בראוניז שוקולד עם הפתעה

Posted on
בראוניז שוקולד עם עוגיות

יש כאן מישהו שלא אוהב בראוניז? שלא הכין בראוניז? שלא יודע שזה הקינוח הכי טעים מצד אחד והכי קל להכנה מצד שני?

לפעמים מדהים אותי כמה עונג יכול לצאת ממצרכים שיש לרובנו בבית. שוקולד, חמאה, סוכר, ביצים וקמח. שכל מה שצריך כדי שהם יתאחדו לכדי בראוניז זה לערבב אותם.

הפעם גם החלטתי לשדרג אותם ולהוסיף עוגיות של Nature Valley שהתאהבתי בהן בשנייה הראשונה שטעמתי אותן. החלק התחתון פריך ומתפורר בפה בזכות שיבולת שועל, החלק העליון מפתיע עם חמאת בוטנים קרמית ועשירה (יש גם עם קרם שקדים) ובין לבין יש גם שוקולד.

אז נכון שהן נהדרות גם ככה לבד, אבל ביחד עם המרקם המתמוסס בפה של הבראוניז נוצר שילוב מדהים שיוצר הפתעה בכל ביס. גם מבחינת הטעמים וגם מבחינת המרקם. ועזבו זה – תראו כמה זה יפה!

בראוניז שוקולד עם עוגיות
עוד לפני שזה היה מוכן כבר חלמתי בראש איך זה יראה 🙂

בראוניז שוקולד עם הפתעה

מצרכים לתבנית 20X30:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה או 150 גרם שמן קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
110 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
4 חבילות חטיפי שיבולת שועל Nut Cream Nature Valley
3 כפות שוקולד צ’יפס – לא חובה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה או שמן קוקוס וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת לגמרי.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע ונעלם.
– משמנים היטב תבנית ומניחים בתחתית נייר אפייה. מעבירים את בלילת הבראוניז לתבנית ומניחים מעל את עוגיות השיבולת שועל (ניתן לשים אותן שלמות או חתוכות לחצי כמו בתמונה. מפזרים מסביב שוקולד צ’יפס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים אבל רכים באמצע.
– מעבירים למקרר לשעתיים לפחות ואז חותכים לקוביות ומגישים.

בראוניז שוקולד עם עוגיות
ככה זה נראה בפנים. שילוב מושלם בין מרקמים וטעמים

הערות ושדרוגים
– הבראוניז טעימים יותר אחרי כמה דקות מחוץ למקרר.
– אפשר לפזר מעל ממתקי שוקולד נוספים שאוהבים כמו עדשים צבעוניות למשל.
– רוצים לשדרג? מוסיפים בוטנים קצוצים, אגוזי מלך או פקאנים, שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– אל תדאגו אם הבראוניז יוצאים רכים באמצע, כל עוד הצדדים יציבים. אחרי הקירור החמאה/שמן הקוקוס מתייצבים ואז הבראוניז יציבים ועשירים.

בראוניז שוקולד עם עוגיות
איך אני אוהבת בראוניז!

3 תגובות

  1. ori says:

    המתכונים שלך בדרך כלל מצוינים
    אבל התוצאה כאן היא לא בראוניז- היא עוגת שוקולד
    אף בראוניז לא אמור להאפות 30 דקות, הכל התייבש

    1. רחלי קרוט says:

      מדובר בתבנית יותר גדולה ובכמות יותר גדולה מהמתכון הרגיל ולכן זמן האפייה ארוך יותר. אם היא יצאה לך עוגתית אפשר כמובן להוריד את זמן האפייה או להנמיך את חום התנור שאולי היה גבוה מדי.

  2. שירן says:

    מה גודל התבנית ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend