שבלולי שמרים במילוי בלונדי עם אוכמניות ופיסטוקים

Posted on

אחד השילובים המדהימים שיצא לי להכין ולטעום – ממרח בלונדי (שוקולד לבן קרמל) ביחד עם אוכמניות עסיסיות וקצת חמצמצות ופיסטוקים קראנצ’יים מעל. והבצק? אתם לא תפסיקו להכין אותו לכל עוגת שמרים.

שבלולי שמרים במילוי בלונדי ואוכמניות
שבלולי שמרים במילוי בלונדי ואוכמניות

עוגת שמרים במילוי ממרח בלונדי עם אוכמניות ופיסטוקים

מצרכים לבצק (ל-2 עוגות בקוטר 24):
500 גרם קמח לבן
10 גרם (כפית) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
240 מ”ל (1 כוס) חלב או מים או גביע שמנת חמוצה או שמנת לבישול/מתוקה
1 ביצה L
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למילוי (ל-2 עוגות):
200 גרם (2 טבלאות) שוקולד בלונדי קרמל עלית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 סלסלות קטנות של אוכמניות – אפשר קפואות (תחליפים למטה)
1/2 כוס פיסטוקים

לסירופ סוכר ולהברשה:
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
2/3 כוס מים
1 ביצה טרופה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. לשים על מהירות איטית במשך 10 דקות.
– מוסיפים את החמאה ולשים במשך 10 דקות נוספות או עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר למשך הלילה (מ-5 שעות ועד יומיים).
– בינתיים מכינים את הממרח – שוברים את קוביות השוקולד לתוך קערה בינונית שמתאימה למיקרו. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מניחים בצד, מכוסה, עד שהבצק מוכן.
– בשלב הזה, כשמרדדים את הבצק, חשוב שהממרח יהיה במרקם נוח למריחה. אם הוא קשה מדי אפשר טיפה לרכך אותו במיקרו ואם הוא רך מדי מכניסים למקרר לכמה דקות.
– חותכים את האוכמניות לחצאים (אם זה קפוא אין צורך).
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים במשקלם ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מורחים על כל בצק מחצית מהממרח.
– מפזרים על כל בצק מחצית מהאוכמניות ומגלגלים לרולדה הדוקה מהחלק הרחב כלפי פנים.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 3-4 ס”מ.
– מניחים נייר אפייה בתוך תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ואפשר גם לאפות בתוך תבניות אינגליש או מלבניות.
– מניחים את שבלולי השמרים, כשהצד החתוך כלפי מעלה, בתוך התבניות עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול אחד לשני. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה.
– מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות או עד הזהבה יפה.
– מכינים את הסירופ: בסיר קטן ממיסים ביחד סוכר ומים. כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ בנדיבות.
– קוצצים דק את הפיסטוקים ומפזרים מעל.

שבלולי שמרים במילוי בלונדי ואוכמניות
שבלולי שמרים במילוי בלונדי ואוכמניות

הערות ושדרוגים
– במקום אוכמניות טריות אפשר להשתמש באוכמניות קפואות או פטל או תותים ואפשר גם בלי פרי בכלל רק ממרח בלונדי ופיסטוקים.
– במקום בלונדי אפשר לשים שוקולד פרה מריר או חלב בכמות זהה.
– במקום הפרי אפשר לפזר קוקוס קלוי – יצא היסטרי.
– המתכון בשיתוף עלית.

  • לשתף זה כיף

3 תגובות

  1. אילונה says:

    שלום רחלי.
    המתכון נקרה מדהים, הולכת למסות בסופ”ש:)
    אבל השאלה שרציתי לשאול – מאיפה התבנית היפיפיה????

  2. מירב says:

    היי נראה מעולה! הכנתי והבצק לא כל כך תפח לי.. זו אמורה להיות תפיחה משמעותית או יותר פנימית?
    שמתי לילה במקרר

  3. Chaya says:

    אפשר דובדבנים במקום אוכמניות? (טריים)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend