פטריות מוקפצות בחמאה, שום, צ’ילי ומייפל

Posted on

השילוב בין חמאה ושום אהוב עלי במיוחד, בעיקר אם מוסיפים לו קצת מייפל שממתיק וצ’ילי שמוסיף פיקנטיות. אם אתם אוהבים אוכל קצת חריף אפשר לחתוך את הצ’ילי באמצע כדי שישחרר את החריפות שלו ואפשר גם לשדרג ולפזר בהגשה שומשום קלוי.

פטריות מוקפצות בחמאה ושום שהכי טעים להגיש עם אורז לבן או פירה

פטריות מוקפצות בחמאה ושום

מצרכים:
20-30 פטריות שמפניון או פורטבלו הכי קטנות שתמצאו
40 גרם חמאה
3 שיני שום, קלופות
1 כף מייפל או סילאן או דבש
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
2 פלפל צ’ילי קטנטנים או 1 בינוני
1 כף רוטב טריאקי או רוטב צ’ילי מתוק – לא חובה
חופן עלי פטרוזיליה או עירית

אופן הכנה:
– קוצצים את השום לקוביות קטנות (או כותשים) ואת הפטרוזיליה או העירית קוצצים דק.
– במחבת רחבה או סיר שטוח ממיסים את החמאה ומוסיפים שום, מלח ופלפל. מטגנים על אש נמוכה עד שהשום מתרכך אבל לא מזהיב.
– מוסיפים מייפל ו-2 פלפל צ’ילי שלמים ומערבבים. אם רוצים טעם פיקנטי חוצים את הצ’ילי לחצי כדי שישחרר את החריפות שלו.
– מוסיפים את הפטריות, מגבירים את האש לבינונית-גבוהה וסוגרים עם מכסה. מדי 2-3 דקות מערבבים כדי שלא ישרפו.
– לאחר 10 דקות פותחים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות זהובות ורכות. בערך 2-3 דקות.
– מוסיפים פטרוזיליה (בשלב הזה אפשר להוסיף גם טריאקי או רוטב צ’ילי – לא מוסיפים את הרוטב קודם כי הוא נשרף מהר בטיגון), מערבבים ביחד 2 דקות ומגישים.
– אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של שום אפשר להוסיף, בשלב הוספת המלח, גם 1/4 כפית אבקת שום.

כמה פשוט ככה טעים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לסיר גם קוביות טופו שמשרים קודם בסויה (ואפשר גם לוותר על ההשריה). במקרה הזה מומלץ להכפיל את כמות הרוטב.
– הכי טעים להגיש לצד אורז לבן או פירה.
– יש לכם שמן שומשום בבית? אפשר להוסיף, בזמן הוספת רוטב הצ’ילי, חצי כפית.
– במקום חמאה אפשר להשתמש בנטורינה, בשמן זית או שמן קוקוס.
– במקום שום כתוש או קצוץ אפשר להשתמש בכפית משחת שום (זאת שהמלצתי עליה באינסטגרם).

13 תגובות

  1. איילת says:

    היי רחלי, נראה נפלא, אשמח מאוד לשמוע מהי משחת השום שהמלצת עליה, אני לא באינסטגרם.

    1. נופית says:

      איילת, תכתבי בגוגל משחת שום תוכלי לראות

    2. רחלי קרוט says:

      משחת שום הונגרית שאפשר למצוא היום בשלל מעדניות. אני אבדוק לך מה שמה

  2. רעות says:

    נראה מעולה! בכמה שמן זית להמיר את החמאה?
    תודה:)

  3. קרן לוי says:

    טעיייייייייים… הכנתי היום ועפו על זה. תודה !!

  4. שרית says:

    אמאל’ה כמה טעים. פעם הבאה תכתבי בגדול אזהרה להכפיל כמויות ?

  5. מעיין אלוש says:

    יצא מעולה !!!תודה רבה

  6. ולריה says:

    יצא מטורף ! תודה רחלי, אין עלייך. כל שבוע נכנסת לקבל השראה אצלך בבלוג.

  7. אליס says:

    יצא מדהים, ועוד הכנתי עם פלפל צ׳ילי טחון, והוספתי טיפה סויה ויצא אליפות. תודה❤️

  8. יובל says:

    יצא טעים ברמות!!!!׳ פשוט, קל וטעים ברמות

  9. Efrat says:

    הי, נשמע מעולה. כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?

  10. לימור אסייג says:

    מ-ע-ו-ל-ה כל-כך טעים!!! אכלתי משהו דומה באולם אירועים וחיפשתי את הטעם… זה אפילו עולה על המקור, כל המשפחה התלהבה, “מאמצים” בהחלט את המתכון, תודה רבה רבה

  11. ת says:

    וואו וואו!!!
    פשוט טעיםםםםם
    וקל להכנה!
    בפעם הראשונה שהכנתי השום נשרף אבל עדיין יצא טעים🤣
    הפעם השגחתיי טוב טוב ויצא מושלם ב”ה
    תודה על המתכון!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend