עוגת רפאלו בחושה

Posted on

אתם מכירים את העוגות האלה שגם ביום שאחרי הן רכות ונהדרות? אז העוגה הזאת היא בדיוק מסוג העוגות האלה. היא רכה ומדיפה ניחוח של קוקוס ולמרות שיש בה שוקולד לבן המתיקות שלה מאוזנת בזכות אגוזי הלוז והקוקוס.

אני עיטרתי אותה מעל עם רוטב שוקולד שמתייצב אחרי כמה דקות ואפשר גם לשדרג ולהוסיף עוד אקסטרה שוקולד קצוץ לבלילה עצמה כדי לקבל הפתעות שוקולד גם בפנים.

אל תוותרו על ציפוי השוקולד מעל הוא הופך את העוגה למיוחדת וטעימה יותר וגם שומר עליה לחה מבפנים

עוגת רפאלו

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
160 מ”ל (2/3 כוס) קרם קוקוס
50 גרם (1/4 כוס) שמן
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים

לציפוי מעל:
100 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס קרם קוקוס
5 כפות קוקוס לבן או קוקוס מקורמל קלוי (קונים בחנויות תבלינים)

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
– בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, קרם קוקוס ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– קוצצים גס את אגוזי הלוז ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, עד 3/4 גובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם נשארה לכם בלילה כי התבנית קצת יותר קטנה אפשר לאפות במנז’טים של קאפקייקס.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן וקרם קוקוס עד שנוצר רוטב לבן מבריק וחלק. מניחים בצד.
– קולים במחבת את הקוקוס של הציפוי עד שהוא מזהיב. תשארו ליד המחבת ותערבבו כדי שזה לא ישרף. אם משתמשים בקוקוס קלוי ומקורמל כמובן שאין צורך לקלות.
– כשהעוגה מוכנה, מערבבים את השוקולד המומס עם הקוקוס הקלוי ושופכים על העוגה.
– אפשר להגיש אותה חמימה או להמתין שתצטנן. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.

משובצת באגוזי לוז ממש כמו בכדורי רפאלו

הערות ושדרוגים
– בעקרון לולא השוקולד הלבן מדובר בעוגה פרווה אז אם אתם רוצים אותה כזאת, אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר (אבל אז היא לא תהיה מאה אחוז רפאלו) או להשתמשת בשוקולד לבן פרווה.
– הציפוי למעלה מאוד חשוב כאן אז אל תוותרו עליו.
– מי שלא אוהב, אפשר לוותר על אגוזי הלוז או להמיר אותם בפקאנים.
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן בכמות זהה או להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא. במקרה של מלא מומלץ להוסיף עוד 2-3 כפות קרם קוקוס לבלילה.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס אם כי הטעם קצת פחות עשיר.

12 תגובות

  1. שרית says:

    נראה טעים באופן מיוחד, לצערי לא יכולה להשתמש בקרם קוקוס או חלב קוקוס בגלל אחוזי השומן הגבוהים. יש אפשרות להשתמש בתחליף אחר?

  2. מרים says:

    צהריים טובים רחלי, האם הכוונה לאגוזי לוז שקונים מוכנים כפיצוחים או לקנות טבעיים ולקלות ?? אשמח לתשובתך, ניראת סוףףף

    1. אוליביה פרזון says:

      היי רחלי! המתכון אש! אצלי יצא פחות יפה עם הציפוי. נראה לי קשור לזה שהייתי צריכה לתת לציפןי להתקרר לפני המריחה ואולי עדיף לפזר את הקוקוס הקליט מעל ושלא יהיה בתוך התערובת…

  3. אפרת says:

    היי האם אני יכולה לעשות כמות כפולה ולאפות בתבנית פלא?

  4. שולמית says:

    עם איזה תבנית אינגליש קייק את משתמשת? נראית יפההה!
    אני רואה שאת לא עונה לתגובות אך אשמח שתעני לי בכל אופן.
    תודה ומחכה לתגובה!!

  5. ארזה says:

    מה זה קרם קוקוס? תודה

  6. אמונה says:

    מניחה שילך גם שקדים? ברפאלו יש שקד בפנים

    1. רחלי קרוט says:

      ילך מצוין. כל אגוז יעבוד פה נהדר רק מומלץ לקלות אותו קודם ולקצוץ גס

  7. שולמית says:

    עם איזה תבנית אינגליש קייק את משתמשת? נראית יפההה!
    אני רואה שאת לא עונה לתגובות אך אשמח שתעני לי בכל אופן.
    תודה ומחכה לתגובה!

  8. קרן says:

    אני הוספתי חצי כוס שוקולד לבן פצפוצים ויצא טעים יותר.

  9. רחל says:

    סליחה רחלי אבל אצלי לא עפו על העוגה.

  10. קארין says:

    העוגה עצמה טעימה אבל כדאי לציין שצריך לחכות שתתקרר לפני ששמים את הקרם. שמתי מיד אחרי ההוצאה מהתנור והקרם כמעט ולא התקשה, וגם נזל לפינות התבנית (במקום להשאר רק למעלה ולהתגבש כמו אצלך).

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend