קציצות תרד וזוקיני ללא גלוטן

Posted on

אני יודעת שזה לא תמיד נראה ככה דרך המתכונים (בכל זאת אני לא מבשלת ואופה רק לעצמי) אבל בתקופה האחרונה אני מנסה מאוד להוריד קמח ושומן מהאוכל שאני מכינה לעצמי בבית. לא לגמרי, לא כשהמתכון ממש דורש אבל כן כשאפשר וכן כשזה לא פוגע בטעם.

כחלק מהניסיונות הכנסתי הביתה שלל קמחים טובים, כמו קמח קוקוס למשל (אורגני ובלי גלוטן), והתחלתי לשחק איתו. בסטורי אגב תוכלו לראות עוגת בננות וגזר שהכנתי איתו ממש עכשיו.

בקיצור, בשבת האחרונה נשאר לי תרד ממתכון אחר וגם זוקיני ירוק ויפהפה וביחד עם קצת גבינות נולדו קציצות ירוקות שמתפקדות גם כארוחת ערב נהדרת וגם מתאימות מאוד לשבועות. וכן, אפשר לאפות או לטגן.

יו איזה ביס חלום

סלט ירקות קצוץ בצד, קצת לאבנה טובה, עלי זעתר ושמן זית והרי לכם ארוחה מושלמת.

שימו לב שצריך לדעת להשתמש בקמח קוקוס והוא לא מהווה תחליף אחד לאחד בכל מתכון. יש לו נטייה לספוג המון נוזלים ולכן צריך לשים ממנו בכמות מאוד מדויקת אז תצמדו למתכון ואם תרצו עוד מתכונים עם הקמח הזה כתבו לי בתגובות ואעלה לכאן בשמחה.

הנה, זה הקמח קוקוס. הוא ללא גלוטן, אורגני ומכיל רק קוקוס
צילמתי כאן את הגרסה המטוגנת (מעט שמן על מחבת) אבל הגרסה האפויה לא פחות טובה ונהדרת אף היא

קציצות תרד וזוקיני (ללא גלוטן)

מצרכים (ל-15 קציצות שמנמנות):
2 שיני שום, כתושות
1 זוקיני בינוני או קישוא
1 כוס עלי תרד טריים – דחוסים בתוך הכוס או קפואים (מופשרים)
2 ביצים L
1/4 צרור עירית, קצוצה דק –  לא חובה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס גבינת פטה או חמד או ריקוטה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות קמח קוקוס ללא גלוטן – אני השתמשתי בזה של GREEN
1 כפית קורנפלור
מעט שמן זית להברשת הקציצות או לטיגון

אופן הכנה:
– סוחטים היטב את התרד מהנוזלים (במידה ומשתמשים בתרד קפוא) ומעבירים לקערה. אם משתמשים בטריים קוצצים דק.
– מגררים פנימה את הזוקיני, על החלק הדק בפומפייה, ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.
– מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה (ואפשר גם בחוץ) ובינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות. אם רוצים לטגן אין צורך לחמם את השמן קודם (רק כמה שניות קודם).
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן. אפשר גם להבריש עם שמן זית.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה עם רווח בין לבין. מזלפים מעל מעט שמן זית או תרסיס שמן.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות ואז הופכים צד ואופים עוד כמה דקות עד שהקציצות זהובות.
– אם רוצים לטגן מטגנים בדיוק כמו כל קציצה מ-2 הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
– מגישים עם סלט קצוץ וגבינה טובה (או טחינה)

ערימה של קציצות ירוקות וטעימות ממש

הערות ושדרוגים
– רגישים ללקטוז או מעדיפים בלי גבינה? אפשר להוריד את 2 הגבינות מהמתכון ולהוסיף במקומן תפוח אדמה אחד מעוך לפירה חלק.
– לא מצאתם קמח קוקוס? אפשר להמיר בקמח חומוס או קמח עדשים כתומות או עוד כפית קורנפלור. אם רוצים להמיר לקמח לבן או כוסמין אין בעיה רק שאז הכמות תהיה 4 כפות.
– תרגישו חופשי להוסיף עשבי תיבול שאתם אוהבים. כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק. העיקר שתקצצו דק.
– אם אין תרד אפשר עוד זוקיני ואם אין זוקיני אפשר עוד תרד.
– חשוב לתת לתערובת לעמוד קצת כדי שהקמח יספוג את הנוזלים וגם יתמוסס מעט.
– האם יש לקמח טעם של קוקוס? מאוד מאוד מאוד בעדינות. בואו נגיד ככה, המשפחה שלי אכלה אותן ולא עלה בדעתם שיש בפנים משהו שקשור בקוקוס או שאין בפנים גלוטן.
– לא, אין צורך לסחוט את הזוקיני. הקמח יספוג את הנוזלים וישאיר את טעמם בפנים.

41 תגובות

  1. גל says:

    היי,אפשר במקום תפוח אדמה בטטה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אבל מומלץ לרכך אותה בתנור או במיקרו כי במים היא סופגת הרבה נוזלים

  2. גילי says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אבל צריך כפול קמח

  3. ליאן חיטוב says:

    היי, לפי איזה כוס למדוד את הכמויות?

    1. רחלי קרוט says:

      כוס מדידה סטנדרטית

  4. הדרי says:

    היי, מה עושים אם הבלילה יוצאת ממש נוזלית ? ככה זה אמור להיות ? הוספתי עוד קמח ולצערי עדיין לא ממש עזר ):

    1. רחלי קרוט says:

      שמת קמח קוקוס? כי הוא סופג נוזלים ממש. אם זה עדיין נוזלי תוסיפי כף קורנפלור

      1. שני says:

        גם לי יצא ממש נוזלי והוספתי עוד המון קמח. שמתי בהתחלה קמח רגיל 4 כפות כמו שרשמת אבל גם עם 8 כפות יצא עדיין נוזלי ממש.

  5. עינב says:

    אפשר לוותר על הגמלים לגמרי?

    1. רחלי קרוט says:

      על מי? 🙂

  6. הדר says:

    היי:) יש איזשהו תחליף גם לגבינות? לא אוכלת גם לקטוז בנוסף לגלוטן

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יש למטה בהערות הערה לגבי זה <3

      1. צליל מחלב says:

        היי, האם אפשר להשתמש הקמח רגיל? אם כן, מה הכמות?

  7. בר says:

    היי, אפשר גבינות רזות?
    למשל בולגרית במקום הפטה וצהובה עם אחוזים נמוכים?

  8. חנה says:

    שמתי 4 כפות קמח כוסמין במקום המתכון המקורי, חיכיתי את הזמן הנדרש אבל יצאה לי בלילה ממש נוזלית והלביבות יצאו פיתות (טעימות!!) מה אפשר לעשות שיצאו שמנמנות כמו שלך?

  9. דיאנה says:

    אני אוכלת מעט פחמימות וזה מתכון מצויין בשבילי! יש אפשרות לוותר על הקמח לגמרי? נניח להוסיף עוד ביצה ולסחוט את הנוזלים יעבוד?

  10. ישראל says:

    היי רחלי
    הקציצות נראות נפלא, תודה על המתכון. ושאלה:
    אם אני משתמש בקמח חומוס, להשתמש בדיוק בכמות של קמח הקוקוס כפי שבמתכון?
    תודה

  11. ליאת says:

    מהי הגרסה הטבעונית? מה במקום ביצים?
    תודה

  12. דינה רפאלי says:

    מתכון מושלם ואודה על קבלת מתכונים נוספים כאלה…👍

  13. אלונה says:

    יעבוד עם מנגולד במקום תרד? תודה!

  14. תמי says:

    היי! תודה על המתכונים המדהימים
    אפשר להמיר את הקמח קוקוס בקמח שקדים?

  15. יפעת says:

    יש לי 2 שאלות :
    1. אם אני רוצה להכין כמות כפולה האם מכפילים את כל המרכיבים ( כולל את הביצים ,קמח ,קורנפלור ואבקת האפיה ) ?
    2.אם אני משתמשת בקמח חומוס האם הכמות המקורית זהה לכמות שציינת במתכון עם קמח קוקוס?
    תודה רבה

  16. אורטל says:

    מתכון מעולה! יוצא מצוין, תודה רבה

  17. אמונה says:

    היי!
    אפשר להשתמש בקמח חומוס? אם כן מה הכמויות?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. תורידי 20% מכמות הקמח.

  18. ימית דולברג says:

    אפשר להמיג בקמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף משהו קצת יותר עמילני כמו קמח עדשים

  19. נופר says:

    הכנתי אתמול, הקציצות יצאו טעימות בטירוף!!
    הבלילה כן יצאה לי די נוזלית, אז פשוט סחטתי כל קציצה לפני ששמתי בתבנית (בעדינות ולא לגמרי, כי הנוזלים כן מתקשים בסוף). יצאו במרקם מעולה, ממליצה להכפיל כמויות!

    1. לאורה says:

      מצטרפת לשאלה שחזרה פה ולא ראיתי תגובה, יצא לי ממש נוזלי ושטוח, השתמשתי בקמח לבן +קונפלור

  20. טל says:

    אפשר להשתמש בקמח אורז במקום קמח קוקוס?

  21. אורנה says:

    שלום לך. התאהבתי באתר שלך והדבקתי חברות לעבודה.
    שאלה בנושא המתכון, האם מנגולד יכול להחליף את התרד ?

  22. מיכל ז. says:

    יצא טעים ביותר!
    אבל – השתמשתי בקמח כוסמין ולא בקמח קוקוס והתערובת יצאה מאוד נוזלית.. טיגנתי וזה יצא יותר כמו קציצה. ניסיתי להוסיף כף קמח נוספת אבל זה לא עזר. מה ניתן לעשות להבא?

    1. מיכל ז. says:

      התכוונתי לכתוב שזה יצא יותר כמו לביבה ולא קציצה

  23. עירית ק says:

    טעים ביותר!! נזלל תוך דקה. ובכלל תודה רבה רחלי על הבלוג והמתכונים המוצלחים.
    גם אצלי יצא נוזלי ושטוח , ניסיתי עם קמח חומוס וקמח קוקוס, אכן עם קמח קוקוס יצא פחות נוזלי אבל לא מספיק. להבא אסחט את הקישואים ומקווה שיעזור.
    אשמח מאוד לקבל מתכונים נוספים הכוללים קמח קוקוס.
    תודה רבה!!

  24. בת’ says:

    היי איזה ממרח אפשר בצד מה מתאים ?

    1. בת’ says:

      והאם אפשר לחמם בAIR FRYER

  25. דניאל says:

    אם החלפתי את הגבינות בתפוח אדמה, כמה מלח לשים?

  26. חן says:

    אם אני רוצה להחליף קמח קוקוס בקמח עדשים, כמה לשים? 🙂 תודה

  27. אנאל says:

    הי רחלי,
    עשיתי את הקציצות אבל כמות כפולה מהכול ויצא לי נורא נוזלי. הוספתי קמח וזה לא ממש פתר את הבעיה. מה יכולה להיות הסיבה?

    חוץ מזה כל מתכון שלך אליפות!!! מבשלת רק מהמתכונים שלך. תודה!!

  28. לאורה says:

    הייי , הקציצות האלה ממש טעימות! הכנתי כבר כמה פעמים לקטן שלי אבל כל פעם הן יוצאות לי שטוחות מידי , ניסיתי להוסיף קמח וגם קורנפלור אבל הן עדיין יוצאות שטוחות מאוד. אני משתמשת בקמח רגיל לא קוקוס, מה עוד אפשר לעשות כדי שזה יצא תפוח כמו במתכון? תודה רבה !

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend