בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים לחגיםמתכונים ליום כיפור עוגת נקטרינות ופירורים

עוגת נקטרינות ופירורים

מאת רחלי קרוט

העוגה הראשונה שאני מכינה כשמתחילה עונת הקיץ היא העוגה הזאת.

יש בה פירות קיץ עסיסיים שמשתלבים נהדר עם החמאתיות של העוגה ועם הפירורים הפריכים מעל והיא מושלמת לצד תה או קפה בבוקר.

אפשר לגוון ולהכין אותה עם משמשים, אפרסקים, נקטרינות, אגסים, שזיפים או כל פרי יחסית רך ואפשר גם להוסיף לה מעט קינמון כדי להעצים את המתיקות שלה.

עוגת נקטרינות בחושה עם פירורים פריכים

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
3-4 נקטרינות או אפרסקים או אגסים או משמשים
4 ביצים
1 כוס סוכר (אפשר לבן ואפשר חצי לבן וחצי דמררה)
קליפה מגורדת דק מלימון אחד
כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם חמאה, מומסת (אבל לא חמה)
2 כוסות קמח תופח

לפירורים:
50 גרם חמאה קרה מאוד
1/2 כוס קמח
2-3 כפות סוכר

אופן הכנה:
– חותכים את הנקטרינות לקוביות בגודל 1 ס"מ.
– מכינים את הפירורים: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים קמח וסוכר ומועכים את החמאה ביחד עם הקמח והסוכר עם האצבעות. מועכים היטב עם הידיים (או עם מזלג) עד שנוצרים פירורים בשלל גדלים. זה לוקח בערך 2-3 דקות. מניחים בצד. ואפשר גם פשוט לשים את כל המצרכים האלה במעבד מזון ולהפעיל אותו ל-20 שניות עד שנוצרים פירורים.
– מכינים את העוגה: מניחים בקערה גדולה ביצים, סוכר, גרידת לימון ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים חמאה מומסת וטורפים היטב.
– מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מחלקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומפזרים מעל כל אחת 1/2 מכמות הנקטרינות.
– מפזרים מעל כל עוגה 1/2 מכמות פירורי החמאה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבלילה 1/2 כפית קינמון ואפשר להוסיף קינמון לתערובת הפירורים שמניחים מעל.
– אם אתם אוהבים הרבה פרי אפשר לשים גם 5 פירות במקום 3-4.
– במקום קליפת לימון מגורדת אפשר גם קליפת תפוז מגורדת.

אולי יעניין אותך

11 תגובות

שיר 24 במאי 2018 - 17:39

העוגה נשמעת פשוט מהמם!!!
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את החמאה והסוכר בדברים קצת יותר בריאים. במקום הסוכר חשבתי על סילאן או סטיביה אבל לחמאה אין לי רעיון…
תודה !

השב
רחלי קרוט 25 במאי 2018 - 8:18

אפשר שמן קוקוס במקום חמאה

השב
סיון 29 במאי 2018 - 9:14

היי רחלי 🙂

שמן קוקוס במקום חמאה – באותן הכמויות?

השב
ליאורה 26 במאי 2018 - 0:13

האם העוגה לא יוצאת דחוסה עם שתי כוסות קמח ובלי נוזלים?

השב
גילה אור שחר 28 במאי 2018 - 9:26

העוגה טעימה בטירוף!!!

השב
גילה אור שחר 8 ביולי 2018 - 10:31

האם ניתן להקפיא את העוגה אחרי אפיה?

השב
יסכה 9 באוגוסט 2019 - 13:05

כמה זה גורע מהטעם והמרקם אם אני מחליפה את החמאה בשמן קנולה? אין לי שמן קוקוס

השב
לירון 2 ביולי 2020 - 13:15

היי רחלי! האם אפשר להחליף את הנקטרינות בתפוחים?

השב
ענבר 9 ביולי 2020 - 12:01

שלום:) אשמח לדעת בכמה משמשים להחליף את הנקרטינות?
תודה רבה!!

השב
הדר 26 בספטמבר 2020 - 13:54

העוגה יצאה ממש יבשה .
חסר חומר גלם שייצר קצת רטיבות
מבאס

השב
מעיין 18 בספטמבר 2024 - 13:11

יצאה מושלם!!! עשיתי בקאפקייקס, חלק מהחמאה החלפתי בשמן קוקוס והוספתי גם בערך כף מיץ לימון. גם מהסוכר שבעוגה הפחתתי כמעט חצי למי שלא אוהב מתוק ויצא מעולה.
תודה רבה!! המתכונים שלך מעולים 🙂

השב

השאר תגובה

Send this to a friend