מעל 7 מיליון צפיות! איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים (ללא מכונת גלידה)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 הצבעות, ממוצע: 3.90 מתוך 5)
Loading...

כבר למעלה משנה שאני צופה באדיקות (או במילה אחרת – מכורה) בסרטונים של ג'מה סטפורד, מתכונאית ואושיית רשת מדהימה שמפרסמת המון רעיונות ומתכונים באמצעות סרטונים קצרים ביו-טיוב. באחד מאותם מתכונים, שעלה לאוויר לפני שנתיים, הדגימה ג'מה איך מכינים גלידה ביתית, ללא מכונה, מ-2 מצרכים בלבד וגם הציגה 6 טעמים שאפשר להכין עם הבסיס הזה – גלידת מנגו, גלידת עוגת גבינה ותותים, גלידת וניל עם שברי אוראו, גלידה משובצת בחלת דבש, גלידת סוכריות קונפטי וגלידת קשת בענן.

מאז הפך הספק מתכון ספק רעיון שפרסמה ג'מה לאחד הסרטונים הנצפים ביותר ברשת כשרבים מוסיפים למתכון הבסיסי שלה שלל תוספות והופכים אותו לטעים במיוחד.

צפו: איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים ללא מכונת גלידה

ואגב, חודש אחר כך, ובעקבות ההצלחה המסחררת של הסרטון הראשון, פרסמה ג'מה עוד 6 רעיונות לגלידות שאפשר להכין על אותו בסיס.
תוכלו לצפות בסרטון שלה כאן:

אז איך מכינים? קודם כל, ממליצה לכם להכנס למתכון הכתוב של ג'מה, תוכלו למצוא שם, פרט למתכון, גם תוויות להדפסה שניתן להדביק על קופסאות הגלידה שתכינו. וחוץ מזה, ממש תענוג לשוטט בבלוג שלה גם בלי קשר לגלידה. שנית, למי מכם שמעדיף את המתכון בעברית, אני מצרפת את התרגום שלו, הקרדיט, כמובן, שייך לג'מה ואתם מוזמנים לקחת את הרעיון הבסיסי שלה ולשחק עם התוספות. ואל תשכחו לספר לי בתגובות איך יצא.

גלידה ביתית מ-2 מצרכים ללא מכונה

מצרכים:
1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז, קר מהמקרר
2 כוסות (450 מ"ל) שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד
כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)

אופן הכנה:
– שופכים את השמנת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות בינונית עד שנוצרת קצפת רכה.
– עוצרים את המיקסר, מוסיפים חלב מרוכז (ותמצית וניל אם רוצים) וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת יציבה. ו-זהו!
– עכשיו נשאר לכם להוסיף את התוספות שאתם אוהבים: עוגיות אוראו שבורות, מרשמלו, שברי עוגיות שוקולד, מחית מנגו (1/4 כוס מחית פרי לכמות המצרכים הספציפית הזו), ריבת חלב. פשוט תשחקו.
– מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקפיא לפחות 6 שעות לפני שזוללים.

צילום תמונה ראשית: מתוך סרטון הוידאו של ג'מה סטפורד ביו-טיוב

  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. עדי says:

    היי רחלי
    מה הכוונה לחלב מרוכז?

    1. רחלי קרוט says:

      זה שנמכר בקופסת שימורים וכתוב עליו חלב מרוכז וממותק. תכתבי חלב מרוכז בגוגל יש שם מלא תמונות (אני קונה את זה של וילי פוד אבל באמת לא קריטי החברה).

  2. אוסנת says:

    תודה על מתכון מקסים…האם את החלב מוסיפים ומקציפים או רק מקפלים

  3. אוסנת says:

    אנא עזרתך (שוב….) יצא טעים ברמות על! אבל הגלידה ממש נמסה מהר כאשר מחוץ למקפיא, האם יש דרך לשנות את המתכון כך שתחזיק יותר מעמד בחוץ?

  4. שלומית says:

    היי!
    ראיתי שבאחד המתכונים ג'מה הוסיפה מאצ'ה למתכון, את חושבת שזה יעבוד גם עם אבקת צ'אי מסאלה שהבאתי מהודו? או שאולי כדאי להכין ממנה תה ואותו להוסיף?

  5. הדר says:

    היי רחלי,
    איך אפשר לאזן קצת את המתיקות?

    1. הילה says:

      עכשי הכנתי עם פירות יער בתקווה שהחמיצות שלהן תעדן את המתיקות 🙂

  6. ספיר says:

    היי,
    לכמה מנות הכמות הזו מספיקה?

  7. מלי says:

    היי רחלי מתכון פצצה!!!!! ובקשר לבלוגרית צודקת לחלוטין התמכרתי גם אני! הכנתי את המתכון הבסיסי הבנות שלי אהבו מאד רק שלטעמי הוא מתוק למות!!! יש אפשרות לעשות משהו????

  8. אסתי says:

    אפשר לדעתי להוסיף גבינה 5 אחוז במקום חלב מרוכז.. זה מה שיאזן את המתיקות.. כך אני מכינה במגש חד פעמי גלידת קסטה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend