עוגת לימון רכה עם אוכמניות עסיסיות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (19 הצבעות, ממוצע: 3.00 מתוך 5)
Loading...

אם יש עוגה שאמא שלי ממש אוהבת שאני מכינה זאת העוגה הזאת. תמיד כשאני שואלת מה להכין לקינוח או מה להביא לפיקניק המשפחתי אני כבר יודעת מה תהיה התשובה “נו, את יודעת, את העוגה הלימונית. אז מה אם ביקשתי אותה גם בשבוע שעבר”. היא מסבירה עוד לפני שאני מתלוננת.

והאמת? אני לגמרי מבינה אותה.

מצד שני, בגלל שחסרת מנוחה אנוכי, אני לא מצליחה להכין אותה בדיוק אותו דבר ובכל פעם העוגה מקבלת שדרוג אחר.

פעם מתווסף לה מיץ תפוזים, פעם רצועות לימון מסוכרות ופעם פירות יער טריים שמגירים את הנוזל החמצמץ שלהם מסביב לפרי ומייצרים נקודות רכות.

ובכלל, לימון ופירות יער הם שילוב מנצח. גם בגלל שילוב הטעמים אבל גם בזכות ההבדלים בצבע והיופי שנוצר בין הצהוב העדין ובין הסגול הדומיננטי.

עוגת לימון ואוכמניות

מצרכים:
2 קופסאות (400 מ”ל) יוגורט – כל יוגורט טבעי שאוהבים ואפשר גם קרם קוקוס לגרסת פרווה
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים – לא לוותר
מיץ מלימון אחד (את השני תשמרו בצד)
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס אוכמניות טריות או פטל טרי (ואפשר גם קפוא)

לסירופ:
1/2 כוס מיץ לימון (אל תשכחו שיש לכם לימון אחד כבר קלוף כי גירדתם את הקליפה)
4 כפות סוכר

לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
כף מיץ לימון

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים יוגורט, ביצים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– מוסיפים את השמן וטורפים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מוסיפים אוכמניות ומקפלים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים מעט ומערבבים כמה שפחות כשמוסיפים לבלילה כדי שלא יווצרו המון שבילים סגולים של מיץ אוכמניות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב + נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים מחממים במחבת קטנה מיץ לימון וסוכר וכשהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים עליה את כל הסירופ. מצננים לגמרי לפני שמזגגים.
– מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שנוצר זיגוג במרקם של משחה. מזלפים על העוגה, חותכים לפרוסות ומגישים.

רכה רכה רכה וטעימה גם ביום שאחרי | עוגת לימון ואוכמניות

הערות ושדרוגים
– במקום 1/2 מכמות מיץ הלימון אפשר לשים מיץ תפוזים.
– במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– אל תוותרו בשום פנים על הזיגוג והסירופ. הזיגוג משאיר את העוגה רכה ולימונית והזיגוג מוסיף מתיקות מתבקשת.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

24 תגובות

  1. נטלי says:

    נראית כל כך רכה וכיפית! מתה על השילוב של לימון ואוכמניות ♥

    1. רחלי קרוט says:

      תודה יא אהובה

  2. שלי says:

    יש סיבה שמוסיפים את השמן אחרי הקמח ואבקת האפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      יותר קל לו להטמע בבלילה אחרי שיש מרכיב קמחי ואז מערבבים פחות והעוגה יוצאת יותר רכה. אבל אין בעיה להוסיף גם קודם ואז לערבב קצת יותר עד שהוא נטמע כמו שצריך ורק אז להוסיף את הקמח.

  3. הדס שקד says:

    כמו תמיד, גם המתכון הזה נשמע מפתה וטעים
    האם יעבוד בתור מאפינס? ואם כן בכמה לקצר את זמן האפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בהחלט יעבוד כמאפינס.

      תבדקי כבר אחרי 30 דקות

  4. אורנית says:

    במה אפשר להחליף את הקמח כדי להפוך את העוגה לגירסה ללא גלוטן ?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      חצי קמח נטול גלוטן כמו קמח תמי וחצי קמח שקדים

  5. אופרי says:

    סטודנטים חסכנים שרוצים להחליף את היוגורט בגמדים שנשארו במקרר יכולים?

  6. אורנית says:

    תודה רבה

  7. סוזנה says:

    מה זה תבנית אינגליש גדולה? האם ביר פלא של סבתות יתאים? מה אפשר במקום אוכמניות או פטל?. תודה

  8. יעל says:

    אפשר להחליף את השמן בחמאה או בשמן קוקוס?

  9. רבקה חייצוביץ says:

    אפשר להחליף את האוכמניות בדובדבנים?אותה כמות?

  10. שירן says:

    את כזו מהממת!!!

    מה זה תבנית אינגליש גדולה?

    והאם אפשר להכין את הבלילה בקיצ׳ן אייד?

  11. מיקי says:

    הי רחלי
    העוגה יצאה מצוין מלמעלה אבל אחרי שחתכתי אותה ראיתי שהבפנים עוד לא מוכן בכלל,העוגה הייתה יותר מ50 דקות בתנור…
    השתמשתי בפירות יער קפואים יכול להיות שזו הסיבה?

  12. ליטל says:

    הייתי בסופר , קניתי הכל בשביל העוגה ושכחתי אוכמניות ?
    האם ניתן לוותר על התוספת ולהפוך אותה לעוגה לימונית גרידא או לא מומלץ?

    1. רחלי קרוט says:

      עניתי לך באינסטגרם אבל עונה גם כאן למי שמזדהה עם השאלה ותוהה 🙂 אפשר לוותר על האוכמניות ואפשר גם לשים פרי אחר כמו תותים, פטל, קוביות משמשים או כל פרי רך אחר.

      1. ליטל says:

        תודה <3

  13. לילך says:

    את העוגה צריך לשמור במקרר או בחוץ? ולכמה זמן היא טובה?

    1. רחלי קרוט says:

      בחוץ. בערך 4-5 ימים.

  14. שירלי says:

    איזה טעים זה!!!!
    אם רוצים להפוך את העוגה ליותר בריאה
    ולהשתמש בקמח מלא או קמח כוסמין,
    איך ממירים את הכמות של הקמח הלבן
    והאם זה יצא טעים?

  15. מוריה says:

    איך להמיר את המתכון לתבנית עגולה בקוטר 24?

  16. יונית says:

    אפשר להכניס במקום יוגורט שמנת חמוצה?

  17. מירב says:

    נשמע טעיםםם.. איך אפשר להפוך לטבעונית לטובת חברה טבעונית? תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend