סנדביץ’ שישי – הגרסה החלבית

Posted on

אחד הטרנדים הגדולים של השנה האחרונה, שכבר היה כאן שנים אבל עשה קאמבק, הוא סנדביץ’ שישי. אותו סנדביץ’ שטומן בתוכו שניצל, חצילים, מטבוחה, פלפלים חריפים ומה לא.

ארוחה שנולדה מתוך הצורך לאכול צהריים בשישי אבל ההכנות הן כבר לארוחת שישי בערב. מה עושים? שמים בתוך לחמניות של חלה קצת מהסירים והנה יש ארוחה. כזאת שאפילו לא צריך ללכלך צלחת כשאוכלים.

את המושג סנדביץ’ שישי גיליתי דרך יונית צוקרמן, שבכל שישי מפרסמת בסטורי שלה את הסנדביץ’ חלה שהיא מכינה – עם שניצל וחצילים, וכל תמונה שלה עושה לי חשק לרוץ אליה הביתה ולגנוב ביס.

מטגנים את החצילים עד הזהבה

אז הפעם החלטתי להביא לכם גרסה קצת אחרת לסנדביץ’ הזה. כזאת שכיף לאכול בשישי בצהריים או בכל ארוחת ערב באמצע השבוע. ומה שהכי כיף, שאת כל את המרכיבים של הסנדביץ’ אפשר לאכול גם בנפרד או להרכיב אותו קצת שונה.

תמצאו בו סלט ביצים מושלם שמתאים לכל כריך, חצילים מטוגנים בציפוי זהוב, גבינת גאודה נהדרת של COLLECTION, שאני מאוהבת בעומק הטעמים שלה, וכבר סיפרתי לכם עליה בעבר והנה היא מככבת שוב (גילוי נאות: אני עובדת איתם), ממרח עגבניות מיובשות שאפשר לרכוש או להכין בבית וקצת עגבניות טריות שמוסיפות רעננות.

מכינים הכל ועכשיו נשאר רק להרכיב

וטיפ קטן – הרכיבו את הסנדביץ’ כשהחצילים חמים. אמאל’ה איזה ביס חלום.

ויש גם סרטון!

תראו איך זה נראה בפנים!

סנדביץ’ שישי – הגרסה החלבית

בין 4-5 סנדביצ’ים

מצרכים לסלט ביצים:
4 ביצים קשות, קלופות
3-4 כפות מיונז איכותי
1/2 כפית חרדל גרגירים
1/2 כפית חרדל דיז’ון חלק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
4 ענפי בצל ירוק או 1/3 צרור עירית

מצרכים לחצילים מטוגנים:
1 חציל יפה וקל
1 כפית מלח
1 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
שמן לטיגון (כל שמן שאתם אוהבים – אני מטגנת בשמן זית)

מצרכים להרכבת הסנדביץ’:
ממרח עגבניות מיובשות או עגבנית מיובשות שטוחנים לממרח
5-6 עגבניות שרי או 2 רגילות
חופן עלי פטרוזיליה
1/2 חבילה גבינת גאודה COLLECTION
1/2 חלה או לחם שאוהבים או 5 לחמניות חלה

אופן הכנה:
– סלט ביצים: מגרדים את הביצים על החלק העבה בפומפייה או חותכים לקוביות.
– קוצצים את הבצל או העירית לטבעות דקות. חשוב שתהיינה דקות כדי שלא לקבל ביס עם חתיכה גדולה מדי של בצל.
– מערבבים את כל מצרכי הסלט ביצים וטועמים. במידה וצריך מוסיפים עוד מלח או מיונז. שומרים במקרר עד להגשה.
– חצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים על נייר סופג. ממליחים כל פרוסת חציל ומניחים לחצילים להגיר נוזלים במשך 30 דקות.
– לאחר 30 דקות מנגבים אותם היטב עם נייר סופג חדש.
– בקערה רחבה שמים קמח וקורנפלור ומצפים כל פרוסת חציל.
– מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
– פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
– מרכיבים: מורחים ממרח עגבניות מיובשות, בנדיבות, על פרוסת חלה ומעליה מניחים גבינת גאודה.
– מורחים סלט ביצים ומניחים מעל חצילים מטוגנים, פרוסות עגבנייה ועלי פטרוזיליה.
– סוגרים עם פרוסת חלה נוספת וזוללים.

הערות ושדרוגים
– במקום ממרח עגבניות מיובשות אפשר לשים פסטו או מטבוחה.
– במקום לטגן את החצילים אפשר לאפות אותם בתנור (עם הציפוי של הקמח) רק להתיז על נייר האפייה ומעל החצילים ספריי שמן.
– המתכון בשיתוף תנובה.

9 תגובות

  1. Y says:

    יודעת שאף אחד מאיתנו לא חסין כלפי רוע, לא משנה כמה הוא מנוסה ובקיא ברשת ובנפתוליה.
    תתעלמי.
    מרמור טהור שבמקרה יצא עלייך.
    רוב הסיכויים שזו מישהי שבעצמה נלחמת בעצמה ובבעיות שלה, יש לה עוד דרך ארוכה לאהבה עצמית, את במקרה נקרית בדרכה.
    תתעלמי.
    תמשיכי לעשות לנו טוב, טעים ונעים בנעימות שלך ובמתכונים שלך.
    שכל השאר ישארו להתפלש ברגשות המתוסבכים שלהם.

    אגיד זאת שוב – דפדפי אותה.

    יום מעולה ומקסים – רצה בסופ”ש להכין לנו הכריך המגרה הזה ולהשמין מנחת.

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      את מקסימה וריגשת אותי מאוד <3

  2. מירי says:

    רחלי יקרה
    גם אני שומרת משקל כל כך אוהבת לראות כאלו סנדביצים אפילו רק בתמונות
    וגם לאכול מדי פעם… זה בריא לנשמה
    ואת תמיד עושה טוב לנשמה
    אין כמוך!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! כיף לשמוע <3

  3. אילנית says:

    סנדוויץ עסיסי!
    אני אוהבת את השילוב של חצילים וגבינות, הוא מדהים!
    והתמונות שלך זה אליפות!

    אגב, אם איזה עדשה את מצלמת?
    מעניין אותי התחום…

    1. רחלי קרוט says:

      גם אני ממש אוהבת את השילוב, למרות שעד לפני שנתיים בערך בכלל לא אכלתי חצילים 🙂

      כרגע עם 24-70 שהיא באמת אדירה.

  4. תהילה says:

    ואוווווווווווווו נראה טובבבבבבבבבבבבבב
    רצה לנסות, למרות שלא שישי עכשיו…

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. ממש שמחה שאהבת.

  5. אלה says:

    האם אפשר להכין את הסלט ביצים יום מראש והוא עדיין יהיה טוב וטעים?

    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend