בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

מאת רחלי קרוט
תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

במשך שנים התרחקתי מתבשילי קארי. הם היו חריפים לי מדי ומאוד אינטנסיביים בטעמם גם כשהוסיפו להם המון קרם קוקוס שמתווסף כדי לאזן ולהביא איתו מתיקות. ואז, ממש במקרה, יצא לי לטעום קארי מאסמן והתאהבתי. לא בכל תבשילי הקארי אלא רק בו.

מדובר בעצם בקארי שהביאו איתם לתאילנד המוסלמים (מאסמן בתאילנדית זה מוסלמי) ולעומת תערובות ומשחות קארי אחרות כאן יש ניחוח קסום של תבלינים חמים ומתקתקים כמו קינמון, הל ואניס. חריפות הקארי המיוחד הזה נמוכה מזאת של סוגי הקארי האחרים כמו הקארי האדום או הירוק והוא פשוט נפלא ומשתדך מדהים עם קרם קוקוס שכאמור מאזן את החריפות.

משחת קארי מאסמן, בדומה למשחות הקארי האחרות, הוא חומר גלם נפלא במטבח שמאוד מקצר את זמן הבישול. הוא כבר מתובל באופן מדויק ובעקרון כל מה שצריך זה להוסיף לו קרם קוקוס וזהו. מתקבל רוטב אדיר שיכול לשמש לתבשילים מהירים ואפילו למרקים. לא צריך להוסיף שום תיבול בנוסף.

את משחת קארי מאסמן אפשר למצוא בסופרים רבים במחלקה האסיאתית וכמובן בשלל חנויות אסיאתיות ברחבי הארץ ואני ממש ממליצה לכם להכניס אותו למטבח ולקצור מחמאות רבות על תבשיל שלוקח כמה דקות בודדות להכין.

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

מצרכים:
3 כפות שמן
2 בצלים סגולים, קלופים
10 שיני שום
2 כפות משחת קארי מאסמן
500 מ"ל קרם קוקוס
½ כפית מלח
1 חתיכה דלעת (נמכר בסופרים באריזת ניילון)
1 חבילה טופו קשה
עלי כוסברה להגשה
* אופציונלי: ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לרבעים.
– בסיר סוטאז' רחב מטגנים את הבצלים והשום, עם שמן, במשך 10 דקות.
– מוסיפים משחת קארי, קרם קוקוס ומלח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה.
– חותכים את הדלעת והטופו לקוביות בגודל 3 ס"מ ומוסיפים לרוטב בסיר. אם רוצים להוסיף גרגירי חומוס זה הזמן.
– מבשלים עד שהדלעת רכה אבל לא מתפרק. זה לוקח בערך 20-30 דקות על אש נמוכה-בינונית.
– מגישים עם עלי כוסברה.

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

הערות ושדרוגים
– במידה ואין לכם משחת קארי מאסאמן (ממש ממליצה לרכוש) אפשר להשתמש במשחת קארי אחרת שיש לכם רק במקרה הזה תשימו כף אחד ולא 2 כפות.
– במקום דלעת אפשר לשים דלורית חתוכה לקוביות גדולות או 2 גזרים חתוכים גס.

אולי יעניין אותך

2 תגובות

לולי 22 באוקטובר 2025 - 0:52

היי תודה על המתכון!
האם את שיני השום את מוסיפה שלמות?

השב
נטע 23 באוקטובר 2025 - 6:56

היי, אני לא אוהבת קוקוס , במה אפשר להחליף את הקרם קוקוס?
תודה!

השב

השאר תגובה

Send this to a friend