים. חשוב לצקת את הקרמל על העוגה כשהוא כבר בטמפרטורת החדר כדי שלא ימיס את הגבינה.
– אם רוצים, אפשר להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג ו-2 כפות אבקת סוכר ולעטר עם תלוליות מעל.
– מעטרים בבייגלה מצופה שוקולד ושומרים במקרר או במקפיא עד להגשה.

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל מלוח. צילום: טל סיון צפורין
מבט מעל. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– כדי להכין את העוגה ללא ג’לטין שמים שקית שלמה (80 גרם) של אינסטנט פודינג וניל במקום 2 כפות.
– אם אתם אוהבים עוגות קצת חמצמצות אפשר להוסיף גרידת לימון מלימון אחד.
– במקום קרמל מלוח אפשר לעטר את העוגה מעל בגאנש שוקולד לבן או מריר ואפשר גם קונפיטורה טובה.
– אם אתם לא אוהבים את המליחות בקרמל אפשר להשמיט את המלח.
– ניתן להכפיל את כמות המצרכים לתחתית ולהכין כמות כפולה ואת הפירורים שלא שמים בתחתית אפשר לפזר מעל כמו עוגת גבינה פירורים.
– ממש ממש מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה ולא באותו יום. עוגות גבינה משתבחות עם הזמן וגם מתייצבות יותר.
– מומלץ להשתמש ברינג כדי לייצר דפנות חלקות ולא לשכוח שקף או נייר אפייה.
– המתכון בשיתוף מקוויטיס.

9 תגובות

  1. שחף שחור says:

    רחלי, הי, שאפו גדול על המתכון המדהים שלך!
    איפה משיגים את הבייגלה המצופים שוקולד?
    תודההה!

    1. ליטל says:

      ראיתי ביוחננוף

  2. נועה says:

    נראה מהמם כמו כל המתכונים שלך (את הולכת לככב על שולחן החג שלנו השנה)
    רק שרוטב הקרמל יצא לי… יותר מדי מלוח
    מה אפשר לעשות?

  3. נועה says:

    אפשר קרם קרמל מלוח של המזווה מוכן.

  4. חן says:

    יש לי רק גבינת מסקרפונה. יתאים למתכון?
    אם יש עוקב.ת שיודעים – אשמח לעזרה
    תודה 🙂

  5. חן says:

    מעדכנת שהכנתי עם מסקרפונה וויתרתי על הג’לטין
    התקבלה עוגה יציבה ממש, קרמית ובשילוב מטריף של מרקים וטעמים. מומלצת בחום!
    שיהיה לכל עם ישראל חג שמח!!  3>

  6. הראל says:

    הי רחלי. בהגשת העוגה, הקרמל הפך בלתי חתיך לחלוטין. כל ניסיון לנסר אותו הרס את שאר העוגה. יכולה לשער מה השתבש?

  7. לינוי says:

    כנראה בושל יותר מידי זמן והפך לסוכריה שבירה במקום קרמל רך..

  8. תרין says:

    היי רחלי, לעצלניות – האם אפשר להשתמש ברוטב בייגלה- קרמל של גולדה במקום הרוטב קרמל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend