כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך – המלכה של השולחן

Posted on

בפעם הראשונה שראיתי כרובית שלמה ממולאת, לפני כמה שנים, חשבתי לעצמי שזה הדבר הכי יפה שיש. שמדובר בשימוש גאוני בצורתה המיוחדת ובכיסי האוויר שנוצרים בין הפרחים.

זכרתי את התמונה ההיא, שם היא הייתה ממולאת בבשר ומבושלת ברוטב עגבניות (בספר כרובית של עז תלם וגם בבלוג של יונית צוקרמן ובאינסטגרם של רעות עזר יש גרסאות יפהפיות של הכרובית עם הבשר), וידעתי שיום יבוא ואמלא את החלל שבין פרחיה הלבנים. והנה זה קרה.

מערבבים את המילוי וישר לתוך הכרובית

ובכלל, כרובית היא ירק מדהים. היא וורסטילית מבחינת המרקמים ודרכי ההכנה שלה. היא מקבלת טעמים בצורה נהדרת והיא יפהפיה אמיתית.

ברוח שבועות, החלטתי למלא אותה הפעם בגבינות ותרד (השילוב האולטימטיבי) ולצפות אותה בשכבה נאה של פירורי לחם ממש כמו שמצפים שניצל פריך.

פותחים את הפרחים וממלאים בכל מקום וכמה שיותר

מה שכן, כדי שתצא לכם כרובית מדהימה ורכה מבפנים (מכירים את זה שהגזע נשאר קשה?) אתם חייבים לעקוב אחרי ההוראות ולוודא שהיא מבושלת קצת לפני המילוי ושהיא זהובה ממש ממש אחרי האפייה. גם אם לוקח לכם עוד חצי שעה מעבר למה שכתבתי. קחו בחשבון שלכל אחד מאיתנו כרובית אחרת. קטנה או גדולה, טרייה יותר או פחות.

תהיו נדיבים עם הציפוי

אז איך יודעים? כתבתי לכם הכל בשלבי הכנה וגם בהערות.

סבלנות עם האפייה עד שהיא זהובה ממש
תראו איזה יפה היא נחתכת

כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך

מצרכים:
2 כרוביות בינוניות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

למילוי:
1/3 חבילה מדליוני תרד (השקית הקפואה של סנפרוסט), מופשרים
2 ביצים L
1/2 צרור עירית – לא חובה
3 שיני שום, כתושות
150 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
100 גרם גבינת פטה (או בולגרית) 5% פיראוס
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

לציפוי:
1 ביצה L
1 חלמון (צהוב)
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– בסיר שמתאים בגודלו לכרובית מרתיחים מים עד לגובה הכרובית ומוסיפים מלח ושמן. מכניסים את הכרובית, כשהצד של הגזע כלפי מטה, וסוגרים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות. מוציאים, מסננים מכל המים ומצננים היטב. שימו לב שהכרובית צריכה להיות רכה אבל לא מדי. רק כדי שנוכל להפריד קצת את הפרחים שלה.
–  סוחטים היטב את התרד, עם הידיים, מכל הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
– פורסים את העירית לטבעות דקות ומגרדים את הגבינות הקשות על החלק הדק הפומפייה. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר מצרכי המילוי ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף ויוצרים חור בגודל 2 ס”מ בערך עם מספריים. ואם אין שקית זילוף? פשוט מכניסים לשקית סנדביצ’ים רק זהירות לא למלא אותה מדי כדי שלא תתפוצץ ועדיף בתוך 2 שקיות כאלה כי הן דקות יחסית לעומת שקית זילוף.
– פותחים מעט עם הידיים את פרחי הכרובית וממלאים בתערובת המילוי. דוחסים איפה שאפשר את המילוי כולל מלמטה. כמה שיותר יותר טוב.
– חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה.
– טורפים את הביצה עם החלמון.
– מניחים את הכרוביות על תבנית תנור עם נייר אפייה ומברישים בנדיבות בביצה עם החלמון. תהיו נדיבים עם ההברשה כי זה מה ששומר עליה וגם מאפשר לפירורי הלחם להדבק כמו שצריך.
– מפזרים פירורי לחם בנדיבות, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות עד שעה וחצי. זמן האפייה משתנה מאוד בין הכרוביות (תלוי כמה הן טריות ומה הגודל שלהן). כך או כך חשוב שהכרוביות תהיינה זהובות מאוד כדי שגם החלק הפנימי יהיה רך. איך מוודאים שהיא רכה מבפנים? נועצים סכין פנימה ואם היא חודרת בקלות את הגזע זה מוכן.

רכה מבפנים ופריכה מבחוץ

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למילוי גם 1/2 צרור עלי בזיליקום קצוצים.
– במקום שיני שום כתושות אפשר לשים 1/2 כפית אבקת שום.
– הגבינות די מלוחות (ויש גם מלח במים של בישול הכרובית) אז לא חייבים מלח. אם אתם אוהבים יותר מלוח אפשר להמליח את הכרובית מעל הציפוי של הביצה ולפני הכניסה לתנור.
– במקום נפוליאון 25% אפשר גם אחוזי שומן נמוכים יותר.
– לא אוהבים תרד? אפשר להחליף ב-3 קישואים מגורדים דק על פומפייה או חצילים קלויים.
– במקום מדליוני תרד אפשר להשתמש בתרד טרי (סלסלה שלמה). פשוט קוצצים דק דק.

ביס, מישהו?

– המתכון בשיתוף תנובה.

9 תגובות

  1. אלומה says:

    היי רחלי,
    אפשר גם לאדות את הכרובית, או שספציפית במתכון הזה יש צורך בבישול במים?
    תודה 🌷

  2. Keren says:

    אפשר לצמצם לשני סוגי גבינות בלבד?

  3. טרייפל היער הורוד – מוס גבינה עם מוס פטל  וקראמבל – קרוטית – Krutit says:

    […] כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך – המלכה של השו… […]

  4. לזניה מפורקת – קרוטית – Krutit says:

    […] כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך – המלכה של השו… […]

  5. אורנה says:

    היי רחלי. הכנתי את הכרוביות הממולאות עכשיו. יצא מעולה. זמן בישול הכרוביות לטעמי ארוך מדי כי פרחי הכרובית מתרככים מאד וזה מקשה את מלאכת הציפוי. מתכון נפלא ומומלץ בחום.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת! זה בהחלט תלוי מאוד בכרובית, לי לקח אפילו יותר זה תלוי בטריות שלה. הכי חשוב לוודא שהיא קצת מתרככת ולא מדי כמו שכתבת.

      תודה רבה ושבוע מקסים

  6. חגית says:

    היי,
    אפשר להחליף את פרורי הלחם בקמח תירס?

  7. דפנה says:

    היי רחלי, יעבוד גם עם ברוקולי שלם?

    1. רחלי קרוט says:

      פחות. בעיקר כי הברוקולי מאוד מתרכך ולרוב לא שומר על צורתו. אבל היי, שווה לנסות 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend