עוגת פרג ושוקולד רכה וטעימה בטירוף

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (25 votes, average: 2.32 out of 5)
Loading...
עוגת פרג ושוקולד

עוגת הפרג הכי טעימה שתאכלו. רכה בטירוף, קלה להכנה ואהובה גם על כאלה שלא אוהבים פרג.

אתם יכולים להכין אותה בגרסת פרווה עם מיץ תפוזים במקום שמנת ואפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק (המתכון כאן הוא ל-2 תבניות כאלה), בתבנית עגולה או בתור קאפקייקס שאפשר לתת מתנה בתוך משלוח מנות.

מחכה לראות איך יצא לכם <3

עוגת פרג ושוקולד
omg! היא באמת מושלמת ברמות

עוגת פרג ושוקולד

מצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק או עוגה עגולה בגודל 24):
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן (מכל סוג שיש בבית)
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט או אשל או שמנת מתוקה או חלב או מיץ תפוזים
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד – לא חובה
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס פרג טחון (תבקשו מהחנות שיטחנו לכם במקום)
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפיות שמן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים במשך 10 דקות על מהירות בינונית-גבוהה עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. סבלנות בשלב הזה, אתם רוצים קציפה גבוהה ובהירה.
– מוסיפים שמן ושמנת חמוצה ומקציפים עוד דקה (ולא יותר מזה).
– מוסיפים גרידת תפוז, קמח, אבקת אפייה ופרג ומערבבים עם לקקן או כף. עד שהתערובת אחידה ואין גושי קמח. אני מפעילה את המקציף של המיקסר לחצי דקה רק כדי להתחיל את פעולת הערבול ואז ממשיכה עם לקקן. המטרה היא לא לערבב יותר מדי כדי לא להוריד לגמרי את הנפח ומצד שני חייבים תערובת אחידה בלי קמח.
– קוצצים את השוקולד דק (או משתמשים בשוקולד צ’יפס) ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבניות משומנות. הבלילה צריכה להגיע עד ל-3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה מאוד למעלה.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
– מחכים 10 דקות אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ושופכים מעל השוקולד, מיישרים מעט וזוללים.

עוגת פרג ושוקולד
אתם קולטים כמה היא רכה, שוקולדית ומלאה בנקודות קטנות של פרג?

הערות ושדרוגים
– שומרים את העוגה מחוץ למקרר, עטופה בניילון.
– אם נשארת לכם בלילה פשוט תעבירו לתבנית שקעים עם מנז’טים.
– אפשר להכין את הציפוי גם עם שוקולד חלב.
– תקפידו לקנות פרגן שנטחן במקום כדי שלא יהיה לו טעם עבש או מריר.
– במקום שמן רגיל אפשר לשים שמן קוקוס.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 כוס קוקוס לבן.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

13 תגובות

  1. איריס לוי says:

    בוקרטוב ושבוע טוב
    העוגה נראית מדהימה. רק כמה זה כוס פרג טחון בגרמים? (לא יודעת לעבוד בלי משקל) סורי.
    תודה

    1. ש says:

      100 גרם

  2. עדן says:

    היי, קודם כל תודה על המתכון, שאלה: אפשר להשתמש בכוס חד פעמי של שתיה קרה? זה שווה ערך לגביע?

  3. מאיה says:

    העוגה נהדרת! אוורירית וטעם הפרג עדין מאד

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

  4. זהר says:

    יצא טעים מאוד!! רק אצלי יצאה די לבנה (עם נקודות פרג ונקודות שוקולד).. איך היא אמורה לצאת כהה כל כך כמו בתמונה אם אין מה שיתן צבע?

    1. רחלי קרוט says:

      ושמת מספיק פרג?
      לפעמים גם השוקולד צובע אותה, מאוד תלוי אם קצצת דק ואיזה סוג שוקולד השתמשת.

  5. חוה says:

    העוגה נהדרת!
    טעימה מאוד ואוורירית.

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  6. שני says:

    היי
    נראה מעולה, אפשר חמאה במקום שמן?

  7. יעל סגל says:

    כוס וחצי קמח, זו הכמות?
    מוודאה כי במתכונים אחרים של עוגות פרג שאני מכירה יש הרבה פחות קמח

  8. דנה says:

    הי, מה מטרת השמן ששמים בגאנאש למעלה?

  9. אורית says:

    הי!
    כמה מיץ תפוזים? כוס או כמות כמו של גביע שמנת/יוגורט?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend