עוגת שמרים קלאסית במילוי דאבל שוקולד

Posted on

הכי קלאסית שיש. הכי טעימה.

מי מכם שהכין את עוגת הרוגלך בטח ישים לב שמדובר באותו בצק. אני באמת צמודה למתכון הזה כבר המון זמן ולא מחליפה אותו בשום בצק אחר.

לעומת זאת, המילוי כאן שונה מהרוגלך בעיקר כי אין כאן קיפולים. במקום הקיפולים יש מילוי שמשלב בין המרירות של הקקאו עם שוקולד השחר שמוסיף עושר ומתיקות והשוקולד צ’יפס שמנקד את העוגה בנקודות שוקולד קטנטנות שנמסות באפייה. לכל אחד תפקיד שונה אבל כולם כאן כדי להעצים את הטעם והמרקם.

מדובר לגמרי בחגיגה שוקולדית, פחות כבדה מעוגת הרוגלך אבל עדיין מאוד מושחתת, ומתאימה למי מכם שאוהב עוגות שמרים שהמילוי בהן מורגש ודומיננטי ולא צריך לחפש אותו.

עוגת שמרים שוקולד
אותה עוגה בגרסת שושנים. זהירות, היא מתחסלת בדקה וחצי!

עוגת שמרים שוקולד קלאסית

מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה או 200 גרם גבינה לבנה (כן!) או 200 מ”ל שמנת מתוקה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה או מומסת אבל לא חמה (פושרת)

למילוי:
50 גרם חמאה
180 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (השחר/נוטלה)
90 גרם (5 כפות גדושות) קקאו איכותי
לפיזור: 200-250 גרם שוקולד צ’יפס מריר ואפשר גם טבלת שוקולד חתוכה לחתיכות קטנות עם סכין

לסירופ:
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. מערבלים במשך דקה.
– מוסיפים את החמאה ומערבלים במשך 8-10 דקות.
– מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח במשך 45 דקות (אם מאוד קר בחוץ אפשר גם שעה ורבע). הבצק אמור לתפוח אבל לא להכפיל את נפחו אלא יותר כמו 3/4 התפחה.
– מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה במיקרו בתוך קערה.
– מוסיפים את שאר מצרכי המילוי, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב עד שנוצר ממרח די אחיד (זה בסדר אם ישנם גרגירי סוכר).
– מחלקים את הבצק ל-2 (ואפשר גם 3) ומרדדים למלבן דק. כמה דק? ככל שהבצק יהיה דק יותר ככה יהיה בו פחות בצק ויותר מילוי, שזה האידיאל מבחינתי. איזה גודל מלבן? ככל שהמלבן יהיה רחב יותר ככה בגלגול שלו לרולדה יהיו יותר שכבות ולכן בכל ביס יהיה יותר שוקולד. מצד שני, הרולדה תהיה קצרה יותר. אז אפשר 3 עוגות עם קצת פחות שכבות או 2 עוגות עם יותר שכבות, לשיקולכם. ואפשר גם להכין מכל רולדה עוגת שושנים כמו בתמונה. הסבר בהמשך.
– מורחים שכבה נדיבה של מילוי על הבצק, מקפידים למרוח ממש עד סוף הבצק, ומפזרים שוקולד צ’יפס.
– מגלגלים לרולדה ארוכה ומחליטים מה להכין – עוגת קראנץ’ או עוגת שושנים. אם רוצים עוגת קראנץ, חותכים את הרולדה לאורכה ומסובבים את 2 החצאים אחד עם השני עד ליצירת בורג. מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק משומנת עם נייר אפייה כשהשוקולד פונה כלפי מעלה. אם רוצים להכין עוגת שושנים, חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים בתבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית, עם רווח של ס”מ בין השושנים.
– מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים במשך 35 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגות זהובות. חשוב לבדוק אותן כבר אחרי חצי שעה – תלוי באיזה גודל הכנתם את העוגות, מה עובי הבצק וכדומה.
– 10 דקות לפני שהעוגות מוכנות, מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן, בנדיבות רבה (לא לפחד, הסירופ נספג ויותיר את העוגה רכה כמה ימים), בסירופ הסוכר.

עוגת שמרים שוקולד
מלא שכבות של שוקולד
עוגת שמרים שוקולד
לא יכולתי להתאפק אז הנה עוד תמונה 🙂

הערות ושדרוגים
– חשוב להבריש את העוגות (בנדיבות!) בסירופ מיד אחרי שהן יוצאות מהתנור. כשסירופ רותח והעוגה חמה הספיגה הכי טובה וממש אפשר לשמוע איך העוגה שותה את הסירופ. שאלו אותי הרבה פעמים למה לא לזלף את הסירופ כשהעוגות מתקררות, אז ככה: כששופכים סירופ חם על עוגה קרה, העוגה אמנם תספוג את הנוזל אבל אם שמתם יותר מדי היא תהפוך להיות מאוד בצקית ורטובה, כי היא בשלב הזה היא כבר לא ממשיכה להאפות והבצק שלה הרבה יותר קשה ויציב ולכן היא לא תהיה סלחנית לגבי זילוף יתר והנוזל המיותר ישאר בחוץ.
– אפשר להתפיח את הבצק (בהתפחה הראשונה) גם במקרר למשך הלילה. רק תקפידו לכסות את הקערה היטב בניילון נצמד או מגבת כדי שהבצק לא יקבל קרום יבש מעל.

62 תגובות

  1. חדוה says:

    בוקר טוב,

    אפשר להשתמש בקמח שמרים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט

    2. נטע says:

      כמה קמח שמרים צריך לשים? תודה

  2. רותי says:

    רחלי
    זה נראה מהמם!
    חייבת לספר לך שהעוגת שמרים רוגלך מככבת אצלי אחת לשבועיים וגם זה יותר מדי זמן. פשוט לא יכולים בלי..:))
    המילוי כאן מסקרן אותי, ויותר מזה הקיפולים. אני ממש מקפלת
    את השמרים לפי ההסבר המפורט שלך וזה יוצא מעולה.
    כאן דווקא נראה שהמילוי מככב כמו בשמרים רוגלך אך יש הרבה פחות התעסקות של קיפולים.
    תודה על המרשמים והתמונות.
    הכל מאוד טעים?

    1. רחלי קרוט says:

      כיף ממש לשמוע!
      כן, יש כאן פחות התעסקות ופחות קיפולים ואם תשימי לב גם פחות שבילי שוקולד. ההבדל הוא שכאן כל שביל של שוקולד די דומיננטי והרבה יותר עבה ומצד שני יש גם יותר בצק ריק וברוגעלך יש הרבה יותר שבילי שוקולד אבל הם דקיקים. עניין של העדפה אישית וזמן לקיפולים 🙂

  3. מאיה says:

    נראה מדהים!
    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  4. ליאת says:

    מה עם קמח מלא/כוסמין..אפשרי לדעתך?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר 1/3 מהקמח בכוסמין (מלא אני פחות אוהבת בעוגות)

  5. גולדי says:

    היי.
    כמשפחה שאוהבת אגוזים.
    ניתן לדעתך להוסיף אגוזים קצוצים דק?
    אגב. הבצק תופח ברגעים אלו ממש.
    עוגת השמרים הראשונה שלי ?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר. ומתנצלת על התגובה המאוחרת. איך יצא בסוף?

  6. חדוה says:

    עשיתי יצא מדהים!!!

    1. רחלי קרוט says:

      יש! שמחה לשמוע 🙂

  7. יעל says:

    לא יכולתי להתאפק. עוגת השמרים הכי טעימה. תענוג

  8. מירי says:

    היי.. פעם ראשונה את באתר
    אם אני ממירה לבצק פרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר מרגרינה או שמן קוקוס ובמקום שמנת לשים או שמנת צמחית או קרם קוקוס. וברוכים הבאים!

  9. רוני says:

    היי
    אפשר יוגורט בבצק?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  10. שילו תיקי says:

    עוגה מדהימה בדיוק כפי שאני אוהבת
    האם אפשר מאותו בצק לעשות רוגלך?

    1. רחלי קרוט says:

      כן 🙂

  11. רינה says:

    עוגה מצויינת אך המילוי שלי יצא נוזלי מדי. כך אמור להיות?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, פשוט נורא חם עכשיו. פעם הבאה תכניסי את המילוי קצת למקרר.

  12. יהודית says:

    היי:)
    רוצה להכין אותה אך להכפיל כמויות.. נראה לך שיעבוד טוב? האם זמן ההתפחה הראשונים צריך להיות ארוך יותר?

    כיף לבקר פה, הכל מדהים!

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד מעולה, אותו זמן 🙂
      ותודה רבה!

    2. שירן says:

      היי!
      האם את משתמשת בכוס מידה?

      1. רחלי קרוט says:

        כן, תמיד. או במשקל כמובן.

  13. שרון says:

    היי רחלי,
    אני רוצה להכין כמה ימים מראש, האם לעשות את כל השלבים כולל סירופ הסוכר ולהקפיא? האם כדאי להקפיא כשהעוגה עוד חמה?
    אשמח להמלצה הטובה ביותר כדי שהעוגה תהיה הכי טריה שאפשר לאחר ההפשרה 🙂

    תודה!

    1. נטי says:

      מתכון מעולה, אופה באופן קבוע וכל פעם מוצלח ומתחסל:).
      ההוראות שלך מדויקות ואתר מדהים.
      תודה😍

  14. מור says:

    בוקר טוב,

    רציתי לשאול אם כדאי להקפיא את העוגה מיד אחרי ששמים את הסירופ כשהיא עדיין חמה? או לחכות?

    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      לחכות שהיא תצטנן ואז לעטוף טוב טוב ולהקפיא. אחר כך הכי טוב זה להפשיר לטמפרטורת החדר ולתת לה כמה דקות בתנור/טוסטר אובן והיא תחזור לעצמה בציק

  15. שיר says:

    היי רחלי,

    הכנתי את העוגה והיא מאוד טעימה, אבל לגבי המילוי לטעמי גרגרי הסוכר הורגשו יותר מידי.. יש משהו שאפשר לעשות אחרת בכדי שהם לא יורגשו?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר לסוכר לבן, הוא נמס הרבה יותר מהר באפייה, אני פשוט אוהבת את העומק והקרמליות של החום אבל שניהם עובדים נהדר

  16. סם says:

    במילוי רשום 180 סוכר חום דמררה
    כמה זה בכוסות ?

    1. רחלי קרוט says:

      3/4 כוס

  17. ליאת says:

    יצא רך וממש טעים! בדרך כלל לא מצליח לי עם עוגות שמרים ובצק בכלל והמתכון פשוט מעולה תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. שבוע מקסים

  18. דנה says:

    נראה מעולה!! האם ניתן להמיר את המילוי בשוקולד נוטלה בלבד?

  19. אלה says:

    היי רחלי!

    אחרי שהכנתי את השמרים רוגלך אני חייבת לנסות את זו! האם אפשר להחליף את המילוי רק בנוטלה? אם כן כמה כדאי לשים?

    והאם אפשר נניח להוסיף לנוטלה פתיתי חלבה?

    ושאלה אחרונה! נניח ואמיר את הסוכר חום לסוכר לבן – עדיין לשים 180 גרם (לפי תגובה קודמת שלך הבנתי שזה 3/4 כוס)?

    תודה רבה!

  20. יעל says:

    מה קורה אם אין מיקסר וו לישה?

  21. דנית says:

    היוש… הבצק אמור להיות טיפה יותר דליל מאשר כדור ?

  22. מזל says:

    הי, חייבת לומר תחילה כי המתכונים שלך אליפות. התמכרתי אליהן מהיום שנחשפתי אליהן.
    הכנתי את העוגות שלך לכל אירוע או מפגש חברתי והתגובות מאוד מפרגנת.
    הפעם הכנתי, ומשהו היה שונה בבצק- היה רך מאוד והתקשתי לגלגל את הבצק. ברמה כזו שלא יכולתי לפרוס אותה אלא השארתי אותה כמעין שטרודל. האם את יודעת להגיד מדוע זה קרה?

    1. רחלי קרוט says:

      לרוב זה קורה כי מאוד מאוד חם. פשוט פעם הבאה לקמח יותר ולהכניס למקרר. ובכלל, בצקי שמרים הם יצור טיפל’ה בעייתי, אם חם או שהקמח יותר רך אז צריך יותר או פחות מים. אבל לרוב בחורף אין שום בעיה.

  23. בת אל says:

    שלום רחלי, תודה רבה על המתכון המפורט!
    רציתי לשאול האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה בחלב באותה הכמות?
    תודה רבה והמשך יום מעולה

  24. אורית says:

    שלום רחלי! האם יתאים פה ממרח נוטלה כמילוי? תודה רבה!

  25. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – בלוגיסרי says:

    […] עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית במילוי שוקולד חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה […]

  26. שלי לב says:

    היי 🙂

    האם אפשר במקום השמנת חמוצה לשים חלב באותה כמות?

  27. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית במילוי שוקולד חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה […]

  28. מיכל says:

    היי רחלי,
    האם זה בצק שאפשר לשחק איתו עם המילוי? נגיד נוטלה בשילוב של שוקולד לבן?

    תודה 🙂

  29. קארין ששון says:

    היי רחלי עוקבת אחרייך הכל נראה מושלם
    אחרי התעסקות עם שמרים פעם מרגרינה ופעם עם שמן רציתי להתייעץ- מה לדעתך יבעדיפות ? העניין עם הבצק עם השמן זה שיוצא יותר רך לאורך זמן אך במרקם יותר של לחם ואילו עם מרגרינה (לא אוהבים חמאה) המרקם יוצא עוגתי אבל יום למחרת כבר הופך קשה
    מה היית ממליצה לעשות והאם כשעושים מילוי כפול של שוקולד האם עדיף מרגרינה כי מקבל כבר רכות מהשוקולד?
    אשמח לתשובתך אלופה!

  30. שירן says:

    יואו מה זה העוגה המושלמת הזאת?! הכנתי אותה היום והאורחים פשוט התעלפו! והבצק כל כך נוח לעבודה שאין דברים כאלה ☺️

  31. סיון says:

    הי! אני חייבת לשתף אותך- הכנתי את העוגה אתמול בלילה,הבוקר לקחתי ללימודים פס אחד (מתוך 3 😉 ).כשראו מה הכנתי שאלו אותי כמה בנות-של מי המתכון? אז עניתי קרוטית! ואז חברה אחת אומרת לי וואי אני מתה עליה וחברה אחרת שואלת- מה זה עוגת הרוגעלך? ויצא שניהלנו שיחה עליך והמתכונים כאילו זה הדבר הכי מובן מאליו! וישר נכנסו לבלוג לחפש את המתכון .
    כמובן שהעוגה היתה מצוינת כן? תודה רבה!

  32. ערין says:

    היי
    אפשר להשתמש במיקסר חשמלי?

  33. חן says:

    היי קרוטית, אני רוצה להכין בסופש את העוגת שמרים המהממת שלך, אבל בכמות של 1 קילו.. כיצד להכפיל את השמנת מתוקה ואת השמנת חמוצה?

  34. ליטל says:

    יצא טעים אבל אני אף פעם לא מצליחה לעשות במאת מלא מילוי כי כשאני מגלגלת תמיד ״העודף״ ממישך להתגלגל עד שיוצא החוצה:(
    מה הטיפ שלך?

    1. רחלי קרוט says:

      תקררי את המילוי קצת במקרר עד שיש לו מרקם כמו של נוטלה יציבה. ככה המילוי אף פעם לא בורח החוצה ואפשר לשים שכבה נדיבה.
      וחשוב כמובן לרדד את הבצק דק אחרת יהיה הרבה בצק וקצת מילוי.

  35. שירה says:

    הי רחלי!
    שאלה –
    אם אני רוצה 4 עוגות, להכפיל פשוט כמויות ולערבב בקערת מיקסר אחת? או לעשות הכל פעמיים?
    ועוד שאלה – אם העוגה למחר בצהריים, אם אכין הערב, היא תישאר טרייה?
    תודה רבה לך יא אלופה !

    1. רחלי קרוט says:

      סליחה על התשובה המאוחרת. להכפיל.
      אפשר בקערה אחת או בפעמיים, איך שנוח לך.

      היא לגמרי תשאר טרייה. רק לא לוותר על הסירופ.

  36. נועה says:

    הי רחלי, מאוהבת באתר שלך וכבר שמרתי לי מתכוני זהב. לגבי עוגת שמרים- מתחילה הכנות לחג (כן אני יודעת שמוקדם וחלק ירומו גבה אבל רק ככה אני מספיקה…). אפשר להכין את העוגות ולהקפיא? באיזה שלב לפני או אחרי האפייה? איך להפשיר?
    תודה!!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה!
      אלופה שאת מתחילה מעכשיו. בטח, תכיני הכל כולל האפייה ולמקפיא עטוף בניילון נצמד.

  37. נוי says:

    היי רחלי,
    הכנתי את העוגה עם שוקולד נוטלה וכשהברשתי בביצה השוקולד נשרף בתנור
    את המלית שלך אוכל להבריש בביצה מבלי שתישרף? או שזה בכלל לא קשור לביצה?

  38. קורל says:

    היי רחלי,

    חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך מהממים! גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן והוא פשוט מהמם.
    רציתי לשאול אותך איך היית ממלאת את הרולדת שמרים עם מילוי חלבה?

  39. אבישג says:

    היי
    תנור טורבו ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend