שניצל תירס טבעוני

Posted on

אחרי עוגת רוגלך ולחם טחינה, המתכון שהכי מזוהה איתי הוא שניצל תירס. הייתה תקופה שכל תמונה שקיבלתי מכם הייתה של שניצל תירס מהמתכון שעלה כאן בבלוג ובאמת שבר כל שיא אפשרי.

וככל שיותר אנשים נחשפו למתכון ככה עלתה השאלה – האם יש גרסה טבעונית למתכון.

אז הנה, עכשיו יש!

עוד רגע כולם יטחנו ויהפכו לשניצל תירס מהחלומות. וכן, אני מאוהבת בטופו. וגם בתירס. צילום: טל סיון צפורין

שניצל תירס בלי ביצים ועם מרקם רך בזכות הטופו, יהלומים קטנים של תירס מתקתק ופציח שמנקדים את השניצל, ומעטפת זהובה וקראנצ’ית של פירורי לחם עם שומשום.

אני אוהבת להכין כמות ולהקפיא (לפני הטיגון) עם נייר אפייה בין לבין ואז שאני רעבה אני מוציאה אחד, מטגנת על מחבת, ומניחה בצלחת לצד מלפפונים מיני. הכי זכרון ילדות.

מי בא לאכול? צילום: טל סיון צפורין

– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

סוף סוף יש גם גרסה טבעונית בבלוג. זה משמח אותי מאוד.

שניצל תירס טבעוני

מצרכים (ל-10 עד 15 תלוי בגודל):
1 חבילה (300 גרם) טופו טבעי – תנובה ALTERNATIVE
2 כוסות גרגירי תירס, ללא נוזלים
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
3 כפות גדושות קמח תירס
3 כפות קמח לבן או כוסמין

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם מכל סוג שאוהבים
1/4 כוס שומשום
שמן לטיגון או תרסיס שמן לאפייה

אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים טופו ללא הנוזלים, 1 כוס גרגירי תירס (את השאר שומרים), רוטב צ’ילי, שמן שומשום, שמן זית ומלח וטוחנים עד לתערובת די אחידה.
– מוסיפים את יתרת גרגירי התירס, קמח תירס וקמח לבן ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה או ללילה עטוף בניילון שלא יתייבש למעלה. שימו לב שהקירור חשוב כדי שהתערובת תתייצב והקמחים יספגו את הנוזלים אחרת השניצל יתפרק.
– בקערה בינונית מערבבים פירורי לחם עם שומשום.
– יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות ופוחסים למעין שניצל. וכן, חשוב ידיים רטובות מעט כדי שהתערובת לא תדבק לכם ליד.
– מצפים בפירורי לחם עם השומשום ומחליטים אם לטגן או לאפות. שימו לב: אם התערובת רכה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח תירס/לבן.
– אם אופים, משמנים נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים את השניצלים. מתיזים מעל תרסיס שמן ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מומלץ להפוך באמצע האפייה כדי לקבל צריבה אחידה.
– ואפשר כמובן גם לטגן במחבת עם שמן בגובה 2 ס”מ עד הזהבה מ-2 הצדדים.

ותודה גדולה לאור פרמון על ההגשה ובכלל. ולא, זאת לא אני בתמונה. אני רק הכנתי 🙂 צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום 2 כוסות תירס אפשר לשים 2 כוסות פרחי ברוקולי (טריים). ההכנה זהה רק שבשלב הוספת הברוקולי, אחרי הטחינה של כוס אחת, חשוב להוסיף את הברוקולי כשהוא קצוץ לפרחים קטנטנים.
– במקום קמח לבן אפשר קמח תכליתי ללא גלוטן או פירורי לחם בכמות זהה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת, אחרי הטחינה, 1/2 צרור עירית קצוצה דק דק.
– אפשר להשתמש במעבד מזון קלאסי כמו מג’ימיקס או בבלנדר כמו נינג’ה למשל.
– רוצים עוד בריאות? תוסיפו לתערובת 2-3 כפות טחינה גולמית מלאה.
– חשוב מאוד להפטר כאן מכל הנוזלים של הטופו ואפשר גם להניח אותו על נייר סופג כדי לוודא שכל הנוזלים יצאו.
– המתכון בשיתוף תנובה ALTERNATIVE.

בלי להתפשר על הטעם. צילום: טל סיון צפורין

14 תגובות

  1. שירלי says:

    רחלי, אם אין לי קמח תירס, האם אפשר להחליף במשהו אחר?

  2. אלינה says:

    יש אלטרנטיבה למי שאין מעבד מזון?

  3. מאיה says:

    אפשר לשים משהו אחר במקום צילי מתוק? 🙂

  4. Soul says:

    אפשר תירס סנפרוסט? ואם כן בטח יש צורך להפשיר קצת קודם. איך את ממליצה?

  5. טלי says:

    מהמם!!
    יש אלטרנטיבה לטופו?

  6. שי says:

    אפשר להקפיא?.. או שזה יתפרק\יתפורר לגמרי אחר כך?…

  7. אהובית says:

    אפשר תירס טרי?

  8. הדר says:

    הי רחלי,
    אפשר להמיר כוס תירס אחת בכוס אפונה קפואה?

  9. נעמה says:

    מצטרפת לשאלה(:

  10. שירה says:

    יצא מעולה!

  11. ענבל says:

    היי! לא מצאתי קמח תירס בשום סופר ואני מתה להכין! במה אפשר להמיר אותו?

  12. אנונימית says:

    היי, חייב קמח תירס ??

  13. שני says:

    מעדכנת כי יצא לי לשאול באינסטגרם,
    שאפשר להחליף בקמח לבן או עדשים

  14. שיר says:

    היי, אפשר להשתמש בטופו משי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend