עוף מפורק ברוטב ברביקיו ושום

Posted on

כל פעם כשאני מכינה את המתכון הזה, אבל כל פעם, אני מבטיחה לעצמי שבפעם הבאה אכין כמות גדולה יותר. שזאת שיטת הבישול הכי הכי מוצלחת לעוף, כזאת ששומרת עליו עסיסי בטירוף ועטוף ברוטב סטיקי משגע של ברביקיו (גילו נאות: הפוסט בשיתוף הרטבים הנהדרים של אסם וכאן השתמשתי ברוטב ברביקיו הנהדר שלהם שיש לו טעם מעושן עדין ומצד שני מתיקות כיפית).

ויש למתכון הזה עוד מלא בונוסים – לא צריך להתעסק עם חלקי עוף בארוחה אלא מקבלים נטו עוף רך שאפשר להגיש בתוך לחמנייה או מעל אורז/פירה, ואם לא תשמיטו מצרכים מהמתכון תגלו שקיבלתם את אחד הרטבים הכי הכי טעימים וממכרים. כזה שמתחשק לטבול בו כל דבר בערך.

עוף רך וטעים ברמות לא הגיוניות, רוטב ברביקיו שנותן מלא טעם עמוק בלי בישול ארוך וסלט מלפפונים של סבתא נומי ז”ל

בעצם, שיטת הבישול כאן משמרת את היתרונות של חומרי הגלם – חלקי העוף עוברים בישול במים עם סלרי, בצל, שום וג’ינג’ר שעוטפים את העוף בטעם עדין שמזכיר מרק של סבתא ואז, כשהעוף עוד רך רך, מפרקים אותו לרצועות ועוטפים ברוטב ברביקיו שמקרמלים כמה דקות במחבת עד שהוא מצטמצם ועוטף את העוף בצורה מושלמת. בקיצור, תזכירו לי למה לא הכנתי כמות כפולה?

טוב, וואו, זה לא יאמן כמה טעים

אני יודעת שאתם עושים את זה, אבל מזכירה ליתר בטחון – אל תשכחו לקרוא את ההערות מתחת למתכון. תמצאו שם הרבה מהתשובות וגם דיוקים ושדרוגים.

מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם.

10 דקות קודם עוד היה כאן עוף מכובס (בואו נודה על האמת, הוא הכי טעים כשהוא רך מהמרק)

עוף מפורק ברוטב ברביקיו ושום

מצרכים לעוף:
4 כרעיים נקיות ועדיף עם העור (שוקיים + ירכיים)
4 ענפי סלרי כולל העלים
5 ס”מ ג’ינג’ר
5 שיני שום, קלופות
1 בצל, לא קלוף
1 כף מלח

לרוטב:
1/2 בקבוק רוטב ברביקיו אסם
4 כפות שמן זית
6 שיני שום, קלופות
4 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
3 כפות סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/2 צ’ילי חריף
3/4 כוס מים רותחים

להגשה (לא חובה):
בצל ירוק קצות לטבעות דקות
שומשום

אופן הכנה:
– חוצים את הבצל והג’ינג’ר לחצי ומשאירים את הקליפה של שניהם. כן, מבשלים עם הקליפה כי יש בה מלא טעם.
– בסיר גדול שמים את חלקי העוף ומכסים בהרבה מים קרים. מוסיפים את שאר מצרכי העוף, כולל הבצל והג’ינג’ר, ומביאים לרתיחה. מדי 15 דקות מקפים את הקצף שנוצר למעלה כדי שהמים יהיו צלולים. מבשלים במשך שעה ורבע על אש נמוכה-בינונית.
– מוציאים את העוף לקרש חיתוך ומצננים מעט, רק עד שהוא לא רותח ואז מורידים את העור. שימו לב – הנוזל שהתקבל בסיר הוא זהב טהור. סננו אותו ושמרו במקפיא בתבנית של קוביות קרח ויש לכם ציר עוף משגע.
– בעזרת מזלג או הידיים מוציאים את בשר העוף ומפרקים לרצועות. מניחים בצד. את העצמות זורקים.
– רוטב: קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי לקוביות קטנות.
– בסיר רחב מטגנים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי במשך 5 דקות או עד שהשום מתחיל להזהיב.
– מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה, עד שהוא נמס.
– מוסיפים רוטב ברביקיו, מים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם והופך קרמלי. זה לוקח בערך 10-15 דקות אז סבלנות. בשלב הזה אפשר להוסיף גם 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 כפות סויה אבל לא חובה. הם בעיקר מעדנים את הרוטב ומוסיפים צבע עמוק יותר.
– כשהרוטב מצטמצם ויש מלא בועות צפופות מוסיפים את העוף ומערבבים.
– מבשלים את העוף והרוטב ביחד עד שנשאר מעט רוטב בסיר או עד שהעוף מקבל צבע קרמלי משגע. חשוב לערבב מדי פעם. זה לוקח בערך 10-15 דקות אז סבלנות שהעוף ישתה את הרוטב.
– מגישים עם שומשום ובצל ירוק.

מי מצטרף לארוחת צהריים? סתם, היא נזללה תוך דקות אחרי שהנחתי את המצלמה 🙂

הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את העוף מעל אורז או פסטה קצרה ואפילו פתיתים או פירה. עוד אופציה מעולה היא לשים את העוף בתוך לחמנייה עגולה עם קצת כוסברה או סלט קולסלאו. יוצא חלום.
– אם אין סוכר חום כהה אפשר כל סוכר אחר אבל הכהה מוסיף טעם הכי מוצלח.
– בבקשה תשמרו את הנוזל שבו בושל העוף. זה ציר עוף מושלם לכל תבשיל.
– אפשר להשתמש בחלקי עוף ללא עור אבל בעיני העור שומר על העסיסיות בזמן הבישול במים ומעשיר את הטעמים. וגם ככה מורידים אותו אחר כך ולא אוכלים.
– החלק הכי טעים כאן הוא הירך (זה שצמוד לשוק), אם תמצאו רק ירכיים אתם יכולים להשתמש רק בהם בכמות של 6-8.
– במקום חלקי עוף אפשר להשתמש בחזות עוף שלמים, יוצא קצת פחות עסיסי אבל עדיין מדהים.
– אם אתם רוצים לעדן מעט את טעם הרוטב אפשר להוסיף 2-3 כפות טריאקי וסויה בזמן בישול הרוטב.
– אם אתם אוהבים הרבה רוטב תכפילו את הכמויות של הרוטב רק מדגישה שצריך לבשל אותו עד שהוא מצטמצם ומתקרמל.
– המתכון בשיתוף אסם.

12 תגובות

  1. שיר says:

    היי,
    את הסלרי צריך לחתוך?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      לא. אלא אם כן הוא גדול ולא נכנס לסיר אז לחצות לחצי. ואפשר גם לחתוך למקטעים גדולים. המטרה כאן היא שהסלרי ישחרר את הטעם שלו למים של בישול העוף.

  2. שירה says:

    אם משתמשים בחזה עוף כמה צריך מבחינת משקל?

    1. רחל says:

      איך זה יצא עם עוף ממרק עוף?

  3. מרינה says:

    היי רחלי, חג שמח תודה לך על המתכונים הנפלאים! השראה תמידית!
    האם במקום כריים אשתמש ספרדיות (ללא עור), את חושבת שזה ישאר עסיסי?

  4. רינת says:

    כמה נורא לוותר על הג’ינג’ר? לא אוהבים אצלי את הטעם

  5. MG says:

    זה מתכון ממומן ע״י אוסם ?
    לא מספיק שיש הרבה סוכר ברוטב מוכן עוד 3 כפות סוכר !
    ממש לא לסובלים מסוכר גבוה ; או מי שמנסה לשמור על דיאטה

  6. Rivi horvatt says:

    הי
    אשמח לכמות מדוייקת של רוטב הברביקיו. מכינה כמות של 12 פולקעס . תוהה בכמה להגדיל הכמויות . תודה

  7. ל-MG says:

    כן, זה ממומן וכך גם כתוב. לזכותה ייאמר שהיא מגלה גילוי נאות. יש כאן ובבלוגים אחרים הרבה שיתופי פעולה, שזה אומר מימון מסוים. היא לא עובדת בחינם
    אבל גם אני חשבתי שזה המון סוכר וגם לא מעט מלח. דווקא מונוסודיום גלוטמט אני לא חושבת, אבל אני לא מחזיקה רטבים קנויים אז לא יכולה לבדוק

  8. דקלה says:

    רק רציתי להגיד ווואווווו. ביום שישי האחרון אחרי שכבר נמאס להכין בכל פעם את אותו הדבר הכנתי את העוף המפורק שנתקלתי בו במקרה וכל יושבי השולחן לא יכלו להפסיק לאכול וכמו שכתבת איך לא חשבתי להכי כפול…
    אז תודה על מתכון שבטוח שיככב עוד הרבה בשולחן האוכל שלי.

  9. יפעת says:

    אמא. איזה. טעים!!!
    הכנתי כמילוי ללחמניות באן
    והציר – אגדה. הקפאתי לשימוש עתידי

    תודה על מתכון פגז!

  10. עדי says:

    אפשר להחליף את רוטב הברביקיו המוכן במשהו טבעי וגולמי יותר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend