תבשיל קארי מאסאמן עם קרם קוקוס ושניצל טופו

Posted on

קארי הוא אהבה. אהבה מיוחדת ומרגשת שגיליתי בשנים האחרונות. וביחד עם האהבה לקארי הגיעה גם ההבנה שפנים רבות לו. שהוא יכול לשלב בתוכו פלפלים ירוקים או אדומים, תבלינים חמים כמו ציפורן וקינמון לצד תבלינים כמו כמון, כוסברה, ג’ינג’ר, שאלוט ולעיתים (לא תמיד) תמצאו במשחת הקארי גם עלי קארי.

מרכיבו ומרקמו של הקארי משתנים מאוד בין מדינה למדינה ולעיתים גם בין דתות ואיזורים כך למשל קארי מאסאמן, שהוא החביב עלי מבין כולם, מגיע מהתרבות המוסלמית ויש בו ניחוח עדין של קינמון והוא הכי פחות חריף מבין סוגי הקארי שיצא לי לטעום.

כך או כך, היום ניתן למצוא בכל סופר כמה וכמה סוגי משחות קארי שונות, ויש להבחין בינן לבין רטבי קארי שמגיעים בבקבוק ולרוב יהיו פחות עוצמתיים.

הפעם בחרתי להביא לכם מנה שנותנת המון כבוד לקארי ולהגיון מאחוריו. כזאת שיש בה קרם קוקוס שהוא השידוך האולטימטיבי בעיני לקארי בשל מתיקותו הטבעית שמאזנת את החריפות של הקארי והקרמיות שהופכת את הרוטב לעשיר ומופלא. בתוך התבשיל תמצאו גם תפוחי אדמה, גזר ובוטנים קראנצ’יים.

ולצד התבשיל הנהדר הזה מככב אורז לבן שסופג את כל הטעמים ושניצל טופו היסטרי שגם מי שאינו טבעוני יתאהב בו.

אגב, אני ממש ממליצה לכם לנסות להשיג קארי מאסאמן (מגיע בשקית או בקופסה) ונמכר במחלקות האסיאתיות בסופר. ואם לא מצאתם? אפשר להשתמש בכל משחת קארי אחרת.

את התבשיל של הקארי אפשר לחמם גם יום ויומיים אחרי ואת השניצל מחממים בטוסטר או בתנור כדי לשמור על הפריכות. צילום: טל סיון צפורין

תבשיל קארי מאסאמן עם שניצל טופו ואורז

מצרכים לקארי:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
1 כף משחת קארי מאסאמן (או קארי אדום/ירוק)
1 מיכל (400 מ”ל) קרם קוקוס
1 כוס מים רותחים
2 גזרים, קלופים
3 תפוחי אדמה, קלופים
1/2 כוס בוטנים, מומלחים
צרור עלי כוסברה – להגשה
אורז יסמין או בסמטי מוכן – להגשה

שניצל טופו:
1 קובייה (300 גרם) טופו קשה
3 כפות רוטב סויה איכותי
1 כף רוטב טריאקי
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף חמאת בוטנים – לא חובה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
4 כפות קורנפלור
1/4 כוס מים
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– קארי מאסאמן: חותכים את הבצל לקוביות קטנות ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות. פורסים את הגזר לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.
– מוסיפים קרם קוקוס ומים וממליחים. מבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
– מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר וחצי מהבוטנים ומבשלים ביחד עד שתפוחי האדמה רכים.
– סוגרים את האש, מוסיפים את יתרת הבוטנים ומפזרים כוסברה. מגישים חם עם אורז ושניצל טופו.
– שניצל טופו: פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
– בקערה רחבה שמים סויה, טריאקי, שמן שומשום, חמאת בוטנים, רוטב צ’ילי, קורנפלור ומים ומערבבים היטב עד שאין גושי קורנפלור. מוסיפים את פרוסות הטופו, מכסים במרינדה וסוגרים עם ניילון נצמד. מאפשרים לטופו לספוג את הטעמים במשך שעה בחוץ או עד יממה במקרר. ואם אין זמן? אפשר גם רבע שעה.
– בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם.
– מוציאים את הטופו מהמרינדה ומשם הישר לפירורי הלחם. אם יש חורים שפירורי הלחם לא ציפו אפשר לשים עליהם מעט מהמרידנה ושוב לצפות בפירורי לחם.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.

השניצל הקראנצ’י והתבשיל הרך משתלבים ביחד מדהים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אם לא מוצאים קארי מאסאמן אפשר להשתמש בכל משחת קארי אחרת.
– ניתן להוסיף לקארי, בשלב הוספת הירקות, גם קוביות גדולות של טופו ואז לא חייבים את השניצל טופו.
– ניתן להוסיף לפירורי הלחם גם 1/2 כוס שומשום.
– במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומות.

13 תגובות

  1. יעל says:

    אפשר להשתמש בתבלין קארי או חייבים משחה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. שימי קצת פחות ותטעמי ואם לא מספיק חריף אפשר לשים עוד קצת. פשוט התבלין כמו תמיד מגיע בחריפות אחידה ומאוד קשה לדעת כמה לשים ממנו. תמיד עדיף להתחיל עם כמות קטנה יותר ומקסימום להוסיף.

      1. יעל says:

        קניתי מחית קארי אדומה.שמתי כף כמו שכתבת והרוטב נראה בהיר מאוד יחסית לרוטב שבתמונה? הייתי צריכה לשים יותר?…

  2. יפעת says:

    מתה על קארי מסאמן, נשמע מהמם, תודה!
    באיזה שלב נכנסים גרגירי החומוס?

    1. רחלי קרוט says:

      טעות שלי עם החומוס 🙂 אבל זה אחלה רעיון דווקא – פשוט מסננים חומוס מקופסת שימורים ומוסיפים אותו בשלב הוספת תפוחי האדמה

  3. אלרגית says:

    אלטרנטיבות לבוטנים?
    תודה

  4. דנה says:

    אלטרנטיבות לצי’לי המתוק ולטריאקי בשניצל? מעוניינת להימנע מבישול עם הרטבים התעשייתיים האלו.. יודעת שאפשר להכין לבד טריאקי אבל חשבתי אולי אפשר להוסיף משהו אחר שייתן את המתיקות? מייפל/ סילאן /דבש?

    1. חן says:

      אני לא רחלי אבל סויה עם סילאן מ-100% תמרים יוצא ממש טעים 🙂

  5. מיצ says:

    יצא היסטרי!!
    הוספתי גרגרי חומוס מקופסא, ולצערי לא מצאתי משחת מסמאן אלא רק שקית של רוטב מוכן. הוספתי אותו ועל זה עוד קרם קוקוס וקצת קארי ירוק לחיזוק הטעם.
    יחז עם השניצל יצאה מנה מנחמת ופוטוגנית להפליא 🙂

  6. אביה says:

    כרגיל יצא מהמם!
    אוהבת את המתכונים שלך. תמיד יוצא כמו שמצפים 🙂
    תודה רבה רחלי!

  7. דניאל says:

    תודה על המתכון! השניצל יצליח גם עם טופו לא קשה? רגיל בטעם טבעי

  8. אילון says:

    הי, מה הכוונה בבוטנים מומלחים? קלויים מומלחים? ואם לא קלויים אז איך בדיוק ממליחים?

  9. עדי says:

    היי, במידה ומוסיפים קוביות טופו לתבשיל עצמו, צריך לתבל או לעשות משהו עם הטופו לפני או רק להוסיף לתבשיל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend