כדורי לאבנה ביתיים שמכינים ממצרך אחד!

Posted on
כדורי לאבנה ביתיים

מצרך אחד בלבד ויש לכם כדורי לאבנה פשוט מדהימים. עשירים, עם חמיצות עדינה וטעם שנע בין שמנת ללאבנה. שימו לב – כדי לקבל לאבנה חמצמצה יותר אפשר להוסיף ליוגורט מיץ לימון. אני מעדיפה ללא לימון אבל כן מעט מלח.

כדורי לאבנה ביתיים
ככה זה נראה אחרי לילה שבו היוגורט הגיר את הנוזלים מבעד לבד. תראו כמה היוגורט הפך קרמי ויציב. חלום!
כדורי לאבנה ביתיים
אפשר להכין את הלאבנה במרקם רך או קצת יותר יציב ואז אפשר לגלגל לכדורים ולעטוף אותם בזעתר, פפריקה, סומאק או שומשום. את הכדורים שומרים בתוך שמן זית במקרר.

כדורי לאבנה שהם פלא

מצרכים ל-17 כדורי לאבנה מפנקים:
1 ו-1/2 ליטר יוגורט בקר או עיזים (בטעם טבעי)
1/2 כפית מלח – לא חובה
2 כפות מיץ לימון – לא חובה

אופן הכנה:
– מניחים קערה על השיש ומעליה מסננת. בתוך המסננת מניחים בד חיתול (טטרה) או מגבת מטבח דקה שנוזלים יכולים לעבור דרכה. חשוב ממש שתהיה דקה ולא מגבת עבה והכי טוב בד חיתול נקי.
– שופכים את היוגורט לתוך בד החיתוך שנמצא בתוך המסננת. אם רוצים להוסיף מלח ולימון מוסיפים כעת ומערבבים בעדינות לתוך היוגורט. אני אוהבת לשים מלח אבל לא לימון כי אני מעדיפה לאבנה עם חמצמצות עדינה ולא חזקה.
– מרימים את קצוות הבד כלפי מעלה וקושרים את השק שנוצר מעל הכיור. אני אוהבת לקשור אותו לברז או לארון מעל הכיור (אפשר לקשור עם הבד עצמו או בעזרת גומייה לשיער).
– מאפשרים לנוזלים לצאת החוצה במשך 8 שעות או במשך יממה. ככל שהיוגורט יגיר נוזלים כך הוא יהיה מוצק יותר. אתם כמובן יכולים לפתוח מדי פעם את בד החיתוך לוודא מה המרקם ולהחליט אם אתם רוצים יותר מוצק כדי לגלגל כדורים או יותר רך כמו ממרח. בימים ממש חמים מומלץ לסגור את הבד מעל היוגורט ולהניח את הקערה עם המסננת והיוגורט במקרר כדי להגיר את הנוזלים. חשוב להוציא את הנוזלים מתחתית הקערה כדי שלא ירטיבו את תחתית הבד.
– במידה והכנתם לאבנה מוצקה (מ-8 שעות ואילך) ניתן לגלגל את הגבינה לכדורים ולגלגל בתוך זעתר או פפריקה מתוקה.
– את כדורי הלאבנה שומרים במקרר בצנצנת עם שמן זית עד כיסוי. אם הכנתם ממרח אפשר לשמור בקופסה במקרר ללא שמן זית.

כדורי לאבנה ביתיים
אי אפשר לתאר כמה טעים זה יוצא. אני ממש מפצירה בכם להכין את זה ולספר לי איך יצא.

הערות ושדרוגים
– ללאבנה רכה (ממרח) מגירים את הנוזלים במשך 8 שעות. ללאבנה יציבה יותר שאפשר לגלגל לכדורים מגירים את הנוזלים במשך 12 שעות ואילך (עד 24 שעות). ככל שתתנו לנוזלים לצאת החוצה יותר ככה יצא תצא לכם לאבנה עשירה וקרמית יותר.
– שימו לב שאחוזי השומן של היוגורט משפיעים פה כמובן על הטעם והמרקם. אני השתמשתי ביוגורט 3% אבל אפשר עם כל אחוז שומן.
– אם לא שמים לימון תצא לכם לאבנה עם חמיצות עדינה שזה חלום בעיני.
– רוצים להפוך את הלאבנה לעשירה ופחות חמצמצה? מוסיפים לבד החיתול עם היוגורט 1-2 מיכלי שמנת חמוצה.
– אפשר לגלגל את הלאבנה בזעתר עם שומשום, פפריקה מתוקה או חריפה, סומאק ואפשר גם שומשום קלוי (לחם או שחור).
– הלאבנה נשמרת במקרר, בתוך שמן זית, במשך שבועות אם לא תכניסו פנימה סכין מלוכלכת.
– אם הבית שלכם יחסית נעים ולא רותח מחום אין בעיה להניח לבד עם היוגורט להגיר נוזלים בחוץ ולא במקרר. אחרי שהלאבנה מוכנה שומרים כמובן במקרר.

3 תגובות

  1. אמירה says:

    כדורי לאבנה שעשויה מיוגורט דל שומן מתפרקים אם שמים אתם בתוך צנצנת שמן. אחוזי השומן חייבים להיות גבוהים מאוד כדי שלא תתפרק. לכן עדיף לערבב עם שמנת חמוצה שהיא עם אחוזי שומן גבוהים (לפחות 17%) לפני שמתחילים את תהליך סינון הנוזלים.

  2. טליה says:

    יצא טעיםם ממש
    תודה רבה!!

  3. אחינעם says:

    אפשרי להכין עם יוגורט מחלב פרה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend