קוביות סלמון ברוטב קארי וקרם קוקוס עם ירוקים

Posted on
סלמון ברוטב קארי וקרם קוקוססלמון ברוטב קארי וקרם קוקוס

אני כל כך אוהבת רטבי קארי, בטח אם משולב בהם קרם קוקוס. השילוב האדיר בין החריפות של הקארי למתיקות של הקוקוס הופכת בעיני כל תבשיל לביס חלום. כזה שמיד לוקח בדמיון למדינות רחוקות ומסקרנות.

בחודש האחרון, אחרי שהחלטתי לשנות קצת את התזונה שלי, הורדתי משמעותית בכמות הפחמימות והתחלתי לאכול יותר דגים טריים וירקות. המתכון הזה, שיש בו ירוקים וסלמון, נולד בדיוק מהצורך הזה.

סלמון ברוטב קארי וקרם קוקוס
הרוטב יוצא עסיסי בטירוף בזכות הבישול בתוך הרוטב

יש בו סלמון טרי שנותר עסיסי בטירוף בזכות העובדה שהוא מתבשל בתוך הרוטב, יש בו ירוקים מדהימים שלא מתבשלים עד שהם סמרטוטיים אלה נותרים שמחים וירוקים ויש בו כמובן רוטב משגע שעוטף ומחבר הכל יחד. אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות אפשר להשתמש כאן בחלב קוקוס שאחוזי השומן שלו נמוכים בהרבה מהקרם ואפשר גם לוותר עליו ולהשתמש רק ברוטב שיש בתוכו כבר קרם קוקוס (שימו לב שאישית לי הוא חריף ללא תוספת של נוזל אבל באמת מדובר בהעדפה אישית ולכל אחד סבילות אחרת לחריף).

סלמון ברוטב קארי וקרם קוקוס
מושלם לצד אורז לבן

מחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא לכם.

קוביות סלמון ברוטב קארי וקוקוס קוקוס עם ירוקים

מצרכים:
3 כפות שמן זית
4-5 שיני שום, קלופות
2 בצלים סגולים או 5 בצלי שאלוט, קלופים
1 ראש ברוקולי
2 זוקיני או קישואים
4 כפות רוטב קארי ירוק מאסטר שף
1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס – כמות בהתאם למידת החריפות
600 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
חופן נדיב של עלי כוסברה – להגשה
פיסטוקים או בוטנים קצוצים – להגשה

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות וקוצצים את גזע הברוקולי לקוביות או פרוסות. את ראש הברוקולי מפרקים לפרחים.
– חותכים את הזוקיני לקוביות בעובי 1 ס”מ או חוצים לחצאים ואז לפרוסות בעובי 1 ס”מ כך שמתקבל חצי ירח.
– חותכים את הבצלים לרבעים או לרצועות עבות.
– חותכים את הסלמון לקוביות גדולות בערך בגודל של 4 ס”מ.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית את השום, גזע הברוקולי החתוך והבצלים במשך 5 דקות.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי והזוקיני ומטגנים עוד 3 דקות. מקפידים לערבב כדי שלא ידבק לסיר.
– מוסיפים רוטב קארי וקרם קוקוס ומערבבים. אם אתם אוהבים טעם חריף אפשר לשים רק 1/2 קופסה קרם קוקוס והשאר מים או לחילופין לשים 1/2 צנצנת רוטב קארי.
– מתבלים במלח וטועמים אם צריך עוד קרם קוקוס או קארי בהתאם להעדפה האישית שלכם.
– מוסיפים את קוביות הסלמון, מנערים מעט את הסיר ומכסים. מבשלים במשך 10 דקות עד שהסלמון משנה את צבעו. מומלץ מדי פעם לנער את הסיר כדי שהרוטב יגע גם בחלק העליון (זה בסדר שהוא לא מכסה את הדג).
– בהגשה מפזרים בוטנים או פיסטוקים והמון עלי כוסברה.

סלמון ברוטב קארי וקרם קוקוס
הברוקולי מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו ועל המרקם הכיפי שלו

הערות ושדרוגים
– המנה הזאת מעולה ככה בפנים עצמה הויא גם נהדרת לצד אורז לבן שסופג את כל הרוטב המושלם.
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל פילה דג שאוהבים.
– במקום או בנוסף לזוקיני או לברוקולי אפשר לשים סלסלת עלי תרד.
– במקום קארי ירוק אפשר להשתמש גם בקארי אדום.
– אם אתם אוהבים תבשילים חריפים שימו פה 1/2 צנצנת מהרוטב או לחילופין תקטינו את הכמות של קרם הקוקוס לחצי ואם צריך עוד נוזלים אפשר לשים מים. המתיקות של הקרם קוקוס מאזנת מאוד את החריפות.
– במקום קרם קוקוס אפשר לשים גם חלב קוקוס שאחוזי השומן שלו נמוכים יותר.
– כן, אפשר בצל לבן במקום סגול.
– רוצים לשדרג? מוסיפים גם 3 ס”מ ג’ינג’ר מגורד בזמן הוספת הזוקיני והברוקולי ואפשר, ואף מומלץ, גם 1/2 כפית שמן שומשום.
– לגרסה טבעונית שמים קוביות טופו במקום הדג – יוצא מעולה!
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

5 תגובות

  1. Rachel Lew says:

    רצתי, הכנתי, פגזזז

  2. ליב says:

    יש לך רעיון לרוטב אחר לסלמון

  3. חדוה לוי says:

    רחלי שלום
    אני חברה שלך בבלוג מספר שנים , לא מםסיקה לבשל ולאפות מהמתכונים שלך.
    כל חברותי יודעות
    ” המתכון הזה מקרוטית”
    ומשום מה הפסקתי לקבל ממך מתכונים .
    אשמח מאד לחזור ולקבל בחזרה.
    תודה
    חדוה.
    [email protected] gmail.com

    1. שרי says:

      אפשר עם ברוקולי קפוא?

  4. מרב אדרעי says:

    יעבוד גם עם קארי צהוב?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend