טרייפל קרם לימון עם מוס גבינה ותותים

Posted on

אין לי מושג איך זה קרה אבל למרות שאני חובבת קינוחים ידועה, דווקא עוגות גבינה לא מככבות בראש רשימת המתוקים שלי.

כשהייתי קטנה אבא שלי הביא הביתה בכל שבועות עוגת גבינה אפויה, גבוהה ורכה, מהקונדיטוריה שהוא עבד איתה. בזמן שכל המשפחה התענגה עליה, אני תהיתי למה גבינה ולא שוקולד.

מאז עברו כמה שנים, אני עדיין לא חסידה של העוגות האלה, אבל מצד שני מאוד אוהבת קינוחים עם גבינה – בראוניז שוקולד עם גבינה, קרפ במילוי גבינות מתוקות והשילוב האולטימטיבי – מוס גבינה עם תותים וקרם לימון!

יש משהו בשילוב בין הקרמיות והעושר של הגבינות לעסיסיות והמתיקות של התותים והחמיצות של הלימון שהופך את הקינוח הזה לממכר ממש. כזה שאפשר לזלול גם אחרי ארוחה כבדה.

הפעם בחרתי להגיש את הקינוח בגרסה משפחתית, בכלי טרייפל שמספיק ל-10 אנשים לפחות, אבל כמובן שאפשר להכין גם בכוסות שקופות אישיות.

אתם צריכים להכין רק מוס גבינה וקרם לימון

ולכל מי שביקש, הנה המתכונים שכבר עלו בבלוג כחלק מפרויקט שבועות (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן):
סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה
מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד
סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה
מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה
לזניה מגולגלת במילוי בטטה וגבינות

השילוב המושלם

טרייפל קרם לימון עם מוס גבינה ותותים

כמות מנות: 10 | גודל הכלי: 3 ליטר

מצרכים לקרם לימון:
1 כוס מיץ לימון טרי (מיץ מ-5 לימונים)
2 ביצים L
3 חלמונים
3/4 כוס (140 גרם) סוכר לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

מצרכים למוס גבינה:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 קופסה גבינת שמנת נפוליאון 25% שומן
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית

בנוסף:
2 סלסלות תותים, שטופים היטב ללא העלים (או דובדבנים ללא גרעין)
נשיקות מרנג לבנות
20-30 עוגיות חמאה קנויות מכל סוג שאוהבים

אופן הכנה:
– מכינים קרם לימון: שמים בסיר בינוני מיץ לימון, ביצים, חלמונים וסוכר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה ידנית, או ידנית-חשמלית, עד שנוצר קרם יחסית יציב במרקם של דני. זה לוקח בערך 10 דקות אז תהיו סבלניים ולא להפסיק לטרוף אחרת תיווצר לכם חביתה.
– מניחים בקערה את החמאה ומסננים את קרם הלימון מעל החמאה. חשוב מאוד לסנן כדי לוודא שהקרם חלק ואין חתיכות קטנות של ביצה.
– מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
– מכינים מוס גבינה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצרת קצפת רכה. מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד ליצירת קצפת יציבה.
– חותכים 6-7 תותים לפרוסות ואת השאר לקוביות. משאירים 3 תותים שלמים לקישוט מעל.
– מרכיבים: מפוררים 10 עוגיות חמאה ומניחים בתחתית קערת הטרייפל.
– יוצקים מעל, בשכבה אחידה, 1/2 מכמות מוס הגבינה. אפשר בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף.
– מניחים בדפנות הקערה את פרוסות התותים.
– מעל מוס הגבינה מפזרים 10 עוגיות חמאה מפוררות ומעליהן מניחים את קוביות התותים.
– יוצקים, בשכבה אחידה, את יתרת מוס הגבינה ומסיימים בקרם לימון. מיישרים.
– אופציות לעיטור: חצאי תותים, קצפת ממותקת קלות, גרידת לימון, נשיקות מרנג, שברי עוגיות חמאה ועוד.

כשצילמנו את הקינוח הזה על הסט הוא היה הראשון להתחסל מהקערה. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

הערות ושדרוגים
– במקום תותים אפשר להשתמש באוכמניות בכמות זהה או כל פרי רך אחר שאוהבים כמו פטל, קיווי, דובדבנים ללא גלעין, מנגו או בננות.
– במקום גבינת שמנת אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה באותה כמות.
– לשדרוג המראה ניתן לפזר נשיקות מרנג שבורות גם בשכבות הטרייפל ולא רק למעלה.
– אם רוצים להרטיב את העוגיות ברוטב תותים (קולי תותים) פשוט מבשלים 20 תותים חתוכים לקוביות ביחד עם 1/2 כוס סוכר עד שהם מגירים נוזלים, מתרככים והסוכר נמס. מסננים ומקררים היטב. עם הרוטב הזה תוכלו להרטיב את העוגיות או להגיש לצד הטרייפל כדי שכל אורח יוכל למזוג לעצמו ככל שירצה.

אפשר לשמור את הקינוח במקרר גם יומיים קודם

11 תגובות

  1. סיסי says:

    טרייפל בכל טעם וטירמיסו – הקינוחים האולטימטיביים והמושלמים ביותר. תודה רבה על מתכון נהדר, יפה למראה וקל.
    חג שבועות שמח, מהנה ולבן

  2. ניצה ה says:

    היי רחלי נראה נהדר.
    יש לי שאלה: אחפה משיגים את הכלי היפה לטרייפל?

  3. ניצה ה says:

    איפה כמובן.

  4. יעל says:

    בטריפל קרם לימון יתאים עוגיות לוטוס במקום חמאה?
    תודה

  5. מישל says:

    שלום האם אפשר דובדבנים מבקום תותים? או שזה יהיה יותר מדי חמוץ ויהיה יותר מדי מיץ? תודה

  6. יפעת גדעוני says:

    הצילו
    הקרם לימון לא מתקשה במקרר ונשאר נוזלי. מה אפשר לעשות?

  7. סלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה – קרוטית – Krutit says:

    […] ולכל מי שביקש, הנה המתכונים שעלו בבלוג כחלק מחוברת שבועות (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן): חצאי דלורית במילוי קינואה והפתעות סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה לזניה מגולגלת במילוי בטטה וגבינות טרייפל מוס גבינה עם קרם לימון ותותים […]

  8. חנית says:

    כמה כוסות אישיות יצא לי מהקינוח הזה? התמונה בכוסות ממש מדהימה ביופיה

  9. אביטל says:

    היי רחלי
    הטרייפל יישמר יפה וטעים במקרר ל-24 שעות?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט כן

  10. מירב גולדגרבר says:

    האם אפשרי להכין לפני ולהקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend