דלעת ערמונים במילוי בורגול, צנוברים, עשבי תיבול ועוד הפתעות

Posted on

בדלעת ערמונים התאהבתי כבר לפני כמה שנים ועד היום אני כל כך אוהבת להכיר אותה לאנשים שטרם טעמו אותה. להראות להם כמה היא טעימה אבל גם כמה קל להכין אותה.

אפשר למשל לחתוך אותה לפרוסות, להניח על תבנית תנור עם נייר אפייה ולזלף מעל מעט שמן זית, מייפל וקצת מלח ולתנור על 190 מעלות. 20-30 דקות ותקבלו מנה משגעת בשנייה וחצי.

ולמלא אותה? בכלל חלום.

כמה פשוט ככה חגיגי. צילום: טל סיון צפורין

הטעם שלה, שהוא קצת מתקתק וקצת אדמתי ומזכיר ערמונים, משתלב מעולה כמעט עם כל דבר שתשימו בפנים. ממילויים שמבוססים על קטניות ועד מילוי בשר או עוף ואפילו ירקות קצוצים שנכנסים לאפייה.

לא רק שמתקבל מראה יפהפה של פרח ממולא, והשמילוי נשמר ולא מתייבש כי הדלעת מגנה עליו ומאפשרת לאדים שכלואים בפנים לרכך את הפנים, אלא שבכל ביס תקבלו גם את המילוי וגם את הדלעת. היש טוב מזה?

שום דבר לא מבושל לפני. פשוט מערבבים, ממלאים ולתנור. צילום: טל סיון צפורין

הפעם, ברוח החג והארוחות המשפחתיות, בחרתי להכין לכם דלעת ערמונים במילוי בורגול עבה עם מלא הפתעות. קראנצ’יות ורכות, מתקתקות ופיקנטיות. יש כאן צנוברים ופיסטוקים, עשבי תיבול שממש נמסים לתוך המילוי, קצת צ’לי בשביל הקיק וגם עדשים כתומות שהן לא רק בריאות ממש אלא גם משביעות והופכות את המנה הזאת לא רק לתוספת אלא ממש לארוחה שאפשר להגיש גם ככה. בטח אם יש לכם צמחוניים או טבעוניים במשפחה.

מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה. שנה של חמלה ורוגע. שנה של סבלנות ושל הבנה מה באמת חשוב.

אל תגלו שאת יצירת האמנות הזאת לוקח 5 דקות להכין. צילום: טל סיון צפורין

אל תפספסו:
– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

ביס שיש בו גם מילוי ומלא תוספות וגם דלעת רכה ומתקתקה. צילום: טל סיון צפורין

דלעת ערמונים במילוי בורגול, צנוברים והפתעות

מצרכים:
5 דלעת ערמונים
2 כוסות בורגול עבה – סוגת
1/2 כוס צנוברים
1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
1/2 צרור נענע
1/4 כוס פיסטוקים
1/2 כוס עדשים כתומות – סוגת
5 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
3 כפות סילאן (או מייפל)
1/2 צ’ילי טרי
מעט אגוז מוסקט – לא חובה אבל מוסיף

אופן הכנה:
– קוצצים את הפיסטוקים ועשבי התיבול גס ומעבירים לקערה. קוצצי את הצ’ילי דק דק ומוסיפים גם.
– מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לדלעת כמובן, ומערבבים היטב.
– חותכים את החלק העליון של הדלעת, בערך בגובה של 4-3 ס”מ, ושומרים את המכסה בצד.
– מרוקנים את הגרעינים (אפשר להכין מהם גרעיני דלעת מתובלים!) וממלאים כל דלעת במילוי של הבורגול ממש עד הסוף. סוגרים עם מכסה הדלעת.
– מניחים את הדלויים הממולאים בתבנית גדולה שמתאימה לתנור או בסיר רחב ונמוך ושופכים מסביב ובתוך הדלויים 2 כוסות מים רותחים. אפשר גם 3 כוסות.
– סוגרים היטב את הסיר או התבנית עם מכסה או רדיד אלומיניום וחשוב לסגור היטב כדי שהאדים לא יברחו. ועכשיו 2 אופציות: אפשר לבשל על הגז, על אש נמוכה-בינונית, עד שהדלעת רכה והבורגול מוכן (בערך 40 דקות) או לאפות בתנור על 170 מעלות במשך 60 דקות. כך או כך, חשוב שהמכסה יהיה סגור כדי שהאדים בפנים יבשלו את הבורגול והדלעת ולא לשכוח לבדוק שהבורגול אכן מוכן ורך.

איך אני אוהבת בורגול! מתבשל מהר ושומר על מרקם למרות שהוא יוצא רך רך. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום בורגול אפשר להשתמש בקינואה וגם אורז יעשה עבודה נהדרת.
– במקום פיסטוקים אפשר לשים פקאנים או עוד צנוברים.
– במקום עדשים כתומות אפשר לשים עדשים שחורות או ירוקות רק במקרה הזה צריך לבשל אותן קודם בהרבה מים עד ריכוך ואז להוסיף לתערובת המילוי.
– ולא, את העדשים הכתומות לא צריך לבשל לפני שמכניסים למילוי פה. האם צריך לשטוף? איך שתרצו.
– ההעדפה שלי היא לשים פה כמה סוגים של עשבי תיבול כדי שהביס יהיה מעניין אבל כמובן שאם אין לכם סוג מסוים אפשר לוותר ו/או להוסיף מאחד אחר קצת יותר. אתם יכולים להוסיף גם עירית או בצל ירוק שקוצצים דק.
– המתכון בשיתוף סוגת.

18 תגובות

  1. שירה says:

    אהיה הראשונה לשאול, אם אפשר להשתמש בבורגול דק במקום העבה? (זה מה שיש במזווה…)

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  2. לימור says:

    ריקון הדלעת נעשת על ידי כף???

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  3. מירי says:

    היי…
    מוזר, הכנתי והבורגול ממש נשאר יבש וקשה.
    השארתי בתנור עוד ועוד… קיוויתי שהוא צריך עוד זמן בישול. אבל זה לא עזר.
    אולי כי שמתי מכסה ולא כיסוי אלומניום?
    מרגיש לי שהיה חסר נוזלים והמילוי פשוט לא התבשל.

    1. רחלי קרוט says:

      הבורגול מתבשל פה על האדים שנוצרים מהמים בתחתית ובתנאי כמובן שהסיר/תבנית היו סגורים לגמרי והאדים לא ברחו. אם זה קורה (אולי כי האדים יצאו החוצה) אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים מסביב ולהמשיך לבשל בתנור עם מכסה סגור היטב.

      1. מירי says:

        1. האם יש לי דרך להציל את זה בדיעבד? אולי להכניס את הדלעת שוב פעם לתנור עם יותר מים? או שזה כבר אבוד?
        2. אולי כדאי להכין את זה בסיר לחץ?

  4. אורה צבר says:

    הי, נראה מעולה,
    רק שאני חושבת להכין עם קינואה
    לדעתי, עדיף להרתיח את הקינואה והעדשים בסיר עם הרבה מים מספר דקות , לריכוך קל,
    לסנן , לקרר ולהמשיך בתהליך .

    1. רחלי קרוט says:

      גם אופציה נהדרת לגמרי.

  5. יעל says:

    הכנתי ויצא על הפנים…הבורגול לא התבשל בכלל…שעה בתנור…למה????

    1. מירי says:

      גם אצלי ככה!!!

      1. רחלי קרוט says:

        פשוט לוודא שהסיר/תבנית אטומים לגמרי כי האדים מהמים מבשלים את הבורגול. אם זה קורה שהבורגול לא התבשל פשוט מוסיפים עוד כוס מים מסביב, אוטמים היטב וממשיכים בבישול/אפייה.

        אפשר להציץ אצלי בסטורי על כמה ששלחו תמונות ואיך יצא ובהמשך לתגובה פה שאלתי אותן לגבי זה ואכן התבנית שלהן הייתה אטומה לגמרי ולכן לחץ האדים של המים בישלו בלי בעיה. בכל מקרה אני אגדיל את כמות המים כדי שיתרכך מהר יותר.

        1. מירי says:

          אני הלכתי על אופציית המכסה של הסיר, אולי עדיף לסגור עם נייר אלומניום כי אז זה הרבה יותר הרמטי.

  6. איילה says:

    הי. במה אפשר להחליף את העדשים? או שאפשר פשוט לוותר עליהם??

  7. עדי says:

    היי רחלי, זה נראה נהדר, מחכה להכין לחג ❤️
    רק לוודא, הבורגול נכנס לתוך הדלעת כאשר הוא לא מבושל, נכון?
    תודה ושנה מהממת

  8. דנה says:

    אפשר להחליף את הבורגול בפתיתים?

  9. דפנה says:

    נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך.. סיימתי עכשיו את זמן הבישול במים, הדלעת רכה אבל היא לא נראית שחורה כמו בתמונה אצלך. האם צריך בסוף להשאיר בתנור ללא מכסה?

  10. מורן says:

    היי,
    כדי לא לקחת סיכון, האם אפשר להכין בנפרד את הדלעת ערמונים ואת הבורגול ורק אז להרכיב הכל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend