לזניה קלאסית מדהימה

Posted on
לזניה קלאסית פשוטה

האמת שאני עדיין בשוק שאחרי 4 שנים שהבלוג קיים, טרם פרסמתי את אחד המתכונים שאני מכינה כבר שנים ארוכות – לזניה של בית. זאת שאני מביאה כמעט לכל ארוחת חברים, זאת שתמיד מככבת בשבועות, זאת שאני משתדלת להכין כל יום הולדת שלי (ואף מילה שיש לי יום הולדת עוד שבועיים).

אז הנה אני מתקנת את העניין ומביאה לכם את אחד המתכונים הכי מנחמים ומספקים. שילבו של דפי פסטה שסופגים את כל הטעמים, רוטב עגבניות מתובל אבל עדיין עדין ורוטב גבינות שהוא חלום.

לזניה קלאסית פשוטה
העגבניות מתקרמלות באפייה ומחברות ביחד את הפסטה עם הגבינות

והנה עוד רעיון נהדר – אתם יכולים לבשל פסטה מכל סוג שאתם אוהבים ובינתיים להכין את רוטב הגבינות. כשהרוטב מוכן מעבירים פנימה את הפסטה המבושלת ומערבבים ביחד. תזכרו שאמרתי שמדובר בביס וואו.

שיהיה לכולנו חג שמח ואמן אמן ימים שקטים ורגועים.

לזניה קלאסית פשוטה
נחתכת מעולה והכי הכי טעימה בעולם

לזניה קלאסית מעולה

מצרכים (תבנית 20X30):
חבילה דפי לזניה
2 כפות גדושות קמח (מכל סוג שאוהבים)
50 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
130 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן – אופציות נוספות למטה בהערות
1 כוס מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק

אופן הכנה:
– בסיר בינונית שמים את הקמח והחמאה ומבשלים ביחד עד שהחמאה נמסה. מקפידים לערבב כל הזמן עם כף עץ.
– רק כשהחמאה נמסה והקמח נטמע מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים ביחד, תוך כדי טריפה כדי שלא יהיו גושי קמח, עד שנוצר רוטב סמיך שמזכיר במרקמו טחינה. מורידים מהאש (כרגע הכנתם רוטב בשמל).
– מוסיפים את הגבינות (משאירים בצד 30 גרם גבינה צהובה בשביל החלק העליון) ומערבבים.
– מערבבים בקערה את 2 סוגי העגבניות. גם הרוטב וגם המחית.
– מרכיבים: מניחים 3 כפות רוטב בתחתית התבנית ומעליהן מניחים שכבה אחידה של דפי לזניה.
– שמים מעל שכבה דקה ואחידה של גבינות ומעל שכבה דקה של רוטב עגבניות. אז תגזמינו עם גובה השכבות כי כל שכבה כאן מאוד עשירה ועדיף שכבות עדינות.
– ממשיכים עם כל הרוטב והגבינות עד שהם נגמרים ומקפידים לסיים עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה.
– מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום כך שיסגור לגמרי את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 30 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.

לזניה קלאסית פשוטה
אפשר להוסיף בין השכבות פטריות מוקפצות או תרד אבל האמת שאני אוהבת אותה ככה, פשוטה, הכי קלאסית

הערות ושדרוגים
– לא, אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני.
– שימו לב שאחרי הצינון הלזניה נכנסת ממש בקלות כמו עוגה.
– לגבי רוטב עגבניות, צריך כאן בערך 2 כוסות רוטב. אפשר להשתמש רק ברוטב מוכן (יש מיליון סוגים בסופר) ואפשר לערבב עם מחית עגבניות שמוצאים בסופר בבקבוק זכוכית או עם עגבניות מרוסקות דק – לא רסק, עגבניות מרוסקות. השילוב עם המחית או עם העגבניות המרוסקות מייצר רוטב יותר עדין אבל לא חובה לעשות את זה, אפשר לגמרי רק 2 כוסות רוטב מוכן.
– ואם אתם רוצים להכין רוטב לבד? פשוט משתמשים במחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק ומוסיפים לזה 1 כפית אורגנו או בזיליקום קצוץ, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, 1 כפית מייפל ו-3 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– במקום גבינת פטה או בולגרית אפשר גבינת חמד או גבינת עיזים או כל גבינה לבנה אחרת שאתם אוהבים. גם קוטג’ יעבוד פה נהדר.
– כן, אפשר קמח כוסמין או כל קמח אחר שאוהבים. אפילו עדשים או כוסמת.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף בין השכבות פטריות צרובות עם בצל, תרד מוקפץ (ללא הנוזלים), פלפלים קלויים, פרוסות חצילים קלויים וכו.
– במקום גבינה צהובה אפשר לשים כל גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה, קשקבל וכו.

20 תגובות

  1. Noga Ophir says:

    תודה רבה נראה מעולה.
    לדפי פסטה טרייה צריך לבשל קודם או לא?

    1. נטע says:

      מתי שמים את רוטב הבשמל? האם בנפרד מהגבינות?
      תודה

      1. רחלי קרוט says:

        מערבבים ביחד עם הגבינות

    2. מרים כהן says:

      הכנתי את הלזניה היום ויצא מעולה! הלזניה הכי טובה שאכלתי

  2. שרון עדי קינן says:

    היי.. אפשר להכין יום לפני ולחמם בערב חג?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי

  3. אתי יעיש says:

    היי מה זה רוטב עגבניות מוכן?

    1. רחלי קרוט says:

      מגיע בצנצנת ויש מלא מלא סוגים בסופר

      1. הילה says:

        היי רחלי, תודה על המתכון!
        כמה מ”ל בערך רוטב מהצנצנת צריך להיכנס למתכון? כי יש בקבוקים קטנים ויש גדולים כמו הפסאטה של מוטי

  4. ציפי says:

    במקום חלב אפשר שמנת לבישול?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  5. הגר says:

    כמה שכבות צריכות להיות בסה”כ בתבנית בינונית סטנדרטית ?
    שואלת היות ורכשתי פסטה רחבה כי לא היו דפי פסטה.
    מכינה לא מעט מהמתכונים שלך, תמיד נהנית. בתודה מראש.

  6. כרם says:

    המתכון פשוט מעולה! הלזניה יצאה מושלמת!!!

  7. ענת says:

    הלזניה יצאה טעימה ביותר.
    2 שאלות-
    *האם אפשר להקפיא את הלזניה בטרם האפייה ולאפות לאחר ההפשרה?
    *האם אפשר להקפיא לאחר האפייה?

  8. הדס says:

    לכמה שכבות זה מספיק ?

  9. אביטל says:

    אני רוצה להכין את החזייה, אבל אין לי גבינת פטה או גבינה בולגרית. מה שיש לי בבית זה גבינה צהובה גבינה מותכת מחלב עזים. במה מהן עדיף להחליף?

  10. קרן says:

    פאסאטה של מוטי זה טוב? בתור מחית עגבניות?

    1. רחלי קרוט says:

      הפאסאטה שלהם מעולה אבל מאוד מרוכזת. עדיף את המחית שמגיעה בצנצנת זכוכית או בקופסת שימורים.

  11. רועי כהן says:

    כשרשום מוסיפים את הגבינות – הכוונה מוסיפים לרוטב בשמל או שמערבבים אותם בנפרד?

  12. נועה says:

    האם צריך לחכות לפני שחותכים אותה? הכנתי ומריח מושלםם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend