שעועית ירוקה של אייל שני

Posted on
שעועית ירוקה של אייל שני

כשטעמתי לראשונה את השעועית הירוקה של אייל שני הייתי בטוחה שהוא הביא לארץ זן חדש ומופלא של שעועית. אחרת לא הצלחתי להסביר לעצמי איך יכול להיות שהיא כזאת טעימה. המרקם שלה היה מדויק – לא רכרוכי מדי ולא קשה, הטעם היה אדיר. סינרגיה מושלמת בין שמן זית איכותי, מיץ לימון, גרידת לימון שלגמרי משדרגת, שום בכמות הנכונה ומלח שמתפצפץ בפה. אין ספק, האיש קוסם. הוא מבין ירקות בצורה מופתית. ואגב, לדייק במתכונים פשוטים זה הכי קשה. כי לשים מרכיבים סופר יקרים על צלחת זה הכי קל, אבל להוציא מירק צנוע כמו שעועית כזה טעם זה כבר אתגר.

כך או כך בסוף הבנתי שלא מדובר באיזה זן מיוחד אלא בשלבי הכנה מאוד מדויקים וחכמים. ואני מבטיחה לכם שאם תקפידו עליהם תצא לכם השעועית הכי טעימה בעולם.

אני מפצירה בכם לא לדלג על שלב הקירור המיידי של השעועית במי קרח, זה מה שעוצר את השעועית מבישול יתר והופך אותה לנגיסה ובעלת צבע יפהפה, וגם לא לוותר על גרידת לימון שמביאה טעם לימוני משגע. בקיצור, תצמדו להוראות 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

שעועית ירוקה של אייל שני

מצרכים:
400-500 גרם שעועית ירוקה רגילה או שטוחה (טרייה)
לימון אחד מוצק
1 שן שום, קלופה
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח מלדון או כל מלח שיש לכם

אופן הכנה:
– אם לשעועית יש קצה של גבעול קוטמים אותו.
– בסיר רחב מחממים הרבה מים וממליחים עם כפית מלח. מביאים לרתיחה.
– רק כשהמים רותחים מכניסים את השעועית ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהיא רכה אבל יציבה. הזמן מאוד תלוי בטריות שלה. לפעמים 20 דקות לגמרי מספיקות ולפעמים צריך קצת יותר. פשוט תוציאו אחד ותטעמו.
– כשהשעועית מוכנה מכינים קערה עם 5-10 קוביות קרח וממלאים במים קרים. מעבירים לקערה עם המים הקרים מאוד את השעועית, ללא מי הבישול, וממתינים 3 דקות. מסננים היטב מכל המים.
– מגרדים, על החלק הדק בפומפייה או בעזרת מיקרופליין, מעל השעועית שן שום ואת קליפת הלימון.
– סוחטים חצי מהלימון ומוסיפים שמן זית ומלח. מערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר. אם רוצים לחמם אין בעיה לחמם במיקרו דקה.

שעועית ירוקה של אייל שני
שעועית ירוקה של אייל שני

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט אבל זה טעם אחר. אני מתה על השעועית שלהם ומכינה אותה מלא אבל פה ספציפית הטרייה תעשה עבודה טובה בהרבה. אם בכל זאת משתמשים בקפואה צריך לבשל אותה עד שהיא רכה וחמה, בערך 15 דקות ואז לסנון ולהמשיך עם התיבול של לימון, שמן זית, שום ומלח. אין צורך במקרה הזה להעביר לקערה עם קרח.

9 תגובות

  1. יעקובובו says:

    ממש מסובך היחצן של שני בפעולה אין לשני מושג בבישול ריק מתוכן

    1. נתנאל says:

      המתכון לא ממש נכון
      יש כמה טעויות במתכון
      משתמשים במלח אטלנטי
      הרבה גרידת לימון / ליים מעדיף ליים.
      חולטים אותו במים רותחים את השעועית כשש דקות בלבד
      בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת רוטב ואז מוסיפים את השעועית
      והסוד פשוט הוא הרוטב מוכן פר מנה

      1. דבי says:

        המתכון לא נכון!! צריך לבשל במים רותחים 12 דקות בדיוק ואז להומיא למי קרח!! 20 דקות יוצא מבושל מדיי ו 30 דקות לזרוק לפח!!!

  2. יעקובובו says:

    ממש מסובך היחצן של שני בפעולה אין לשני מושג בבישול ריק מתוכן
    עוד פעם אגיד עד שתפסיקו ליחצן

  3. אפרת says:

    כולה שעועית ירוקה שחררו דוב הנוכחי עובד על אנשים עם מוצר של שקל וחצי שנמכר אצלו ב 100 שקל

  4. יוכבד says:

    הפעם לצערי אני מסכימה. זה לא ברמה הרגילה של המתכונים שלך. כל מה שיש כאן, מעבר לטיפ להפסיק את החליטה בעזרת מי קרח (שאיל שני ממש לא המציא), זה קצת גרידת לימון על השעועית. נו באמת.
    והכי מוגזם זה שבסוף את מציעה אפשרות להשתמש בשעועית קפואה, שממילא נחלטה וקוררה כך שה”מתכון” מתייתר.
    מילא, יש בבלוג גם מתכונים טובים.

  5. חן says:

    20 – 30 דקות? בטוח?

    1. יאיר says:

      הי חן
      לדעתי יש פה טעות
      אחרי 20-30 דקות השעועית מאבדת את הקריספיות שלה נהיית שחורה, במתכון דל אייל שני מדברים על 3-6 דקות

  6. דובי says:

    20 – 30 דקות יצא לך מחית שעועית. אפילו חמש דקות מספיק. אפשר גם לאכול את השעועית חיה בלי בישול בכלל.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend