עוגת מייפל וקוקוס בחושה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 הצבעות, ממוצע: 3.71 מתוך 5)
Loading...

אחת העוגות האהובות עלי, לא רק בגלל טעם המייפל העדין ורכות העוגה, אלא בגלל כמות השינויים והגיוונים שאפשר לעשות עם המתכון הזה. כל מה שצריך זה להכין את המתכון הבסיסי של העוגה ולהוסיף כל תוספת שאוהבים – שוקולד צ’יפס, פירות חתוכים (תפוחים, אגסים, נקטרינה, פירות יער), קינמון, ריבת חלב, נוטלה, אגוזים קצוצים (פקאנים טבעיים הם השידוך האולטימטיבי). הכל הולך.

אבל הכי טעים? לשדך לה מייפל וקוקוס. הטעם שמתקבל מזכיר מאוד עוגת סולת רכה רק בלי הטעם המתוק מדי. ואפשר גם לוותר על הקוקוס, אבל הוא מאוד מוסיף בעיני ומאזן את המתיקות.

עוגת מייפל בחושה
בזכות המייפל שמזלפים מעל העוגה נשארת רכה גם יום ויומיים אחרי

עוגת מייפל בחושה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית 20 על 20):
4 ביצים
כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
3 כפות מייפל
2 כוסות חלב או שמנת מתוקה/לבישול או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ו-1/3 כוסות (320 גרם) קמח לבן
3 כפות קוקוס לבן
1 שקית אבקת אפייה

לציפוי וזילוף לאחר האפייה:
1/2 כוס מייפל אמיתי (ואו 1/3 כוס לגרסה קצת פחות מתוקה)
3 כפות קוקוס לבן

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– טורפים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לקמח, קוקוס ואבקת אפייה.
– מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית מרובעת 20 על 20 (חשוב לשמן את התבנית היטב ותמיד מומלץ לשים בפנים גם נייר אפייה) ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.
– דוקרים את העוגה בשלל מקומות, מיד כשהיא יוצאת מהתנור, עם קיסם ושופכים מעל את המייפל.
– ממתינים 5 דקות עד שהעוגה תשתה את המייפל ומפזרים מעל קוקוס.

עוגת מייפל בחושה
גבוהה, רכה, עסיסית ומלאה בניחוח מייפל

הערות ושדרוגים
– אל דאגה, אם המייפל נשאר למעלה ולא נספג בעוגה כל מה שצריך זה להמתין ותוך כמה דקות זה יקרה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לעוגה 1/2 כוס שוקולד צ’יפס לבן או פקאנים קצוצים או 1/2 כפית קינמון.

עוגת מייפל בחושה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

15 תגובות

  1. יעל says:

    גיליתי את הבלוג הזה במקרה ויש פה מתכונים שווים בטירוף! כבר שמרתי לי המון מתכונים שנראים מעולים.
    שאלה לגבי העוגה- אין בה שום שומן (שמן/ חמאה) חוץ מהקוקוס, זה לא יוצא יבש מדי?
    תודה רבה על הבלוג המושקע!

    1. רחלי קרוט says:

      אוי, צודקת לגמרי. זה נשמט בטעות, תיקנתי את רשימת המצרכים 🙂

  2. לחן says:

    היי רחלי, מתכון מדהים! רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? ואם כן האם להוריד בכמויות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי אפשרי.

  3. מיכל says:

    הי, הכנו ריבת חלב והיא יצאה מאד נוזלית. האם נראה לך שאפשר להשתמש בה להרטבת העוגה המוכנה במקום המייפל? או שיש לך רעיון אחר כיצד לנצלה (מלית לשמרים אינה אופציה ברמת הנוזליות שלה. אולי להרטבה של טורט בעוגת שכבות?).
    תודה,
    מיכל.

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח. יצא נהדר.

  4. איילה says:

    האם ניתן לביצוע עם קמח ללא גלוטן לרגישים לגלוטן

  5. יעל says:

    היי! נראה מדהים… שאלה – האם אפשר להשתמש בקמח מלא?

  6. רוני says:

    עוגה מושלמת!!!
    חצי כוס פקאנים משדרגת בטירוף.. תודה רחלי ❤️

  7. שני says:

    האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס 13% שומן? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי

  8. נעם says:

    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין? תודה

  9. מירב says:

    האם ניתן להפחית בכמות הסוכר? כוס זה מלא. והאםניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן? תודה

  10. אביטל says:

    נשמע מדהים ואני חייבת לנסות!

    שאלה: מיץ תפוזים/קרם קוקוס/חלב/שמנת, הכל נשמע להדיוטה כמוני כל-כך שונה. האם תוכלי להסביר אם יש הבדל מהותי במרקם או בטעם? מה מהמרכיבים ‘אחראי’ על מה? ושאלה נוספת. את מדברת במתכון על מייפל אמיתי. האם סירופ בטעם מייפל (הידוע לשמצה) הוא תחליף ראוי או שמא שווה ‘להתעקש’ על סירופ אמיתי?

    תודה מררש!

  11. גלית says:

    אם שמים קרם קוקוס- 2 כוסות זו הכמות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend