ביצת הפתעה הפנתר הורוד

Posted on

כבר סיפרתי לכם פעם כמה אני מאוהבת בתבניות האלה שבזכותם כל קצפת הכי פשוטה, או במקרה שלנו – מוס פטל, הופכת ליצירת אמנות.

אל זה תוסיפו את האהבה שלי לורוד ואת הפרי הכי טעים בעולם – פטל, והנה לכם קינוח משגע והכי קל להכנה. כזה שאף אחד לא יאמין שלקח לכם כמה דקות להכין.

אם אין לכם פטל, אפשר להשתמש גם בתותים או באוכמניות.

ביצת הפתעה הפנתר הורוד עם מוס פטל

מצרכים למוס פטל:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
קופסה קטנה פטל טרי (250 גרם) או 1/2 קופסה פטל קפוא
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס חלב

טראפלס שוקולד לבן:
70 גרם שוקולד לבן
50 מ”ל שמנת מתוקה 38%

לעיטור ותחתית:
20 תותים קטנים או פטל טרי
10 עוגיות חמאה קנויות

אופן הכנה:
– ממיסים במיקרו, בקערה קטנה, שוקולד לבן ו-120 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
– בסיר קטן מרתיחים את החלב ומוסיפים את הפטל. מבשלים במשך 7-10 דקות על אש נמוכה עד שהפטל רך לגמרי. טוחנים בבלנדר או עם בלנדר סטיק ומסננים מגרעינים הפטל. שומרים את מחית הפטל שנוצרה בצד.
– מניחים בקערת מיקסר, עם וו הקצפה, את השוקולד המומס שהתקרר, מוסיפים את יתרת השמנת (130 מ”ל) , אבקת סוכר ומחית פטל ומקציפים במשך 2-4 דקות עד שנוצר מוס יציב.
– טראפלס שוקולד לבן: בקערה קטנה ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. מניחים בצד.
– מרכיבים: מפוררים עוגיית חמאה ומניחים בתחתית כל ביצה. מזלפים מעל מוס פטל עד ל-3/4 גובה.
– מכסים את המוס בשוקולד המומס עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.
– חותכים תותים לחצאים ומניחים מעל שכבת השוקולד.

הערות חשובות:
– המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
– את התבניות של הביצים ניתן לקנות ממש כאן בעלי אקספרס. אפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
– שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.

12 תגובות

  1. עדי says:

    היי, כמה גרם זה חצי קופסת פטל קפוא? תודה!

  2. חני says:

    היי, מצטרפת לשאלה למעלה.
    כמה גרם/כוסות של פטל קפוא?

    1. רחלי קרוט says:

      אוי צודקת, אני אתקן גם במתכון – 250 גרם.

  3. יהודית says:

    היי:)
    האם ניתן להכין לפני ולשמור בהקפאה? כמה זמן אם כן?

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי לא יעבור טוב הקפאה, אבל אפשר להכין ולשמור במקרר גם שבוע

  4. מורן says:

    היי, מה הכוונה להקציף עד שנוצר מוס יציב? להקציף 80אחוז?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  5. נופר says:

    היי מאיפה ניתן לקנות כוסות הגשה כאלה?

  6. דניאל says:

    היי,
    אפשר עם תותים במקום פטל?

  7. אביבית says:

    היי רחלי,
    תודה רבה על המתכונים המהממים הולכת לנסות לבת מצוה של הגדולה שלי
    האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה?

  8. ענת says:

    הי, נראה מצוין! אפשר להכין עם תותים במקום עם פטל?

  9. מירב says:

    הי רחלי
    הכנתי ביצת הפנתר הורוד – הפתעה מתוקה וטעימה במיוחד . תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend