עוגת שבלולי רוגעלך בצורת מגן דוד

Posted on
עוגת שבלולי רוגעלך בצורת מגן דוד

גרסה דומה אבל שונה לעוגת רוגלך הכה אהובה. קצת פחות מושחתת מאחותה הגדולה אבל לא פחות טעימה. אתם יכולים להכין אותה בצורת מגן דוד או בכל צורה שתרצו. אפשר גם להניח את כל השבלולים בתבנית עגולה ותיווצר לכם עוגת רוגלך מבולגנת מהממת.

עוגת שבלולי רוגעלך בצורת מגן דוד
עוגת שבלולי רוגעלך בצורת מגן דוד

עוגת שבלולי רוגעלך בצורת מגן דוד

מצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
3/4 מיכל (200 מ”ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי ולציפוי:
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום בהיר או כהה או לבן
150 גרם חמאה מומסת (אבל לא רותחת)
5 כפות גדושות קקאו
1 ביצה טרופה – להברשה לפני התנור

לסירופ סוכר:
1/2 כוס ­(100 גרם) סוכר לבן
2/3 כוס מים

אופן הכנה:
– להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק חלק לגמרי. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר במשך 6 עד 24 שעות.
– להכנת המילוי: מערבבים יחד את כל מצרכי המילוי (פרט לביצה). המרקם צריך להיות כמו של ממרח נעים ולא נוזלי. אם הוא נוזלי מדי שמים במקרר ל-10 דקות ואם הוא קשה (למשל אחרי מקרר) מניחים לא להתרכך בטמפרטורת החדר. הכי חשוב שיהיה במרקם שאפשר למרוח.
– מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי ½ ס”מ. מורחים מעל את המילוי בשכבה אחידה.
– מקפלים צד אחד של הבצק על הצד השני, כמו ספר, ומרדדים שוב את הבצק למלבן דק כך שהמילוי נעשה שקוף ורואים אותו דרך הבצק. אני אוהבת לעשות את הפעולה הזאת בפעמיים. לרדד חצי בצק עם חצי מהמילוי ואז את החצי השני עם החצי השני של המילוי. אבל 2 האופציות טובות.
– מגלגלים את הבצק המלבני לרולדה ועוצרים אחרי 3-4 גלגולים כדי שהרולדה לא תהיה עבה מדי. חותכים וממשיכים שוב לגלגל לעוד רולדה. ככה עם כל הבצק. לא קריטי כמה רולדות נוצרו לכם כל עוד הרולדות לא עבות מדי אלא יש בהן 3-4 גלגולים.
– חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2-3 ס”מ.
– מציירים מגן דוד על נייר אפייה ומניחים את הנייר על תבנית תנור כשהצד של העפרון כלפי מטה כדי שהאוכל לא יגע בעפרון.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מניחים את שבלולי העוגה על קווי המתאר של מגן הדוד וממלאים גם בפנים. מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות בטמפרטורת החדר.
– מברישים את העוגה בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מכינים סירופ – ממיסים את הסוכר והמים בסיר עד שהסוכר נמס לגמרי.
– מזלפים את כל הסירופ על העוגה ומצננים.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend