עוגת שיש בננות עם נוטלה ושוקולד צ’יפס

Posted on
עוגת שיש בננות ונוטלה

את העוגה הזאת אמא שלי מכינה כבר כמה שנים. כמעט לכל פיקניק, ארוחה משפחתית או כשאנחנו מתארחים, מככבת עוגת בננות. זאת גם הדרך של אמא, כמו של רבים אחרים, להשתמש בבננות הרכות ששוכבות בקערה על השיש.

הגרסה שלפניכם נולדה די במקרה השבוע, כשקפצתי להורים ועזרתי קצת בבישולים במטבח – שזה אומר בעיקר צילמתי את אמא מבשלת והעלתי לסטורי.

כשהיא הבינה שעוד רגע ארוחת שישי והעוגה עוד לא בתנור היא שמה לידי את המתכון מהמחברת המצהיבה וביקשה שאכין את העוגה.

זאת הייתה ההזדמנות שלי לשנות קצת, אבל באמת קצת, את שלבי ההכנה. למעוך את הבננות בקערה שבה מכינים את העוגה ולא בנפרד (כי חבל על הכלים), לקצוץ את השוקולד גס ולא קטן (כדי להתענג על שקעים של שוקולד נוזלי בתוך העוגה) ולהוסיף ממרח שוקולד שמשייש את עוגת הבננות הקלאסית (כי מבחינתי אף פעם אין מספיק שוקולד). אה, וגם הורדתי קצת מכמות הסודה לשתייה כי יש לי רגישות לטעם שלה.

5 דקות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, רכה בטירוף ומלאה בשקערוריות של שוקולד ובננה מעוכה, כבר לא נשארה חצי עוגה.

תודו שאין סימן טוב מזה.

עוגת שיש בננות ונוטלה
שבילים של נוטלה, שקעים של שוקולד נוזלי ונקודות רכות של בננה בשלה

עוגת שיש בננות, נוטלה ושוקולד צ’יפס

מצרכים:
3 בננות בשלות ורכות
1/2 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות/זית)
3/4 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים L או 3 ביצים M
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן רגיל
100-150 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים + כף שמן

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את הבננות ומועכים היטב עם מזלג.
– מוסיפים שמן, סוכר וביצים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע.
– קוצצים את השוקולד לקוביות די גסות. נגיד כל קוביה של שוקולד (כמו קובייה של שוקולד פרה) קוצצים ל-4 ומוסיפים לתערובת העוגה. מערבבים בעדינות.
– משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים 2/3 מהכמות לתבנית.
– לשליש הנותר מוסיפים את ממרח השוקולד וכף שמן ומערבבים.
– שופכים את יתרת בלילת העוגה, זאת שערבבתם עם ממרח השוקולד, בתבנית ומשיישים מעט עם סכין. אפשר גם להשאיר ככה רק ליישר קצת את העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת שיש בננות ונוטלה
חבל שאתם לא יכולים להריח

הערות ושדרוגים
– במקום שמן אפשר להשתמש ב-100 גרם חמאה מומסת.
– במקום ממרח שוקולד אפשר להשתמש בממרח חלבה, ריבת חלב, ממרח תמרים או כל ממרח אחר שאוהבים.
– במקום שוקולד קצוץ (או בנוסף) אפשר לשים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או פקאנים.
-אוהבים טעם של קוקוס עם הבננות? הוסיפו 2 כפות קוקוס לבן לבלילת העוגה או פזרו קוקוס לבן מעל בלילת העוגה לפני שהיא נכנסת לתנור.
– אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן.

26 תגובות

  1. נטלי says:

    איזה מרקם מושלם ♥

  2. חנה says:

    לעוגת השיש בננות נוולה במה אפשר להחליף את הבננות?

  3. מאיה says:

    הי, אסתי.
    איזה כמות מצרכים אני צריכה ל 2 אינגליש קייק?

  4. בת-אל says:

    היי, הכנתי את העוגה ולאחר שהיא יצאה מהתנור כל האמצע של העוגה קרס ונזל. מסביב העוגה הייתה נראית אפויה. יכול להיות שאלו היו הבננות? דבר נוסף, השוקולד המריר התקשה לחלוטין אחרי שהעוגה הייתה במקרר ולא נשאר נימוח. חוץ מזה, הטעמים משגעים והעוגה טעימה מאוד!
    אשמח להערות והארות, תודה (:

  5. ליז עצחקי says:

    אפשר להחליף במשהו אחר את הבננות?

  6. דנה says:

    היי, הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן ויצא מעולה (רק נדרש עוד כמה דקות נוספות של אפייה).
    לדעתי הכמות מתאימה גם לשתי תבניות, היא מעט גלשה לי באפייה.
    העוגה נהדרת!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע שהיא עובדת גם עם קמח ללא גלוטן.
      התבנית שלי אכן טיפה רחבה אז אצלי זה נכנס בול אבל אם זה גולש אני פשוט ממליצה לשים בתבנית אינגליש רגילה ואם נשארת בלילה להעביר למנז’ט של קאפקייקס (זה הבונוס לאופה :)).

      1. לינור says:

        גם לי קצת גלש, והעברתי חלק מהכמות למנג׳טים. עוגה מעולה! אגב, השתמשתי בקמח תופח במקום קמח+אבקת אפייה+סודה לשתייה ויצא ממש טעים. תודה!

    2. נועה says:

      הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה ורכה! רוצה להכין שוב עם בננות שהקפאתי. האם אפשרי? ואם כן כדאי להפשיר אותן קודם?

  7. אורטל says:

    היי, תודה רבה על המתכון !!
    שאלה – אין שוקולד צ’יפס במתכון נכון? הכוונה היא לשוקולד המריר?
    ודבר נוסף, איןך לדעתך ישתלב שוקולד צ’יפס לבן?
    תודה!

  8. שרי says:

    היי, אפשר לחליף את הקמח לקמח כוסמין, את הסוכר למייפל טהור ואת השמן לשמן קוקוס?:)

    1. עתליה says:

      היי גם אני אשמח להחליף את הקמח לכוסמין או חיטה מלאה, אשמח לדעת יחסי המרה?

  9. מורן says:

    הי, רוצה להכין את העוגה לילדים, האם ניתן לוותר על הסוכר או להפחית?
    תודה

  10. אורלי says:

    עוגה פגז, יצאה מושלמת והפכה להיות גם העוגה שלנו בבית כשיש בננות לרוב. תודה ענקית 💞🌷💞

  11. פז says:

    היי רחלי,
    יש לי רק 2 בננות.
    האם אפשר להכין את העוגה עם 2 בננות בלבד?
    או שלשנות משהו בכמויות?

  12. עינת says:

    יצא לי מאד נוזלי באמצע… הוספתי עוד כמה דק’ אפייה אבל זה לא כל כך עזר…

    1. רחלי קרוט says:

      כנראה הוצאת מהתנור לפני הזמן. פעם הבאה מוציאים, מכניסים קיסם במרכז העוגה ואם זה נוזלי באמצע מכניסים שוב לתנור מיד.
      אם חיכית עם העוגה בחוץ ורק אחר כך הכנסת זה כבר לא יעצור לצערי.

  13. יוליה says:

    מזה משיישים?

  14. ויקי says:

    היי רחלי,
    יש לי רק 2 בננות, האם עדיין ניתן לעשות? אם כן, צריך לשנות כמויות?
    תודה!

  15. יאנה ק. says:

    יצא מאוד טעים- תודה על המתכון 🙂
    קצצתי את השוקולד קצת יותר דק, הפחתתי לחצי כוס סוכר,
    הוספתי קוקוס טחון לבליה ומלמעלה פזרתי אגוזי מלך קצוצים.
    – עלה ממש יפה בעלייה והעוגה נימוחה, מאוזנת מבחינת מתיקות וממש כיפית עם קפה 🙂
    שבת שלום 3>

  16. אמונה says:

    וואו. החלפתי את ממרח השוקולד בחמאת בוטנים לגרסה פרווה(לא רציתי לקנות במיוחד ממרח שוקולד פרווה) ישר הלכתי לשתף את החברות

  17. עדי says:

    העוגה יצאה ממש טעימה תודה!

  18. שרי says:

    לכל מי שהעוגה יצאה במרכז נוזלית- כל אחד צריך להכיר את התנור שלו, אצלי לקח הרבה יותר מ30-40 דקות כמו שרשום במתכון ואפילו הורדתי טמפ’ ל160 כדי לודא שהעוגה נאפית מבפנים. נראה לי לקח בסוף 50 דקות עד שהעוגה נאפתה לחלוטין.
    כל עוגה שיש בה מסה כבדה צריכה בדרך כלל יותר זמן ופחות טמפרטורה.
    הורדתי את כמות הסוכר לחצי כוס והשתמשתי בקמח מלא 80 אחוז ויצא פצצה ועדיין מתוק.
    תודה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה, איזה טיפים נהדרים. ונכונים.

      תודה גדולה

  19. יערה says:

    יצא מעולה!תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה שאהבת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend