עוגת שוקולד חד קרן מהחלומות או: העוגה של שי שון

Posted on

טוב, וואו. למרות שהתאהבתי בעוגה הזאת בשנייה הראשונה, לא חשבתי שזה יקרה גם לכם. אבל היי, 3,000 לייקים באינסטגרם וכמעט 100,000 חשיפות לתמונה, הוכיחו לי שאני לא לבד באהבה שלי לסוכריות צבעוניות, חדי קרן ושוקולד.

באמת שהרבה זמן לא הוצפתי בכל כך הרבה בקשות למתכון, ובעיקר להסבר על הדבקת הסוכריות ועל העיטור מעל.

הכנתי את העוגה הזאת באמת ברגע של אלתור. שי שון, האחיינית האהובה עלי בעולם, חגגה יומולדת 4 ורציתי להפתיע אותה עם עוגה שמחה.

היה לי ברור רק דבר אחד כשהתחלתי להכין, שתהיה כאן עוגת שוקולד.

לרוב אני מכינה אותה פשוט כמו שהיא, עם גנאש שוקולד מעל. אבל הפעם, בגלל שזה יומולדת וידעתי שיגיעו מלא אנשים, החלטתי לחתוך אותה באמצע ולמלא בנוטלה ובפניני שוקולד שהיו לי בבית (למטה בהערות כתבתי לכם במה עוד אפשר למלא).

מזל טוב קרן שמש אהובה. דודה אוהבת אותך עד השמיים, חדי הקרן והקשת בענן

ועכשיו הגיע השלב המאתגר – איך מצפים את העוגה מסביב.

אז תקשיבו, אני ממש, אבל ממש, גרועה בכל העיטופים האלה. תמיד יוצא לי בערך, תמיד ליד. ועזבו זה, גם כדי להגיע לבערך הזה לוקח לי שעות.

אז החלטתי לבחור בטקטיקה שונה הפעם – עטפתי את העוגה בקרם חמאה, אפילו לא דאגתי שזה יצא חלק אלא רק שכבה אחידה פחות או יותר ואז גלגלתי את העוגה, על צידה, בתוך מגש עם סוכריות. אה אה, שיטה מושלמת להפוך עוגה למלכת יופי בשנייה.

את הקרם שנשאר לי בקערה לא רציתי לזרוק (בכל זאת דור שלישי) אז זילפתי למעלה תלוליות ורודות.

עכשיו איפה הבעיה אתם תוהים? הו. פתאום קלטתי שהחיבור בין הדפנות של העוגה עם הסוכריות לחלק העליון שנוצר ריק, רק עם תלוליות קרם חמאה בצדדים, הוא איך לומר, די מרושל. אז כדי לחבר בין 2 החלקים בצורה יפה יותר זילפתי רוטב שוקולד מסביב שנעצר באמצע כי העוגה הייתה קרה והסוכריות גם עצרו את זה די מהר והופה, נולדה נסיכה.

עכשיו מגיע החלק הקל, לקשט עם כל מה שרוצים. ממתקים, סוכריות, בובה של חד קרן, עוגיות, חמציצים צבעוניים ומה לא. תתפרעו!

מאחלת לכם המון רגעים שמחים ומאושרים ולשי שון האהובה – שתמיד החיים יאירו לך את הדרך. שתמיד תהי שמחה ומוקפת באנשים שאוהבים אותך ושתמיד תהי חד קרן.

ואגב, כדי שיהיה ממש קל להכין את העוגה, אני ממליצה לכם להכין את העוגה עצמה, כולל המילוי, יום קודם ואז יום למחרת רק לצפות ולקשט.

והיא אפילו יותר טעימה ממה שנדמה לכם

עוגת שוקולד חד קרן

מצרכים (לעוגה בקוטר 20 או 22):
4 ביצים L
1 ו-1/4 כוסות (250 מ”ל) שמן
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
10 כפות גדושות (100 גרם) קקאו איכותי
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

למילוי באמצע:
1/2 צנצנת נוטלה או שוקולד השחר
תוספת שאוהבים: שברי מקופלת או קליק או תותים או פטל

לקרם חמאה:
100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
1 ו-3/4 כוסות אבקת סוכר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
מעט צבע מאכל ורוד או אדום – לא חובה

לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר או חלב
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כף שמן

לעיטור:
1 ביצת קינדר
עדשים צבעוניות
עלי זהב – אפשר לרכוש פה
מקרונים מוכנים (רוכשים בקונדיטוריות)
בובת חד קרן וקשת צבעונית – אפשר לרכוש פה וגם פה
סוכריות צבעוניות – אפשר לרכוש פה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה, או בקערה גדולה רגילה, שמים את כל מצרכי העוגה פרט לקמח, לאבקת האפייה ולקקאו. טורפים היטב.
– מנפים פנימה קמח, קקאו (חשוב חשוב לפנות אחרת יהיו לכם גושי קקאו) ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקקאו והקמח נבלעים בבלילה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית בקוטר 22 או 20 (ב-20 יצא גבוה יותר) משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-50 דקות. מאוד תלוי בגודל התבנית שבחרתם. בכל מקרה מומלץ לבדוק עם שיטת הקיסם כבר אחרי 35 דקות. מצננים לגמרי לפני שממשיכים לשלב הבא (אני פשוט מעבירה את העוגה אחרי רבע שעה למקרר).
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה, הסוכר והשמנת המתוקה ומקציפים עד שנוצר קרן תפוח ולבן מאוד. זה לוקח בערך 8 דקות אז סבלנות. מקפידים להוריד את הקרן מדפנות הקערה מדי פעם.
– אם רוצים, מוסיפים כמה שניות לסוף את צבע המאכל ומקציפים עוד דקה.
– כשהעוגה קרה, ובמידה ונוצר לה כיפה למעלה, מיישרים אותה עם סכין ארוכה ומשוננת כמו של לחם.
– פורסים את העוגה באמצע, כמו שחותכים לחמנייה, ומורחים על החלק התחתון ממרח שוקולד בנדיבות. מעטרים בשברי מקופלת, קליק, תותים, פטל, דובדבני אמרנה או כל תוספת אחרת שאוהבים. בהערות למטה כתבתי לכם איזה עוד ממרחים אפשר לשים.
– סוגרים את העועה עם החצי השני ומצמידים היטב.
– בעזרת פלטה מדורגת (אפשר לרכוש פה) או סכין ישרה יחסית, מורחים את שולי העוגה מסביב בקרם. בגלל שהעוגה מכוסה בסוכריות לא חייבים שהציפוי יהיה חלק אלא רק שיעטוף את העוגה. את שאריות הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
– על תבנית בגודל של טוסטר אובן בערך או מגש שיש לו קצת שוליים, מפזרים המון סוכריות צבעוניות.
– מגלגלים את העוגה בתוך הסוכריות, כשהדפנות עם הקרם מופנות כלפי הסוכריות כשמדי פעם מפזרים שוב את הסוכריות על המגש בשכבה אחידה.
– הופכים את העוגה כשהחלק הישר כלפי מטה ומזלפים תלוליות קרם חמאה בצדדים כמו פרחים יפים. מצננים במקרר עד שמכינים את רוטב השוקולד.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד מריר, שמן ושמנת וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. ממתינים 5-10 דקות כדי שיצטנן מעט ומעבירים לשקית זילוף. חותכים למטה פתח קטן.
– מזלפים נטיפי שוקולד בחלק העליון של העוגה כך שהם ירדו למטה וממלאים את החלק העליון בשוקולד מסביב לתלוליות הקרם.
– מעטרים עם חצאי ביצי קינדר שממלאים בעדשים צבעוניות, בבובת חד קרן וקשת בענן ובכל ממתק אחר שאוהבים. וכמובן, דפי זהב אכילים.

בפעם הבאה מבטיחה לצלם לכם אותה גם כשהיא חתוכה. בכל זאת, לא רציתי להרוס 🙂

הערות ושדרוגים
– במקום נוטלה אפשר למלא בפנים עם ממרח חלבה, ריבה שאוהבים, ממרח פיסטוק, ריבת חלב או כל ממרח מתוק אחר.
– חשוב לחתוך את העוגה רק כשהיא קרה אחרת היא תתפרק ותתפורר.
– אני אוהבת לצבוע מעט את הקרם חמאה כי דרך הסוכריות רואים קצת את הקרם אבל גם צבע לבן יצא מושלם.
– אתם כמובן יכולים לוותר על כל קישוט למעלה כמו תלוליות הקרם חמאה או ביצי השוקולד. פשוט תשחקו.
– מה שכן, אני ממליצה לא לוותר על הקרם חמאה בצדדים כי הוא זה שמדביק את הסוכריות.
– רוצים עוד רעיונות לקישוט? תוקעים בתוך העוגה למעלה סוכרייה על מקל ענקית (העגולות השטוחות) או מקופלת או פררו רושה או פרחים אכילים או פירות כמו תותים או פטל.
– העןגה נשמרת מעולה בחוץ (בטח בחורף) ותחזיק מעמד נהדר במקרר גם 3 ימים. רק קחו בחשבון שהיא במיטבה, מבחינת הטעם, בטמפרטורת החדר.
– לא חייבים למלא את העוגה באמצע, היא תצא נהדר גם בלי אבל עם המילוי היא משתדרגת פלאים.

11 תגובות

  1. עפר says:

    היי, נראה מדהים!
    תודה על ההשקעה בהעלאת המתכון!
    שאלה קטנה, עם איזה צנטר זילפת את הקישוטים על העוגה?
    תודה

  2. נטע says:

    הרבה עבודה, אבל העוגה הזאת שווה את כל
    הזמן וההשקעה. אני אנסה להכין, כי ממש קשה שלא לרצות להפתיע את הילדים ליום הולדת עם יופי כזה! תודה רבה על המתכון.

  3. עינב says:

    את תלוליות הקרם סילפת לפני השוקולד ? אז איך אחר כך שמורחים את השוקולד זה לא התלכלך ? זה נראה כאילן קודם שמת את השוקולד ואחר כך זילפת תלוליות

    1. רחל says:

      מצטרפת לשאלה…

  4. אלונה says:

    היי, האם אפשר להכין בתבנית 26 כמות וחצי?

  5. חופית says:

    היי רחלי, אני רוצה להכין את העוגה לבת שלי שחגגה יום הולדת 6 אתמול:).
    רציתי לשאול… מה הכמות של הסוכריות שאני צריכה לקנות? חצי קילו? קילו? פחות?
    אודה לתשובתך.
    דרך אגב אני ממש אוהבת את המתכונים את הבלוג ואותך !!! אין עליך!

  6. רחל says:

    נראה מדהים!
    כמה בעיות. ניסיתי להכין את זה והעוגה התבקעה לגמרי אפיתי את זה שעה כי המרכז היה רוטט לגמרי אפיתי על תבנית של 20..
    אחרי הצינון גם הכל התפרק…
    מה נראה לך היו הבעיות? ואיך אפשר לפתור אותם?

  7. שמרית says:

    היי רחלי,
    מכיוון שאני צריכה לשנע את העוגה, רציתי לשאול על שתי אופציות:
    האם אפשר להדביק את הסוכריות הרבה אחרי שמרחתי את קרם החמאה (אחרי לילה במקרר)?
    אם לא, האם הסוכריות יחזיקו מעמד על העוגה מבלי להימרח (יש לי סוכריות של fancy sprinkles )?

    תודה!

  8. טל says:

    האם יש אפשרות לגירסה פרווה ? להחליף את החמאה במחמאה למשל ? ואת השמנת המתוקה לשמנת צמחית ?

    1. רחלי קרוט says:

      הבעיה היא לא בעוגה עצמה אלא בציפוי החמאה מסביב שהמטרה שלו היא מצד אחד להדביק את הסוכריות ומצד שני להיות יציב כדי שהן לא יפלו. זה משהו שרק חמאה/נטורינה/מרגרינה יכולים לעשות.
      אפשר גם גנאש מוקצף.

  9. ליאת says:

    גם לי זה קרה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend