טופו באננס וצ’ילי עם אורז

Posted on

האוכל הכי טעים שלי נולד לרוב מאלתורים. מטופו שנותר במקרר, מאורז לבן שהכנתי וצריך לשדך לו משהו, מירקות קצת עייפים – וכן, גם מקופסת שימורים של אננס שקניתי כדי להכין עוגת אננס הפוכה אבל בסוף התחשק לי עוגת שוקולד.

כך נולדה בעצם המנה הזאת, שהיא גרסה טבעונית לעוף באננס. לו יכולתי הייתי מכינה סיר עצום ממנה ומחלקת לכולם ביחד עם אורז וכוסברה רק כדי שתבינו כמה טעים זה. וכמה כיף לאכול את זה גם יום ויומיים אחרי, בעיקר אם פינקתם עם הרבה רוטב אננס ואז הוא מרטיב את האורז ומחיה אותו גם אחרי לילה במקרר.

רוצו להכין. אתם הכי תהנו.

קצת מתוק – קצת מלוח – קצת פיקנטי

טופו באננס וצ’ילי עם אורז

מצרכים:
3 כפות שמן
1 חבילה טופו – מסונן מנוזלים
2 בצלים לבנים, קלופים
4 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
5 שיני שום, קלופות – לא חובה
1/2 צ’ילי אדום טרי
1 קופסת שימורים טבעות אננס בסירופ
1/2 כוס בוטנים – ללא קליפה
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
מעט מלח לפי הטעם
עלי כוסברה – להגשה

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים והטופו לקוביות בגודל 1 ס”מ. זה בסדר שקוביות הבצל יחסית גדולות כי הן מתרככות מאוד וצריך להרגיש את הנוכחות שלהן כאן.
– פורסים את השום לפרוסות וקוצצים דק את הג’ינג’ר והצ’ילי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והטופו עד שהטופו מזהיב יפה. שימו לב לעשות את זה על אש נמוכה-בינונית ולהמתין בסבלנות עד שזה מזהיב. זה יכול לקחת גם 20 דקות. כדי שיהיה יותר ברור שמה לכם גם סרטונים אצלי בהיילייט באינסטגרם.
– בינתיים מוציאים 3 טבעות אננס מהקופסה וחותכים למשולשים. הכי קל זה לחתוך את הטבעות לסלייסים כמו שחותכים פיצה. שימו לב לא לזרוק את נוזל האננס כי תיכף נשתמש בו.
– מוסיפים את השום, הבוטנים, הצ’ילי, משולשי האננס והג’ינג’ר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות נוספות או עד שהאננס מקבל גם הוא צריבה עדינה ויפה. בשלב הזה אפשר לצרוב על אש גבוהה יותר אבל חשוב לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק לתחתית הסיר. אם זה קורה אפשר להוסיף לסיר מעט מנוזלי האננס.
– מוסיפים רוטב צ’ילי, שמן שומשום, מעט מלח ו-3/4 כוס מנוזלי האננס ומבשלים הכל ביחד עד שהרוטב מצטמצם. המטרה היא להגיע לרוטב יחסית סמיך בצבע חום יפהפה. אפשר גם להוסיף כוס שלמה של נוזל כי הוא מצטמצם ומתקרמל בבישול וגם כי הרבה רוטב זה הכי טעים.
– מגישים עם כוסברה ואורז לבן.

לא היה לי אורז עגול אבל אם יש לכם, תכינו אורז עגול, יוצא וואו וואו

הערות ושדרוגים
– לגרסה לא טבעונית משתמשים בנתחי פרגית.
– אל תוותרו על הג’ינג’ר גם אם אתם לא אוהבים, הוא באמת עדין פה ולא משתלט אבל מאזן את המתיקות.
– במקום מלח אפשר לשים רוטב סויה איכותי.
– אם משתמשים בבוטנים מומלחים חשוב לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים מלח.
– במקום בוטנים אפשר לשים קשיו קלוי.

8 תגובות

  1. שירי says:

    היי רחלי, איך ניתן להוסיף למנה חריפות?

  2. שי says:

    חזה עוף במקום פרגית גם תופס?

  3. מירב בן חמו says:

    הי רחלי המיוחדת עם המתכונים המושלמים קצת ניגעלים אצלי מטופו יש גירסה בשרית??חזה עוף אפשרי????

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי לגמרי

  4. איילת says:

    היי רחלי, יש כמה גדלים של קופסאות אננס משומר, תוכלי לומר בבקשה לאיזה גודל קופסה התכוונת?

    1. רחלי קרוט says:

      זה לא ממש קריטי כי צריך פה 3 טבעות של אננס ונוזלים לפי כמות של כוס.

  5. שלומית says:

    הי, אם אין לי רוטב צ׳חלי מתוק יש תחליף או שהמבנה לא עומדת? תודה

  6. רונית ג says:

    בוקר טוב רחלי ,
    לגבי הבוטנים – מתכוונת להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה . הבוטנים לא נהיים רכים ? אולי עדיף לפזר בהגשה ?
    תודה .

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend