טראפלס שוקולד וליקר דובדבנים

Posted on

3 מצרכים, 5 דקות הכנה ויש לכם טראפלס שוקולד מושלמים, מושחתים ומלאים בליקר דובדבנים, שיגנבו את ההצגה בכל ארוחה.

ומה שהכי נהדר בהם, שאפשר להכין אותם מראש, לשמור במקרר ולחטוף אחד כשמתחשק משהו מתוק או לארוז בקופסה קטנה ולהביא לאנשים שאוהבים.

ואפשר גם לקשט איתם עוגה, להכניס לתוך עוגת שוקולד בחושה (חכו שתגלו את שבילי השוקולד בחיתוך) או להניח מעל מוס שוקולד שמזלפים לכוסות.

אז למה אתם מחכים, המסה קצרה במיקרו, קירור במקרר ושמיכת קקאו נעימה ויש לכם קינוח מושלם.

טראפלס שוקולד וליקר דובדבנים

מצרכים (60-80 טראפלס תלוי בגודל):
400 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
6-7 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאתם אוהבים (אפשר גם טיפה יותר)

לציפוי:
קקאו איכותי
או
אגוזים שאוהבים, קלויים וקצוצים דק

אופן הכנה:
– בקערה שמתאימה למיקרו מניחים את השוקולד ושופכים מעליו את השמנת. מחממים במיקרו, בפולסים של 40 שניות, ומערבבים בין חימום אחד לשני עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים ליקר דובדבנים ומערבבים היטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף למשך הלילה.
– עם כפית קטנה מוציאים מהגאנש שהתייצב ומגלגלים לכדורים. מעבירים לצלחת עם קקאו ומצפים היטב.
– שומרים במקרר בקופסה אטומה.

טראפלס שוקולד וליקר דובדבנים
עינוגים קטנים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לטראפלס דובדבני אמרנה קצוצים דק ובכלל, להמיר את הליקר במיץ של דובדבני האמרנה (או חצי ליקר חצי נוזל דובדבני אמרנה).
– במקום לצפות בקקאו אפשר לקלות כל אגוז שאוהבים, מפקאנים ועד אגוזי מלך ופיסטוקים, לקצוץ דק ולצפות את הטראפלס עם שברי האגוזים.
– במקום ליקר דובדבנים אפשר להשתמש בוויסקי.
– אם תטעמו את גנאש השוקולד כשהוא עדיין מומס לא בהכרח תרגישו טעם דומיננטי של ליקר, הטעם מגיע אחרי הקירור והוא יחסית חזק כאן, אבל לא מאוד.
– הגנאש הזה מעולה גם לציפוי עוגות וקאפקייקס, פשוט מוציאים אותו מהמקרר רבע שעה לפני שרוצים למרוח, כדי שהמרקם יהיה רך יותר, ומורחים על העוגה. אם רוצים, אפשר פשוט להשתמש בו כשהוא עדיין נוזלי (הכי נוח בצורה הזו לצפות קאפקייקס למשל).

9 תגובות

  1. נטלי says:

    נראה פשוט מושלם!

  2. אלעד says:

    נראה מעולה,אנסה עם ליקר קפה או אספרסו קצר

    1. רחלי קרוט says:

      מהמם, זה בטוח יצא נהדר עם קפה למרות שמעולם לא שתיתי או טעמתי קפה :)) אבל אל תגלה

  3. רינת כהן says:

    אם רוצים פרווה את הטרפלים לארוחת חג? להחליף בשמנת ריץ’ או בקרם קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      קרם קוקוס יעבוד כאן נהדר

  4. אלינור says:

    אם משתמשים בויסקי, כמה לשים שלא יהיה חריף מדי?

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 5 כפות. אפשר גם טיפל’ה יותר

  5. מיכל says:

    כמה זמן נשמר במקרר? והאם ניתן להקפיא כדי לשמור ליותר זמן?

  6. סיגל says:

    הי
    אפשר לשים אייריש קרים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend