בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים לזניה קלאסית מדהימה

לזניה קלאסית מדהימה

מאת רחלי קרוט
לזניה קלאסית פשוטה

האמת שאני עדיין בשוק שאחרי 4 שנים שהבלוג קיים, טרם פרסמתי את אחד המתכונים שאני מכינה כבר שנים ארוכות – לזניה של בית. זאת שאני מביאה כמעט לכל ארוחת חברים, זאת שתמיד מככבת בשבועות, זאת שאני משתדלת להכין כל יום הולדת שלי (ואף מילה שיש לי יום הולדת עוד שבועיים).

אז הנה אני מתקנת את העניין ומביאה לכם את אחד המתכונים הכי מנחמים ומספקים. שילוב של דפי פסטה שסופגים את כל הטעמים, רוטב עגבניות מתובל אבל עדיין עדין ורוטב גבינות שהוא חלום.

לזניה קלאסית פשוטה

העגבניות מתקרמלות באפייה ומחברות ביחד את הפסטה עם הגבינות

והנה עוד רעיון נהדר – אתם יכולים לבשל פסטה מכל סוג שאתם אוהבים ובינתיים להכין את רוטב הגבינות. כשהרוטב מוכן מעבירים פנימה את הפסטה המבושלת ומערבבים ביחד. תזכרו שאמרתי שמדובר בביס וואו.

שיהיה לכולנו חג שמח ואמן אמן ימים שקטים ורגועים.

לזניה קלאסית פשוטה

נחתכת מעולה והכי הכי טעימה בעולם

לזניה קלאסית מעולה

מצרכים (תבנית 20X30):
חבילה דפי לזניה
2 כפות גדושות קמח (מכל סוג שאוהבים)
50 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
130 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן – אופציות נוספות למטה בהערות
1 כוס מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק

אופן הכנה:
– בסיר בינונית שמים את הקמח והחמאה ומבשלים ביחד עד שהחמאה נמסה. מקפידים לערבב כל הזמן עם כף עץ.
– רק כשהחמאה נמסה והקמח נטמע מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים ביחד, תוך כדי טריפה כדי שלא יהיו גושי קמח, עד שנוצר רוטב סמיך שמזכיר במרקמו טחינה. מורידים מהאש (כרגע הכנתם רוטב בשמל).
– מוסיפים את הגבינות (משאירים בצד 30 גרם גבינה צהובה בשביל החלק העליון) ומערבבים.
– מערבבים בקערה את 2 סוגי העגבניות. גם הרוטב וגם המחית.
– מרכיבים: מניחים 3 כפות רוטב בתחתית התבנית ומעליהן מניחים שכבה אחידה של דפי לזניה.
– שמים מעל שכבה דקה ואחידה של גבינות ומעל שכבה דקה של רוטב עגבניות. אז תגזמינו עם גובה השכבות כי כל שכבה כאן מאוד עשירה ועדיף שכבות עדינות.
– ממשיכים עם כל הרוטב והגבינות עד שהם נגמרים ומקפידים לסיים עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה.
– מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום כך שיסגור לגמרי את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 30 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.

לזניה קלאסית פשוטה

אפשר להוסיף בין השכבות פטריות מוקפצות או תרד אבל האמת שאני אוהבת אותה ככה, פשוטה, הכי קלאסית

הערות ושדרוגים
– לא, אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני.
– שימו לב שאחרי הצינון הלזניה נכנסת ממש בקלות כמו עוגה.
– לגבי רוטב עגבניות, צריך כאן בערך 2 כוסות רוטב. אפשר להשתמש רק ברוטב מוכן (יש מיליון סוגים בסופר) ואפשר לערבב עם מחית עגבניות שמוצאים בסופר בבקבוק זכוכית או עם עגבניות מרוסקות דק – לא רסק, עגבניות מרוסקות. השילוב עם המחית או עם העגבניות המרוסקות מייצר רוטב יותר עדין אבל לא חובה לעשות את זה, אפשר לגמרי רק 2 כוסות רוטב מוכן.
– ואם אתם רוצים להכין רוטב לבד? פשוט משתמשים במחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק ומוסיפים לזה 1 כפית אורגנו או בזיליקום קצוץ, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, 1 כפית מייפל ו-3 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– במקום גבינת פטה או בולגרית אפשר גבינת חמד או גבינת עיזים או כל גבינה לבנה אחרת שאתם אוהבים. גם קוטג’ יעבוד פה נהדר.
– כן, אפשר קמח כוסמין או כל קמח אחר שאוהבים. אפילו עדשים או כוסמת.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף בין השכבות פטריות צרובות עם בצל, תרד מוקפץ (ללא הנוזלים), פלפלים קלויים, פרוסות חצילים קלויים וכו.
– במקום גבינה צהובה אפשר לשים כל גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה, קשקבל וכו.

אולי יעניין אותך

62 תגובות

Noga Ophir 15 במאי 2021 - 8:12

תודה רבה נראה מעולה.
לדפי פסטה טרייה צריך לבשל קודם או לא?

השב
נטע 15 במאי 2021 - 20:29

מתי שמים את רוטב הבשמל? האם בנפרד מהגבינות?
תודה

השב
רחלי קרוט 15 במאי 2021 - 20:36

מערבבים ביחד עם הגבינות

השב
מרים כהן 14 ביולי 2021 - 1:42

הכנתי את הלזניה היום ויצא מעולה! הלזניה הכי טובה שאכלתי

השב
מעולה 8 באוגוסט 2022 - 13:02

אני משרה את דפי הלזניה במים רותחים ואז משתמשת בהם

השב
שרון עדי קינן 15 במאי 2021 - 13:13

היי.. אפשר להכין יום לפני ולחמם בערב חג?

השב
רחלי קרוט 16 במאי 2021 - 8:52

אפשר לגמרי

השב
רננה 23 במאי 2023 - 22:05

היי תודה על המתכונים המהממים! עד כמה זמן לפני ההגשה ניתן להכין ואיך היית ממליצה לאחסן(מקרר או מקפיא)?

השב
עדי 10 ביולי 2023 - 18:58

היי, רוצה להכין את הלזניה ליום שבת בבוקר. כמה זמן לפני עדיף להכין ואז לחמם?
הבנתי שלזניה עדיף להכין 2,3 ימים מראש בשביל שתתייצב?

השב
אפרת 14 בספטמבר 2023 - 10:48

היי באיזה כוס את משתמשת 200 או 240 במתכונים שלך? תודה רבה!

השב
אתי יעיש 15 במאי 2021 - 23:39

היי מה זה רוטב עגבניות מוכן?

השב
רחלי קרוט 16 במאי 2021 - 8:49

מגיע בצנצנת ויש מלא מלא סוגים בסופר

השב
הילה 17 באוגוסט 2021 - 21:56

היי רחלי, תודה על המתכון!
כמה מ”ל בערך רוטב מהצנצנת צריך להיכנס למתכון? כי יש בקבוקים קטנים ויש גדולים כמו הפסאטה של מוטי

השב
סיון 30 בנובמבר 2021 - 10:26

היא ציינה ש2 כוסות כלומר 500 מל

השב
דני 29 בדצמבר 2021 - 0:13

איזו בושה,להשתמש ברוטב תעדייתי מוכן? מי יודע מה שמים שם חוץ מטעם מתכתי דוחה?

השב
נעמה 6 באוקטובר 2022 - 16:42

לא נכון!
עם רוטב עגבניות מוכן יוצא טעייייייים בטירוף!!!

מעיין 17 בנובמבר 2024 - 16:06

כמה גרם רוטב?(גרה בחול)

השב
ציפי 16 במאי 2021 - 7:10

במקום חלב אפשר שמנת לבישול?

השב
רחלי קרוט 16 במאי 2021 - 8:48

בהחלט

השב
הגר 16 במאי 2021 - 11:19

כמה שכבות צריכות להיות בסה”כ בתבנית בינונית סטנדרטית ?
שואלת היות ורכשתי פסטה רחבה כי לא היו דפי פסטה.
מכינה לא מעט מהמתכונים שלך, תמיד נהנית. בתודה מראש.

השב
כרם 23 במאי 2021 - 16:03

המתכון פשוט מעולה! הלזניה יצאה מושלמת!!!

השב
ענת 23 במאי 2021 - 17:06

הלזניה יצאה טעימה ביותר.
2 שאלות-
*האם אפשר להקפיא את הלזניה בטרם האפייה ולאפות לאחר ההפשרה?
*האם אפשר להקפיא לאחר האפייה?

השב
הדס 23 במאי 2021 - 17:12

לכמה שכבות זה מספיק ?

השב
אביטל 24 ביוני 2021 - 15:51

אני רוצה להכין את החזייה, אבל אין לי גבינת פטה או גבינה בולגרית. מה שיש לי בבית זה גבינה צהובה גבינה מותכת מחלב עזים. במה מהן עדיף להחליף?

השב
קרן 20 ביולי 2021 - 12:11

פאסאטה של מוטי זה טוב? בתור מחית עגבניות?

השב
רחלי קרוט 20 ביולי 2021 - 19:55

הפאסאטה שלהם מעולה אבל מאוד מרוכזת. עדיף את המחית שמגיעה בצנצנת זכוכית או בקופסת שימורים.

השב
רועי כהן 27 ביולי 2021 - 16:44

כשרשום מוסיפים את הגבינות – הכוונה מוסיפים לרוטב בשמל או שמערבבים אותם בנפרד?

השב
נועה 29 ביולי 2021 - 17:35

האם צריך לחכות לפני שחותכים אותה? הכנתי ומריח מושלםם

השב
טליה 25 בספטמבר 2021 - 11:28

ראיתי את ההערות בעניין הכמויות ועדיין לא מספיק ברור לי.
כמה כוסות רוטב עגבניות מוכן, 2 כוסות ועוד כוס אחד של מחית?

השב
רחלי קרוט 28 בספטמבר 2021 - 21:02

סך הכל 2 כוסות

השב
נעמה 6 בנובמבר 2021 - 12:34

תודה על הלזניה המוצלחת!

השב
מאירה 13 בדצמבר 2021 - 22:38

אם אני מכינה לאזנייה ללא גלוטן (מדפי לאזניה ללא גלוטן), האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קורנפלור לבשמל?

השב
Eliya Gidron 21 בדצמבר 2021 - 17:48

עשית עם קורנפלור?

השב
ז'נה 4 ביוני 2022 - 9:04

אני משתמשת בקמח של schar או תמי

השב
Eliya Gidron 21 בדצמבר 2021 - 17:48

עשית עם קורנפלור?

השב
איריס 4 בפברואר 2022 - 9:49

אפשר להשתמש בחלב סויה או אורז במקום חלב רגיל?

השב
איריס 4 בפברואר 2022 - 9:50

הי. אפשר להשתמש בחלב סויה או אורז במקום חלב רגיל?

השב
מירי 23 במרץ 2022 - 14:28

יש לי רק רסק עגבניות, רוטב צ’ילי מתוק וקטשופ בבית. אפשר להכין מזה רוטב?

השב
יסמין 18 באפריל 2022 - 12:36

אפשר להקפיא את הלזניה אחרי אפייה?
מערבבים את הרוטב עגבניות והרסק ובנפרד את הגבינות?

השב
טל בל 14 במאי 2022 - 18:29

כמה קומות של לזניה לעשות?
נראה לי שהגזמתי עם המגדל ויצא דחוס מדיי. חייבת לתת לזה עוד הזדמנות במינון הנכון

השב
ענבר 29 במאי 2022 - 10:02

הכנתי. מעולה! תודה רבה

השב
תום 8 ביולי 2022 - 22:07

הכנתי היום, בהחלט קלאסית וטובה! תודה 🙂

השב
קארין 30 בנובמבר 2022 - 14:37

היי רחלי!
נראה מעולה!! יש לי רק כמה שאלות.
לגבי הצנצנת רוטב מוכן מדובר בשל 500 או 700 מ”ל? נראה לי יש לי של 700.
האם אפשר לוותר על הנייר אלומניום? קצת מפחיד לכסות הכל
באיזו גודל תבנית מדובר?

השב
קארין 30 בנובמבר 2022 - 14:37

היי רחלי!
נראה מעולה!! יש לי רק כמה שאלות.
לגבי הצנצנת רוטב מוכן מדובר בשל 500 או 700 מ”ל? נראה לי יש לי של 700.
האם אפשר לוותר על הנייר אלומניום? קצת מפחיד לכסות הכל
באיזו גודל תבנית מדובר?

תודה!!!

השב
אביטל 24 בדצמבר 2022 - 20:11

איזה רוטב עגבניות מוכן את ממליצה עליו?

השב
אביגיל 11 בינואר 2023 - 10:51

הלזניה הכי טעימה שהכנתי. שדרוג קטן – הוספתי גביע גבינת ריקוטה לתערובת הבשמל

השב
גליה 1 בפברואר 2023 - 23:09

האם ניתן להכין יום קודם ללא אפיה, לאחסן בקירור ולאפות רק למחרת הכל?

השב
אביטל ש 31 במרץ 2023 - 14:44

מושלם!
היה חסר לי – גבינת פטה, גבינה צהובה (היה רק 100 ג’). כוס חלב אחת החלפתי בשמנת… ובכל זאת – יצא מושלם! נטרף על ידי כל בני הבית, המון תודה

השב
סמדר 24 במאי 2023 - 23:29

תודה רבה ! איזה רוטב את ממליצה ?

השב
שלומית 24 באוגוסט 2023 - 11:32

אם במקום גבינת פטה בוחרים בקוטג’ – האם מספיק 100 גרם או צריך יותר?
תודה

השב
רינה 22 באוקטובר 2023 - 20:44

חיבים צנצנת רסק עגבניות
ואם כן אז מה זה
אני חיבת את זה דחוף

השב
מלי 14 בדצמבר 2023 - 16:47

היי, עושה את המתכון הזה קבוע וכולם אוהבים אותו, מבוגרים וילדים. פשוט מדהים, והכי כיף שהוא גם קל להכנה.
תודה לך!
אגב,
בתחילת אופן ההכנה כתבת “בסיר בינונית” וזה תמיד מעלה לי חיוך. זה טייפו חמוד במיוחד 😃

השב
Rochellee 7 בפברואר 2024 - 17:03

יצא מ ע ו לה
Wow
תודה רבה

השב
אתי רוזנטל 4 במאי 2024 - 15:23

הכנתי יצא מעולה!! טעים ממש

השב
אבישג 12 ביוני 2024 - 9:41

הכנתי ויצא נפלא! כל המשפחה אהבה כולל ילדים בררנים ומבוגרים אנינים ❣️

השב
רני 7 באוגוסט 2024 - 13:42

מכניסים את הגבינות לבשמל כשהוא רותח כי עשיתי ככה כי לא ציינת לקרר וזה קצת יצא לי גבינה מותכת זה בסדר?

השב
אמנה 7 באוגוסט 2024 - 23:38

היי, תודה על מתכון נפלא!
שתי שאלות:
‘חבילת פסטה’- כמה גרם?
על כמה שכבות של דפים את ממליצה סך הכל?

השב
Chaya 8 באוגוסט 2024 - 15:45

יצא טעים ברמות,
השתמשתי ב500 גרם מחית עגבניות שהוספתי לה תיבול.
לבשמל הספתי גבינה צהובה ומלוחה – והשמטתי מלח מהתערובת.
ישנם גדלים וסוגים שונים של חבילות דפי לזניה.
לי באופן אישי היתה חבילה גדולה ממש.
לא חושבת שהכוונה להשתמש בכל החבילה.
לגבי השכבות, אני מסתפקת האם כדאי לעשות 4 או 5.
אבל לדעתי לא יותר מזה.
יצא דחוס מידייי

השב
כוכבית ארכהן 10 באוגוסט 2024 - 19:22

הכנתי כבר כמה פעמים ויצאה לזניה מושלמת. אני שמה כל שכבה בנפרד, ולא ערבבתי את הגבינו עם הבשמל, אלא פיזרתי מעל הרוטב. מתכון קל ומומלץ וגם הילדים עפו על זה.

השב
חנה 16 בספטמבר 2024 - 15:42

לזניה נהדרת, מתכון מצוין. תודה רבה רחלי

השב
עמית 21 באפריל 2025 - 19:46

מה ניתן לשים במקום החמאה ?

השב
אפרת 9 במאי 2025 - 17:09

אם זה לא כמו טחינה מה עשים?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend